Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΒΙΖΥΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ο θίασος Ηλία Καρελλά θα ανεβάσει από τον Οκτώβριο του 2015 στη σκηνή του Κάππα την παιδική παράσταση «Το Μόνο Ταξίδι της Ζωής του», βασισμένη στο έργο του Γεώργιου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» (1884).

 

Ο θίασος Ηλία Καρελλά θα ανεβάσει από τον Οκτώβριο του 2015 στη σκηνή του Κάππα την παιδική παράσταση «Το Μόνο Ταξίδι της Ζωής του», βασισμένη στο έργο του Γεώργιου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» (1884).

Ένα από τα κορυφαία έργα της ελληνικής λογοτεχνίας διασκευάζεται πρώτη φορά για παιδιά, πλημμυρισμένο από μελωδίες και μυρωδιές της Πόλης.

Ένα μικρό αγόρι ζωντανεύει τα ταξίδια του παππού του.
Ένα ταξίδι από την πατρίδα του Βιζυηνού στην Κωνσταντινούπολη.
Ένα ταξίδι από το μαγικό κόσμο των παραμυθιών στην πραγματικότητα.
Έρχεται στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 

 

«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον»

Αφηγητής του διηγήματος είναι ο εγγονός ο οποίος αρχικά περιγράφει το ταξίδι του στην Πόλη με την ιδιότητα του ραφτόπουλου του αρχιράφτη της Βαλιδέ – Σουλτάνας και αναμένει να του συμβούν όλα όσα του έχει αφηγηθεί ο παππούς του. Ωστόσο, η πραγματικότητα διαφέρει από τις περιπέτειες που του διηγούνταν ο παππούς του, γεγονός που τον αναστατώνει και τον στεναχωρεί χωρίς όμως να τον κάνει να χάσει την πίστη του στο αγαπημένο του αυτό πρόσωπο. Ενώ δούλευε στην Πόλη, έρχεται ο Θύμιος, ο υπηρέτης του παππού, προκειμένου να τον μεταφέρει στο χωριό και να δει τον παππού του πριν πεθάνει. Ο εγγονός επισκέπτεται τον παππού του και του διηγείται το ταξίδι του στην Πόλη ενώ τον ρωτά για τα ταξίδια που έκανε αυτός. Μετά από αυτή τη συζήτηση αποκαλύπτεται πως ο παππούς όχι μόνο δεν έχει κάνει κανένα ταξίδι στη ζωή του, αλλά πως και αυτά που είχε διηγηθεί στον εγγονό του τα είχε ακούσει από τη μαμή του και η γυναίκα του. Στη συνέχεια, ο παππούς περιγράφει την παιδική του ηλικία, τον γάμο του σε μικρή ηλικία καθώς και το παράπονο του για το ατέλειωτο ταξίδι του. Την επόμενη μέρα της συζήτησης, ο παππούς πεθαίνει πραγματοποιώντας, έστω μέσω του θανάτου, το μοναδικό ταξίδι της ζωής του.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO