Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΜΑΡ. ΚΑΒΒΑΔΑ ΚΑΙ Η "ΣΟΦΗ, Η ΣΟΦΗ ΚΟΤΟΥΛΑ" ΣΤΟ Ι.Μ.Κ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΒΒΑΔΑ

 

Σόφη, η σοφή κοτούλα

Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού
με την Μαριλένα Καββαδά
και την Καλλιτεχνική – Παιδαγωγική Ομάδα
«Μαγικό Κοχύλι»
Πλούσια σε ψυχαγωγικά παιχνίδια φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας!
για παιδιά 4 έως 8 χρονών



Η «Σόφη, η σοφή κοτούλα» βασίζεται σε ένα παλιό παραμύθι, πιθανότατα ρωσικό. Ωστόσο, μια από τις πιο γνωστές του εκδόσεις, απαντάται το 1940, στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε μια σειρά παιδικών βιβλίων με τίτλο: “Little Golden Books” .
Σύμφωνα με την πλοκή, η κοτούλα βρίσκει μερικά σποράκια σιταριού αλλά αντί να τα φάει, επιλέγει να τα φυτέψει. Επενδύοντας με τη δουλειά της… στο μέλλον της.
Σε κάθε στάδιο των εργασιών που ακολουθούν τη σπορά, δηλαδή στη συγκομιδή, στο αλώνισμα,  στο άλεσμα του σιταριού σε αλεύρι, στο ζύμωμα και στο ψήσιμο του ψωμιού, η κοτούλα ζητά την βοήθεια των φίλων της, αλλά της την αρνούνται. Έρχονται να την «βοηθήσουν», μόνο όταν μοσχομυρίσει το ζεστό της ψωμάκι!
Άραγε θα δεχτεί να το μοιραστεί μαζί τους; Ελάτε να το αποφασίσουμε παρέα!
Ανακαλύπτοντας, ανάμεσα σε άλλες αξίες, την αξία της εργασίας και της συνεργασίας, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας! Αλλά κυρίως, αφού σπείρουμε, θερίσουμε… αλωνίσουμε και ζυμώσουμε παρέα με τη Σόφη! 

Με συντονίστρια τη Μαριλένα Καββαδά (Συγγραφέα – Χορογράφο – Νηπιαγωγό Med), παιδιά 4 έως 8 χρονών, θα συναντιούνται ένα Σάββατο κάθε μήνα (11:00-13:00) για να διαβάζουν ένα διαφορετικό έργο παιδικής λογοτεχνίας κάθε φορά.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας… αξιοποιώντας έργα της παιδικής λογοτεχνίας ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας! 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών

Αίθουσα: Κινηματογράφος
Διάρκεια αφήγησης: 60΄
Τιμές εισιτηρίων: 8€, 6€ Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με τη Μαριλένα Καββαδά σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς.


Λίγα λόγια για τη Μαριλένα Καββαδά
Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό, τον Ελληνικό Πολιτισμό και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Ο μεταπτυχιακός της τίτλος αφορά στις «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» (Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Τα τελευταία είκοσι χρόνια επιμορφώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ εργάζεται ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ως καθηγήτρια χορού σε σχολές χορού και ως χορογράφος σε θεατρικές παραγωγές για παιδιά.
Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας πρότυπα προγράμματα για παιδιά, ενώ από το 2008 ίδρυσε και συντονίζει την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική Ομάδα «Μαγικό Κοχύλι» (www.magiko-kohili.gr).
Επίσης, έχει επιμεληθεί  περισσότερα από δέκα παιδικά CD κι έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά πακέτα και θεματικά πάρκα για διάφορους επιστημονικούς φορείς, ενώ συμμετέχει συστηματικά ως εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια αλλά και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.
Τέλος, στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται περισσότερα από πενήντα άρθρα σε έγκριτα παιδαγωγικά περιοδικά και σχεδόν είκοσι βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Το τελευταίο της παραμύθι με τίτλο «Το κρυφτό της χαράς», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις βιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ με την εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση. Στο CD που συνοδεύει το βιβλίο τραγουδούν ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιώργος Μπαγιώκης σε στίχους της Μαριλένας Καββαδά και μουσική του Νίκου Γ. Παπαδογιώργου. Τέλος, στο ίδιο CD γονείς κι εκπαιδευτικοί θα βρουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για το σπίτι και το σχολείο… Για τη γλώσσα, τα μαθηματικά, το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες, τη δημιουργία και την έκφραση.
*************
**********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται στα Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)
    Εισιτήρια προπωλούνται και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet (Πειραιά, Καλλιθέας (Θησέως), Αιγάλεω, Συντάγματος, Γλυφάδας, Αμαρουσίου. Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης)
 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO