Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΠΟΡΤΑ"

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου σε συνεργασία με το Child'SpaceAthens οργανώνουν κύκλο συναντήσεων για βρέφη μαζί με τους γονείς τους, από το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015.

 

Το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου σε συνεργασία με το Child'SpaceAthens οργανώνουν κύκλο συναντήσεων για βρέφη μαζί με τους γονείς τους, από το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015.


To Child'SpaceAthens είναι ένα πρόγραμμα για βρέφη και νήπια από τη γέννηση μέχρι το ανεξάρτητο περπάτημα και τους γονείς τους. Βασίζεται στη μέθοδο Child’Space που δημιουργήθηκε από την Dr.Chava Shelhav, μία μέθοδο που υποστηρίζει την κινητική ,συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη και προσφέρει στον γονέα τη γνώση και τον τρόπο να παρατηρεί με ευαισθησία το βρέφος του, να ενθαρρύνει τα αναπτυξιακά ορόσημα στη διαδρομή που διανύει μεγαλώνοντας και να εμπλουτίσει την επικοινωνία μαζί του.

 

H μέθοδος Child'Space συνδυάζει στοιχεία από το Feldenkrais, την Emmi Pikler, Mijna Hadders-Algra και την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες πάνω στην βρεφική ανάπτυξη και παραδοσιακούς τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε με τα βρέφη χρησιμοποιώντας το άγγιγμα, το τραγούδι, την κίνηση, το παιχνίδι και τα αντικείμενα.

 

H μέθοδος Child’Space έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εφαρμόζεται μέσα από το πρόγραμμα Child'SpaceAthens για ομάδες βρεφών μαζί με τους γονείς τους ή και μέσα από ατομικά σχεδιασμένα μαθήματα βασισμένα στις ανάγκες του κάθε παιδιού και του γονέα του.

 

Διδάσκει και οδηγεί η Μάρθα Κλουκίνα, Δασκάλα Κίνησης-Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης και πιστοποιημένη Child'Space Practitioner

 

 Θα δημιουργηθούν δύο ομάδες:

 

Α. για βρέφη από 5 εβδομάδων ως 5 μηνών

Ένας κύκλος για τα μικρότερα βρέφη, όπου με το ήπιο άγγιγμα τα βοηθάμε  να μπορούν να ξαπλώνουν πιο άνετα σε διαφορετικές θέσεις όπως μπρούμυτα και μέσα από την επαφή με τον γονέα  να ανακαλύψουν  νέες κινήσεις όπως το ρολλάρισμα και το πιάσιμο. Οι γονείς απαντούν σε ερωτήματα σε σχέση με την ανάπτυξη του βρέφους τους και μέσα από τις συναντήσεις έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν θετικές αλλαγές σε σχέση με τους κολικούς, την συναισθηματική αυτό-ρύθμιση, κ.α.

 

Β. για βρέφη από 5 μηνών ως 9 μηνών

(περίπου πριν ξεκινήσουν το μπουσούλημα)

Σε αυτή την ομάδα τα βρέφη μπορεί να έχουν μία μεγάλη ποικιλία διαφορών μεταξύ τους σε σχέση με την κινητική ανάπτυξή τους. Καθώς τα βρέφη έχουν αρχίσει να ''βγαίνουν'' προς τον έξω κόσμο και να αναζητούν παιχνίδια και πρόσωπα εμείς μαθαίνουμε πως να υποστηρίζουμε τις εξερευνήσεις τους και να τους προσφέρουμε καινούργιες δυνατότητες στην κίνηση και το παιχνίδι. Οι ικανότητες που εξασκούμε σε αυτή την ηλικία είναι σημαντικές και αποτελούν τη βάση για την ανεξάρτητη καθιστή θέση ,τη μετάβαση στο μπουσούλημα, το ελεύθερο περπάτημα και άλλων δεξιοτήτων.

 

Λόγω των εξαιρετικά περιορισμένων συμμετοχών όπως πάντα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Πληροφορίες εκδήλωσης

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου, Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)


Ημερομηνία: Έναρξη: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ώρα: 11.00π.μ. (Α’ ομάδα) και 12.00μ.μ (Β’ ομάδα)

Διάρκεια: 50 λεπτά


Κόστος: 90 ευρώ (για 5 συναντήσεις)


Πληροφορίες – Εγγραφές: τηλ. 210 32.49.829

www.porta-theatre.gr

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO