Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ - ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ

 

Το onlytheater.gr εξασφάλισε προσκλήσεις για την Πέμπτη 25 Ιουνίου και ώρα 21:15 στο Θέατρο Δάσους. Κάντε like και share στη σελίδα μας στο Facebook και δηλώστε με σχόλιο, τη συμμετοχή σας, στο τέλος της ανάρτησης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ στο Θέατρο Δάσους, 25-26 Ιουνίου (20/5/2015)

Την πιο… «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου ανεβάζει αυτό το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ. Το έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος», που γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή στα 1843, αμέσως μετά το «μνημόνιο» με τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης του Σεπτέμβρη, θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία και επεξεργασία κειμένου του Γιάννη Καλατζόπουλου.

Πρώτες παραστάσεις: 25-26 Ιουνίου, Θέατρο Δάσους

Φαναριώτης ευρύτατης παιδείας και πολυγραφότατος λόγιος ο Ραγκαβής, ήταν ταυτόχρονα και δραστήριος πολιτικός που έζησε «από τα μέσα» τις ίντριγκες, τις ξένες επεμβάσεις, τους συμβιβασμούς και την με κάθε μέσο προσπάθεια για κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας από τα πρώτα κόμματα που εμφανίστηκαν μετά την Επανάσταση του 21 –κόμματα που δεν έκρυβαν την εξάρτησή τους από ξένα κέντρα, αντίθετα έφεραν με υπερηφάνεια τους τίτλους «Αγγλόφιλον», «Γαλλόφιλον» και «Ρωσόφιλον»!

Μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από την Σύρο, που για να τον δεχτεί για σύζυγό της η ωραία Ανθούσα θέτει ως όρο να γίνει… υπουργός, ο Ραγκαβής αποκαλύπτει με αξιοθαύμαστη τόλμη τις μεθόδους και τις πρακτικές που από τότε διέπουν το πολιτικό μας σύστημα: την εξασφάλιση ξένης υποστήριξης, την διαπλοκή, την εξαγορά συνειδήσεων, τις πελατειακές σχέσεις και την θυσία του δημοσίου στο ατομικό συμφέρον.

Και όλα αυτά διαδραματίζονται στο συμβολικό πλαίσιο του ξενοδοχείου «Η Ελλάς», όπου ο Ραγκαβής κατορθώνει να αναβιώσει και να ανανεώσει την φόρμα της Αριστοφανικής κωμωδίας, αξιοποιώντας όχι μόνο τον Χορό πολιτών – πελατών, αλλά και όλα τα δοκιμασμένα τεχνάσματα του είδους: την Παράβαση, τα Επεισόδια, τον Αγώνα, τον Υμέναιο και φυσικά τις κωμικές ανατροπές, το άφθονο γέλιο, τα τραγούδια και την πανηγυριώτικη διάθεση.
 
Λίγα λόγια για το έργο:
«Του Κουτρούλη ο γάμος»

Ο πάμπλουτος αλλά ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλης, ράφτης από την Σύρα, καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον κατεργάρη υπηρέτη του Στροβίλη, αποφασισμένος να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη και πολύ νεώτερη του Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου κυρ-Σπύρου.

Η Ανθούσα που έχει, κρυφά από τον πατέρα της, δεσμό  με τον νεαρό κομψευόμενο Ξανθούλη, θέλοντας να αποφύγει αυτόν τον αταίριαστο γάμο χωρίς να δυσαρεστήσει τον πατέρα της, θέτει έναν όρο που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί: θα πάρει τον Κουτρούλη, μόνο αν αφήσει τη ραπτική και γίνει …Υπουργός.

Ο ερωτοχτυπημένος Κουτρούλης αρχίζει τότε, με τη βοήθεια του υπηρέτη του, να αγοράζει υποστηρικτές που θα του εξασφαλίσουν…πρόθεσιν ψήφου. Ο ανταγωνισμός των τότε Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία), η προθυμία συναλλαγής ορισμένων εκδοτών, η ευκολία με την οποία διάφοροι κομματάρχες, αλλάζουν στρατόπεδο με αντάλλαγμα διάφορα οφίτσια, η ματαιοδοξία κάποιων καλλιτεχνών που σπεύδουν να υμνήσουν το νέο αστέρι της πολιτικής, οι εκβιασμοί, τα σκάνδαλα και φυσικά η ευπιστία του μέσου νεοέλληνα ψηφοφόρου, θα κάνουν το θαύμα τους και ο Κουτρούλης θα οδηγήσει την Ανθούσα νυφούλα στην εκκλησία. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά ώσπου να αποκαλυφθεί η απάτη και να επέμβει η δικαιοσύνη…

Η συνέχεια επί σκηνής…


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία- Επεξεργασία κειμένου: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνικά: Δανάη Πανά
Κοστούμια: Ίριδα Τσαγκαλίδου
Μουσική - τραγούδια: Δημήτρης Λέκκας
Κίνηση - Χορογραφία: Αναστασία Θεοφανίδου
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Χατζηιωάννου
Βοηθός χορογράφου: Λουκία Βασιλείου
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου
 
Παίζουν: Τάσος Πεζιρκιανίδης (Κουτρούλης), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Στροβίλης), Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Ανθούσα), Αστέρης Πελτέκης (Ξανθούλης), Δημήτρης Κολοβός (πατέρας), Χρύσα Ζαφειριάδου (Α’ καμαριέρα- Αγγλία), Λουκία Βασιλείου (Β’ καμαριέρα- Γαλλία), Μαρίνα Χατζηιωάννου (Γ’ καμαριέρα- Ρωσία), Σταυριάννα Παπαδάκη (Δ΄καμαριέρα- κορυφαία), Σοφία Καλεμκερίδου (Καθαρίστρια- κορυφαία), Πέλλα Μακροδημήτρη (Λατζέρισσα- κορυφαία), Στέργιος Τζαφέρης (Θυρωρός- κορυφαίος), Μιχάλης Σιώνας (Α’ σερβιτόρος- Μισθοφάς), Γιάννης Τσάτσαρης (Β’ σερβιτόρος- Σφηκιάς), Θάνος Φερετζέλης (Γ’ σερβιτόρος- Φοιβίσκος), Τίμος Παπαδόπουλος (Δ’ σερβιτόρος- κορυφαίος), Άγγελος Νεράντζης (κηπουρός- κορυφαίος), Δημήτρης Καραβιώτης (Μάγειρας, κορυφαίος)
 
Έναρξη: Πέμπτη 25 Ιουνίου
Θέατρο Δάσους
 
Τιμές Εισιτηρίων

    Κανονικό εισιτήριο: 15€
    Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές,  Άτομα άνω των 65): 12€
    Σπουδαστές που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίαςπου υπέγραψε το ΚΘΒΕ με το Υπουργείο Παιδείας: 8€
    Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8 €

Προπώληση εισιτηρίων:

    Ταμεία ΚΘΒΕ
    Tickethour
    Καταστήματα Γερμανός
    Τράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα easypay)
    Viva Τηλ. 11876
    Καταστήματα Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 & Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos
    Καταστήματα Seven Spots
    Καταστήματα Ιανός

Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Comments   

 
olga12975
0 #6 TESTolga12975 2015-06-23 18:36
TEST
 
 
olga12975
0 #5 Του Κουτρούλη ο γάμοςolga12975 2015-06-23 18:11
ΤΕΛΕΙΑ
 
 
olga12975
0 #4 fdolga12975 2015-06-23 18:04
:-)
 
 
olga12975
0 #3 Του Κουτρουλη ο γάμοςolga12975 2015-06-23 17:58
ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 
 
dchristos
0 #2 dchristosdchristos 2015-06-17 22:30
:lol:
 
 
Amy
0 #1 Του Κουτρούλη ο γάμοςAmy 2015-06-17 14:18
θα είναι τέλεια παράσταση
 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO