Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"ΕΡΩΦΙΛΗ" ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΟΥΜΟΥΡΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ

Written by OnlyTheater. Category: VIDEO

 

Η Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση από την ομάδα Όμορος σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη στο 15νθήμερο Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας Αισχυλείων

11 και 12 Ιουλίου 2015 

 

«Γιατί όλες οι καλομοιριές του κόσμου και τα πλούτη, μια μόνο ασκιά είναι στη ζωή την πρικαμένη τούτη, μια φουσκαλίδα του νερού, μια λάβρα που τελειώνει…»

(Ε’ στ. 671-673)

Μια ομάδα νέων σε κάποιο κρητικό χωριό. Πανηγύρι. 

Το οξύμωρο της χαράς της αφήγησης μιας τραγικής ιστορίας. Το δέος μπροστά στην ανθρώπινη ικανότητα για το καλό και το κακό. Οι μοίρες των ηρώων μεταίωρες πάνω στον τροχό της Τύχης. 

Η Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση, έργο γραμμένο στην Κρήτη περίπου στα 1600 μ.Χ., στέκεται μεταξύ του λόγιου και του λαϊκού, του μεσαιωνικού και του αναγεννησιακού, της αρχαίας τραγωδίας και του θεάτρου του μπουλουκιού. 

Πώς ακούμε σήμερα τέτοιες ιστορίες υψηλού ηρωισμού, ακραίας οργής, απόλυτου έρωτα (ελληνική «πρόταση» ενός Ρωμαίου και Ιουλιέτας); Μάλλον με την ασφάλεια της απόστασης από τα γεγονότα. Με την ελπίδα πως θα νιώσουμε εκείνο το συναίσθημα της γοητείας που βιώνουν τα μικρά παιδιά στο άκουσμα τέτοιων ιστοριών από τη γιαγιά που τα κοιμίζει.

 

Για το έργο

Ο Πανάρετος, παιδί βασιλικής οικογένειας που δε φανερώνει την καταγωγή του, ερωτεύεται και παντρεύεται κρυφά την Ερωφίλη, μοναχοκόρη του βασιλιά Φιλόγονου. Όταν το μυστικό τους φανερωθεί ο Φιλόγονος θα εξαντλήσει κάθε όριο εκδικητικότητας και οργής και ο τροχός της Τύχης θα γυρίσει για όλους αντίστροφα.

INFO

Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση | Ομάδα Όμορος

15νθήμερο Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας Αισχυλείων

11 και 12 Ιουλίου 2015

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Τηλ.:210-5565613

Γενική Είσοδος: 5€

Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας  

www.aisxylia.gr

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μάξιμος Μουμούρης

Παίζουν: (αλφαβητικά) Ελένη Βλάχου, Μαντώ Γιαννίκου, Δώρα Κοφινά, Γιάννης Μοναστηρόπουλος, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Βασίλης Παναγιωτίδης, Αγγελική Παναγιωτοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μουστάκα

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Σκηνικά: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα                                                                                                                                  

Φωτογραφίες: Γιάννης Καρνεσσιώτης

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση:Βασίλειος Παναγιωτόπουλος

Μουσικοί: Γιώργος Μπάκας (ηλεκτρική κιθάρα), Αιμίλιος Μπαργιαμπάς (ηλεκτρικό μπάσο), LucretiaDeManchione (ντραμς)

Παραδοσιακοί χοροί: Ευγενία Ζαχαρίου

Επικοινωνία και εκτέλεση παραγωγής: Pros & Comms

Γραφιστική επιμέλεια: Ηλέκτρα Νικολέτου

Πρόσβαση

Το Παλαιό Ελαιουργείο βρίσκεται στην παραλία της Ελευσίνας και η είσοδος στον χώρο γίνεται από τον πεζόδρομο της οδού Κανελλοπούλου.

Με λεωφορείο: Στάση "Τέρμα" (Αρ. Γραμμής 845 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Θηβών, 871 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Λ. Σχιστού, A16)

Γραμμή 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Υπεραστικό Λεωφορείο ΜΕΓΑΡΩΝ, κάθε μισή ώρα έξω από σταθμό Θησείου. (Περνάει μέσα απ' την Ελευσίνα, μισή ώρα περίπου διαδρομή)


Με προαστιακό: Αποβίβαση Σταθμός Μαγούλας και μετά παίρνετε τα λεωφορεία Αρ. Γραμμής 879 ή 863 (Νοσοκομείο - Ελευσίνα)

 

 

Η ομάδα Όμορος

Η θεατρική ομάδα Όμορος (ὅμορος < ὁμός + ὅρος που συνορεύει με) δημιουργήθηκε το 2013 από έξι νέους ηθοποιούς που μετά από ευτυχείς συνεργασίες στα χρόνια των σπουδών τους αποφασίζουν να ξαναμαζευτούν και να δουλέψουν με στόχο τη θεατρική έρευνα και δημιουργία. Με αφορμή το φεστιβάλ “Θεατρικές  Συνθέσεις ΙΙ” σε διοργάνωση του Beton 7, η νεοσύστατη ομάδα Όμορος παρουσιάζει τον Μάιο 2013 την πρώτη της παραγωγή, το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Πολύ κακό για το τίποτα» σε σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου. Το φεστιβάλ είχε θέμα τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα. Η ίδια παράσταση επαναλαμβάνεται από την ομάδα Όμορος τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2014 στο θέατρο Αλκμήνη.

Links

Facebook: http://on.fb.me/1gV6Zlh

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_qScPTyIR4t4czXGnIsKPw

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO