Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 3/8/2015

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

6.32 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Η Νένα Μεντή «μαγειρεύει» κάτι πολύ ιδιαίτερο για τον χειμώνα! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου συζητά θερμότατα για να παίξει στην θεατρική μεταφορά του έξοχου διηγήματος «Μόνο και μόνο επειδή σ’ αγαπάω» της Νίκης Αναστασέα, το οποίο υπάρχει ανάμεσα σε άλλα «διαμάντια» στην συλλογή που φέρει τον τίτλο «Τα άγρια περιστέρια». Σε αυτά βλέπουμε να δοκιμάζονται τα όρια της αντοχής, αλλά και αυτά της αφοσίωσης στις ανθρώπινες σχέσεις.  Στο «Μόνο και μόνο επειδή σ’αγαπάω», η άξια πρωταγωνίστρια θα «ντυθεί» μια γυναίκα που ζει τον παραλογισμό της άρνησης του θανάτου της κόρης της, με τον σύζυγό της να συμμετέχει σε αυτόν,μόνο και μόνο από αγάπη σε εκείνη…

06.40 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ νο2. Καπάκι στο καπάκι και αποκλειστικό στο αποκλειστικό. Στην εν λόγω φιλόδοξη δουλειά που επρόκειτο αρχικά να παιχτεί στο Studio Βολανάκης αλλά τελικά δεν «κλείστηκε» για εκεί κι αναζητεί στέγη, η έμπειρη Νένα Μεντή θα βρεθεί στην σκηνή με τον σύζυγό της Σταύρο Μερμήγκη, που καλείται να «ντυθεί» τον άντρα της! Μαζί          τους θα είναι κι ένας νεαρός ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον γιό τους, ο οποίος ακόμα δεν έχει βρεθεί, όπως λένε οι πηγές μου. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το νέο «χτύπημα» της υπέροχης Νένας και φυσικά το νέο σκηνικό «πάντρεμά» της με το σύντροφο-  ζωής της… Θα επανέλθω με λεπτομέρειες, ναι!

06.43 Και ενώ προχωρούν επιτυχώς οι παραστάσεις του «Χωρίζουμε λέμε» ο Αλέξανδρος Ρήγας τρέχει με τις ετοιμασίες του «Γκλόριους» που θα ανεβάσει στην Β’ σκηνή του «Ελληνικού κόσμου». Το κύριο μέλημά του είναι να βρει τον κατάλληλο ηθοποιό που θα υποδυθεί τον σύζυγο της ηρωίδας-που όπως πρώτος έγραψα θα ντυθεί η εξαιρετική  Άννα Παναγιωτοπούλου-ο οποίος κάνει το παν για να δώσει σάρκα και οστά στα όνειρά της! Κατά τα άλλα «κλεισμένοι» είναι ο Μίνως Θεοχάρης, η Μαρία Κατσανδρή και η Ευαγγελία Μουμούρη και εκκρεμεί ένας ακόμα γυναικείος ρόλος για  τον οποίο άκουσα το όνομα της Ζώγιας Σεβαστιανού…

06.47  Πως γίνεται να παίζει και στις «Τρωάδες» και στις «Εκκλησιάζουσες» η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη; Στο πρώτο παίζει με ζηλευτό τρόπο την Εκάβη, ενώ στο δεύτερο «υπάρχει» στην σκηνή χάρη σε «παιχνίδι» του  «δαιμόνιου» Μπέζου! Έδωσε το όνομά της σε μια από τις γυναίκες του χορού και στο κομμάτι στο οποίο «παντρεύει» τραγούδια που γράφηκαν για άντρες-ανάμεσά τους και τα «Του άντρα του πολλά βαρύ», «Μην βροντοχτυπάς τις χάντρες, η δουλειά κάνει τους  άντρες», «Οι άντρες δεν μιλούν πολύ» κλπ-την έβαλε να ερμηνεύσει το «Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω»! Στις «πινελιές» επικαιρότητας ακούσαμε και τα πολύ αστείο «Α,να χαθείς Κατρούγκαλε» και «Το είχα καταλάβει ότι η Πραξαγόρα ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα»! Μπέζος «θεός»,   χωρίς να «καπελώσει»στιγμή το κείμενο! Αρκετά για σήμερα γιατί άρχισε ο τρελός «μαραθώνιος»!

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO