Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΓΙΚΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ" ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ!

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΓΙΚΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ

 

Μια φορά και ένα καιρό κάτι δεν πήγε ακριβώς όπως θα το περιμέναμε...

Εκείνο το βροχερό πρωινό η κακιά Βασίλισσα πετά στα λασπόνερα το Μαγικό Καθρέφτη γιατί της αποκαλύπτει ότι η Χιονάτη είναι η πιο όμορφη στον κόσμο. Και μια απρόσεχτη Νεράιδα χάνει στο δάσος τη μαγική της Μπαγκέτα. Τα δυο μαγικά αντικείμενα φτάνουν στα χέρια του αστυνομικού επιθεωρητή Τουτού, του δαιμόνιου σκύλου. Οι ήρωες των παραμυθιών επισκέπτονται τον επιθεωρητή και αναζητούν ο καθένας κάποιον. Το κάθε παραμύθι αναζητά τη λύση του. Ο Τουτού είναι έτοιμος να εξιχνιάσει όλα τα μυστήρια, αλλά με τον Καθρέφτη και τη Μπαγκέτα στα χέρια του μπορεί να κάνει θαύματα ή να φέρει την καταστροφή!...

Ο Λύκος θα φάει την Κοκκινοσκουφίτσα ή τη μικρή Χιονάτη; Ο Πρίγκιπας θα παντρευτεί την Ωραία Κοιμωμένη ή τη γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας; Και ποιός θα σταματήσει τον Αρχηγό των Κλεφτών από το να εκδικηθεί τον Αλή Μπαμπά και να παντρευτεί το Τέρας; Θα καταφέρει η Νεράιδα να φέρει ξανά την τάξη και την ηρεμία στον Παραμυθόκοσμο; Όταν το γραφείο της αστυνομίας βρίσκεται δίπλα στο Δάσος του Παραμυθιού, όλα είναι πιθανά!

Ένα παραμύθι για τα παραμύθια. Μια ιστορία που αφηγείται ξανά στα παιδιά τους κλασικούς μύθους κοιτάζοντάς τους από μια άλλη σκοπιά. Πού φέρνει τους ήρωες από τον κόσμο του παραμυθιού στο διπλανό κάθισμα για να μιλήσουν για την Αγάπη, την Δικαιοσύνη, τη Ζήλεια, την Εκμετάλλευση.

Μια παράσταση φτιαγμένη με φροντίδα και κέφι. Εμπνευσμένη από τα κλασικά παραμύθια, τα κόμικς και τον κινηματογράφο. Μια παράσταση που αναρωτιέται μαζί με τους μεγάλους: Πόσο πραγματικά είναι τα παραμύθια και πόσο μυθοποιούμε την πραγματικότητα; Μήπως οι λύσεις που ψάχνουμε βρίσκονται στις ιστορίες με τις οποίες μεγαλώσαμε; Μήπως ο Λύκος ζει ανάμεσά μας; Μήπως συχνά γινόμαστε Πρίγκιπες ή Νεράιδες; Κι αν το Μαγεμένο Δάσος βρίσκεται τόσο κοντά μας, ίσως πρέπει τελικά να το διαβούμε ξανά με τα παιδιά μας. Και μαζί τους να το προστατέψουμε.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αρβανιτάκης Ευγένιος, Βλασσοπούλου Μαρίτα

Σκηνικά-Κοστούμια: Αρβανιτάκης Ευγένιος

Εκτέλεση σκηνικων:  Αρβανιτάκης Ευγένιος, Χατζηγιάννης Δημήτρης

Μουσική: Χατζηγιάννης Βαγγέλης & Σιφάκης Δημήτρης

Παίζουν: Κυπαρισσόπουλος Σίμος, Βλασσόπουλος Ευάγγελος, Ψύλλος Δημήτρης, Βλασσοπούλου Μαρίτα.

 

Πληροφορίες εκδήλωσης

Κάθε Σάββατο στις 3.00 μ.μ

Θέατρο Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO