Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"ΠΟΣΗ ΓΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΤΟΥ ΤΟΛΣΤΟΪ. Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

Η πρώτη παραγωγή παιδικής παράστασης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα τεράστιο αυτοσχέδιο αλεξίπτωτο, μόλις προσγειώθηκε στη σκηνή…. 

Ο θόλος του δεσπόζει σε όλη την οροφή του θεάτρου, γίνεται ο ουρανός, γίνεται το στερέωμα του ουρανού! 

Ξημερώνει, σιγά- σιγά φωτίζεται η σκηνή και αποκαλύπτεται  ένας μικρόκοσμος που κυλάει μέσα του η ζωή, ένα κουκούλι που μέσα του μοιάζει να κινείται και να ζει ο ήρωας μας! 

Σαν ένα παιδί κάτω από το πάπλωμα του, που παίζει με υλικό τα όνειρα και τη φαντασία του, και αποκαλύπτει έναν κόσμο μαγικό και μυστικό. Ένα αυτοσχέδιο καβούκι, μια μικρή σπηλιά, η γη του!  

Μια μικρή πολιτεία, φτιαγμένη για έναν άνθρωπο, σε μια μεγάλη επιφάνεια από παλτό, σακιά, καπέλα, χάρτες και κουζινικά σκεύη. Από κοντά πρόκειται για την εικόνα ενός αλεξιπτωτιστή, από μακριά όμως διαβάζεις τη θέση του ανθρώπου μέσα στον κόσμο.  Οχήματα παντός τύπου, τρίκυκλα, πατίνια, καρότσες οργώνουν τη σκηνή. Οι οδηγοί τους θα βρουν τον τρόπο να μας πουν την ιστορία…

Μέσα από την παράσταση, τα παιδιά, απολαμβάνουν το παιχνίδι, το χορό και το τραγούδι και μυούνται στα βασικά συστατικά της θεατρικής πράξης. 

Το έργο Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος παρουσιάζεται για τα  σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  καθώς και για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Στο τέλος της παράστασης παρέχεται στους δασκάλους εκπαιδευτικό υλικό για την τάξη.

Πρεμιέρα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ωρες Παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 15.00 και κάθε Κυριακή στις 11.00

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά, με διάλειμμα 15’ 

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ 

Κατόπιν συνεννόησης θα πραγματοποιούνται και παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές.

Για πληροφορίες: τηλ: 694 8084 947 & 210 4143310/320

                                  Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

“Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος” του Λέοντα Τολστόι

από την βραβευμένη θεατρική ομάδα

THE 3RD PERSON THEATRE GROUP 

Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος; Ποια είναι η σχέση του με την απληστία; Κι η εξουσία, ποιο ρόλο παίζει στη καθημερινή μας ζωή; Οι απαντήσεις στο έργο του Λέοντα Τολστόι Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος, με το οποίο θα ανοίξει η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. 

Η βραβευμένη νεανική θεατρική ομάδα  THE 3RD PERSON THEATRE GROUP  επιμελείται αυτή την παράσταση η οποία συνδυάζει   την αφήγηση με τον χορό και τη μουσική.

Οι ηθοποιοί της παράστασης, με συνεργούς τις διαφορετικές μορφές τέχνης, επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά αλλά και τους έφηβους, σε θέματα καίρια για την εποχή μας.  Στόχος της ομάδας είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες με σκοπό την δημιουργία μιας τέχνης που θα στηρίζεται στην ομαδική εξέλιξη και στις προσωπικές καλλιτεχνικές εμπειρίες. 

Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος του Λέοντα Τολστόι

Η ιστορία γραμμένη το 1885 μιλά για έναν αγρότη, τον Παχόμ, που αποκτά μεγάλη περιουσία και που σταδιακά τα «υπάρχοντά του τα πολλά, άναψαν μέσα του την επιθυμία να αποκτήσει όλο και περισσότερα». 

Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα δομής, που με ύφος ιδιαίτερα λιτό και απέριττο, παρακολουθεί την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Παχόμ  να εξουσιάσει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια γης. 

Ο Τολστόι γράφει ένα παραμύθι για την απληστία, το οποίο σύμφωνα με τον  Τζέιμς Τζόυς είναι «Η πιο μεγάλη ιστορία που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια λογοτεχνία». 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO