Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΑΣ Ή Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ; ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

Το καλοκαίρι του 2015, προκάλεσε ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό μούδιασμα σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του θεάτρου. Οι πολιτικές εξελίξεις δημιούργησαν ένα ισχυρότατο σοκ σε όλους τους τομείς της ζωής του Έλληνα και φυσικά ο πολιτισμός δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλλει ότι το θεατρικό καλοκαίρι θα αποτελέσει οιωνό για τον επερχόμενο θεατρικό χειμώνα και κατά βάθος΄όλοι όσοι αγαπούμε το θέατρο, το απευχόμαστε. Δυσκολίες θα υπάρξουν πολλές και θα χρειαστούν συνδυασμένες προσπάθειες για να έχουν κόσμο τα θέατρα σε μία σαιζόν που για τους περισσότερους θα είναι ένα μετέωρο βήμα στην αβεβαιότητα. Κάποιες περσινές παραστάσεις που είτε αποτέλεσαν εισπρακτικές επιτυχίες, είτε καλλιτεχνικές με τη σύμπραξη πολλών κορυφαίων ηθοποιών, πήραν εισιτήριο και για την επόμενη χρονιά, αποτελώντας τις κατά κάποιο τρόπο ασφαλείς επιλογές. Κάποιες άλλες που ξεκίνησαν ελπιδοφόρα προς το τέλος της σαιζόν, θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν για μια δεύτερη χρονιά στο θεατρικό κοινό, αναζητώντας μια θέση στο θεατρικό παράδεισο ή στην πυρά. Κάποιοι, πιο τολμηροί, θα δοκιμάσουν μέσα από καινούργιες προτάσεις είτε να ξανασυστήσουν στον κόσμο παλαιότερα κείμενα μέσα από μια φρέσκια προσέγγιση, είτε να μας εισάγουν σε καινούργια ή ελάχιστα παιγμένα στην Ελλάδα θεατρικά κείμενα, με την ευχή αυτά να μην αποδειχθούν άνθρακας, αλλά διαμαντάκια. Το υπερθέαμα και το musical δε θα λείψουν, όπως και οι πιο ρομαντικές, ανεξάρτητες παραγωγές που θα στοχεύουν να μας εισάγουν στον κόσμο τους, να μας αγγίξουν και να μας συγκινήσουν. Μένει λοιπόν να δούμε αν αυτός ο θεατρικός χειμώνας θα είναι ένας χειμώνας ένδειας και μετριότητας, ή ο πολιτισμός θα καταφέρει να ανθίσει, να σταθεί όρθιος και να αντιπαλέψει θαρραλέα τη γενικότερη κρίση.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO