Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΡΖΟΓΛΟΥ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2015-16 / ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ

Γεωργίου Βιζυηνού

Το μόνο ταξίδι της ζωής του

 

Με τον Κώστα Αρζόγλου σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά 

Πρώτη φορά για παιδικό κοινό

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής σεζόν με τον «Ερωτόκριτο», η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά προετοιμάζεται για ένα ακόμα σημαντικό θεατρικό εγχείρημα. «Το μόνο της ζωής του ταξείδιον», ένα από τα σπουδαιότερα διηγήματα της ελληνικής λογοτεχνίας σε ειδική διασκευή για παιδιά,  προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο θέατρο Κάππα (Κυψέλης 2).

  Στο διήγημα – παραμύθι του Γεώργιου Βιζυηνού το ρόλο του ονειροπόλου παππού έρχεται να ερμηνεύσει μοναδικά στη σκηνή ο Κώστας Αρζόγου. Μαζί με έναν μεγάλο θίασο ηθοποιών και μουσικών, θα ταξιδέψουμε από τη Θράκη ως την Κωνσταντινούπολη συντροφιά με τη μαγική φωνή και το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ. 

Η αριστουργηματική γραφή του Βιζυηνού εμπνέει το γνωστό σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά να ζωντανέψει την συγκινητική ιστορία του Γιωργή, ενός παιδιού, που ξεκινά από τον τόπο του, τη Βιζύη της Ανατολικής Θράκης, για να μαθητεύσει σε ραφτάδικο της Κωνσταντινούπολης και το ταξίδι της επιστροφής του με σκοπό να συναντήσει για τελευταία φορά το πιο αγαπημένο του πρόσωπο. Η θεατρική εκδοχή του διηγήματος είναι μια περιπέτεια γεμάτη συγκίνηση, αγωνία και χιούμορ, που πλημμυρίζει από μυρωδιές, αρώματα και μουσικά ακούσματα της Πόλης, μπολιάζεται με τα πιο γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά παραμύθια, ενώ φωτίζει μια από τις πιο τρυφερές σχέσεις στην οικογένεια, τη σχέση παππού-εγγονού. 

 

«… - Γιωργάκη μου, ποιαν αγαπάς κι ολημερίς την τραγουδάς;

- Παππού!

-  Πήγες στην Πόλη, ψυχή μου! Πήγες στην Πόλη! Είδες πολύ κόσμο;

-  Ναι, παππού. Είδα τη Σηλυβριά με το Παραπόρτι ψηλά - ψηλά με κάτι μύλους που έχουν φτερά και γυρίζουν με τον άνεμο.

-  Άστα αυτά! Πέρασες από τη χώρα που ψήνει ο ήλιος το ψωμί και είδες τους Σκυλοκέφαλους;…»  (απόσπασμα από το έργο)

 

«Τα ταξίδια του παππού μου», γνωστά σε παιδιά και νέους από τα σχολικά  βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα δραματοποιηθούν με τη χρήση ζωντανής παραδοσιακής μουσικής, θεάτρου σκιών και πολυμέσων σε ένα μοναδικό σκηνικό περιβάλλον, που θα μεταφέρει το κοινό σε τόπους μακρινούς μα τόσο οικείους.

 

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: 

Κώστας Αρζόγλου, Αρετή Κετιμέ, Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Έκτορας Κυριάκου, Ιωάννα Μυλωνά, Φάνης Παυλόπουλος, Χρήστος Σύγγελος, Νίκος Τουρνάκης, Νικόλας Φραγκιουδάκης. 

 

Μικρό Βιογραφικό Θιάσου

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά από το 1996 ως και σήμερα δίνει μια ανανεωτική πνοή στο θέατρο για παιδιά και νέους δημιουργώντας πρωτοποριακές παραστάσεις. Μέσα από πολλές παραγωγές σε γνωστά θέατρα της Αθήνας αλλά και περιοδείες ανά την Ελλάδα, έχει αποκτήσει πλέον μια μοναδική ταυτότητα στο χώρο του παιδικού θεάματος. Τον περασμένο χειμώνα, εκτός από την παράστασης «Ερωτόκριτος» στο θέατρο Κάππα, συνεργάστηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά  με Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζοντας «Καραγκιόζη και το Θαύμα των Χριστουγέννων» σε δώδεκα sold out παραστάσεις ενώ την περσινή σεζόν συμμετείχε στην παράσταση «Μύθοι του Αισώπου» του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Με παραστάσεις θεάτρου σκιών αλλά και θεατρικές παραγωγές για μικρούς και μεγάλους μετρά πλέον σχεδόν 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο του θεάματος.

 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO