Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΘΗΛΥΚΟΣ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Written by OnlyTheater. Category: VIDEO

 

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, στις 21:00

Η διεθνούς φήμης θεατρική ομάδα Aquila Theatre από τη Νέα Υόρκη παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή A Female Philoctetes Βασισμένο στην τραγωδία «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή

Μετάφραση: Peter Meineck

Σκηνοθεσία  & Διασκευή: Desiree Sanchez

…μόνο λίγοι… μπορούν να στήσουν παραστάσεις με την εικονοκλαστική και εκρηκτική ενέργεια του Aquila Theatre Company και να συνεχίζουν να κερδίζουν επαίνους από κριτικούς και ερευνητές.—The New York Times

 

Το έργο:

Ένας στρατιώτης αντιμετωπίζει έναν αθεράπευτο και αφόρητο τραυματισμό. Οι σύντροφοί του στη μάχη δεν αντέχουν να ακούν τις κραυγές του πόνου ή τη θέα της πληγής και εγκαταλείπουν τον τραυματισμένο στρατιώτη. Ο πολεμιστής λησμονείται μέχρι ξαφνικά οι παλιοί του συμπολεμιστές να αντιληφθούν, δέκα χρόνια αργότερα, πως ο πόλεμος δεν μπορεί να λήξει δίχως τη βοήθεια του πληγωμένου πολεμιστή. 

Ο Φιλοκτήτης, η τραγωδία του Σοφοκλή αιχμαλωτίζει μια πραγματικότητα που ισχύει για όλους τους βετεράνους πολέμου οι οποίοι έχουν τραυματιστεί είτε σωματικά ή ψυχολογικά, θέτοντας παράλληλα ηθικά διλήμματα τα οποία είναι πάντα δυναμικά και επίκαιρα. Η θεατρική ομάδα Aquila Theatre μελέτησε την τραγωδία και επαναπροσδιόρισε τον ομώνυμο ρόλο σε γυναίκα – στρατιώτη. 

Η παράσταση "A Female Philoctetes" έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2014 σε sold-out εμφανίσεις στο Brooklyn Academy of Music Fisher's Hillman Studio. Η διεθνής πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει τον Ιούλιο του 2015 στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την υποστήριξη του Theatre Communications Group.

Η παράσταση A Female Philoctetes είναι μέρος της σειράς You|Stories, ενός καινοτόμου κρατικού προγράμματος χρηματοδοτούμενου από το Εθνικό Κληροδότημα για τις Κλασσικές Σπουδές και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, το οποίο χρησιμοποιεί το Αρχαίο Δράμα ως έμπνευση για την αφήγηση σύγχρονων ιστοριών. Η διαδραστική You|Stories  εφαρμογή καθώς και η διαδικτυακή πλατφόρμα έχουν ως στόχο να δώσουν πρόσβαση στους βετεράνους και στο κοινό ώστε να διερευνήσουν τα Αρχαία κείμενα προκειμένου να μπορέσουν να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες. Οι νέες αφηγήσεις θα καταχωρηθούν στο αρχείο της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Οδυσσέας - Caleb Wells
Νεοπτόλεμος - Michael Ring
Κορυφαίος του Χορού - Michael Castelblanco
Χορός - Ivica Marc, James Stress
Φιλοκτήτης - Julia Crocket
Έμπορος - Caleb Wells
Ηρακλής - Seth Malkin

Σκηνοθέτης/Διασκευή/Χορογράφος - Desiree Sanchez
Μετάφραση - Peter Meineck
Μουσική Διεύθυνση & Σύνθεση - Ralph Farris
Βοηθός Μουσικής Διεύθυνσης/Φλάουτο - Zara Lawler

 

Aquila Thetre Company

Η θεατρική ομάδα Aquila Theatre ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1990. Από το 1999 εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ως επαγγελματικός θίασος, με έδρα το Center for Ancient Studies, στο New York University.

Ο θίασος φιλοξενεί διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, στην Αμερική, ώστε να παρουσιάσουν πρωτοποριακές παραγωγές κλασικού δράματος σε όλη τη χώρα πιστεύοντας πώς το θέατρο δημιουργεί κοινούς τόπους συναισθημάτων, σκέψης και διαλόγου. Τις παραστάσεις και τα εργαστήρια – σεμινάρια του Aquila έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε κάθε είδους χώρους, από το Λευκό Οίκο, το Carnegie Hall και το Lincoln Center έως θέατρα, δημόσιες βιβλιοθήκες και κοινοτικά κέντρα αστικών περιοχών και της επαρχίας. Σε κάθε χώρο ο στόχος του Aquila Theatre είναι να γνωρίσει στους ανθρώπους την πλούσια εμπειρία της παρουσίασης του δράματος και να προκαλέσει διάλογο, συχνά σε ιδιαιτέρως δύσκολα ζητήματα, τα οποία ίσως διαφορετικά να μην ετίθεντο. 

Αποστολή της ομάδας Aquila Theatre είναι να παρουσιάζει τα σημαντικότερα έργα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Με γνώμονα τη βαθιά πεποίθηση πως ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να απολαύσει, υψηλής ποιότητας, παραστάσεις Κλασικού Δράματος, σε προσιτή τιμή, στο περιβάλλον της κοινότητάς του και να ανταλλάξει ιδέες γνωρίζοντας τις Τέχνες από άλλες περιοχές, η ομάδα Aquila πραγματοποιεί παραστάσεις σε συνδυασμό με εργαστήρια και σεμινάρια. Επανεξετάζει τις αρχές που διέπουν το Κλασικό Έργο και επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τους κανόνες, δημιουργώντας τολμηρές επανερμηνείες των Κλασικών Έργων για το σύγχρονο κοινό. Η ομάδα παρουσιάζει κάθε χρόνο τις παραστάσεις της στη Νέα Υόρκη και μετά περιοδεύει σε όλη την επικράτεια, παρέχοντας εκπαιδευτικά προγράμματα. Επίσης, η ομάδα είναι εξαιρετικά γνωστή για την υλοποίηση κρατικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το Εθνικό Πρόγραμμα Επιχορήγησης για τις Τέχνες,  τις Κλασσικές Σπουδές και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

 

Info: 2 Ιουλίου 2015. Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Τιμή εισιτηρίων: 10€ ενιαίο. Ώρα:21:00

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO