Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΜΑΣ…

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΜΑΣ…

Της Γεωργίας Παρασκευά

- θεατρική παράσταση για παιδιά-



Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ανεβαίνει στο θέατρο STUDIO Κυψέλης –Αίθουσα «Βίλμα Κύρου» (Κυψέλης και Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη –τηλ. 210-88.19.571), η παράσταση «ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΜΑΣ…», της Γεωργίας Παρασκευά, από τη Θεατρική Ομάδα ΜΠΟΕΜ. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία καλούνται να βοηθήσουν ενεργά στην εξέλιξή της με τη συμμετοχή τους.
Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου! Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, οι γάτοι και τα ποντίκια, θα ξεκαθαρίσουν μια για πάντα τους λογαριασμούς τους. Αντιμέτωποι θα βρεθούν οι δύο αρχηγοί τους: ο  Ζεράρ, ο αρχηγός των γάτων, και ο Μήτσος, ο αρχηγός των ποντικιών. Όμως, τόσο οι χαρακτήρες, όσο και οι αντιδράσεις τους λίγο πριν το μεγάλο αγώνα, προκαλούν το γέλιο και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτοί οι δύο μάλλον κατά λάθος βρέθηκαν στην θέση του αρχηγού..!
Πρόκειται για μια αστεία ιστορία, με αντιπολεμικό χαρακτήρα. Ένα μήνυμα κατά των διακρίσεων και υπέρ της αποδοχής του διαφορετικού. Στην παράσταση, το φαγητό κατέχει κεντρική θέση: με ανάλαφρη διάθεση, αλλά και καθαρότητα, παρουσιάζεται η έλλειψη τροφής ως σημαντικότερη συνέπεια αυτού του πολέμου. 
Ακόμα τονίζεται η λανθασμένη διαχείριση των αγαθών. Οι γάτοι και τα ποντίκια μαζεύουν με μανία όλα τα φαγητά της περιοχής και, αντί να τα φάνε, τα χρησιμοποιούν ως πολεμικό υλικό, για να χτυπήσουν τους εχθρούς. Και μόνο όταν τελειώνουν όλα τα φαγητά και κάνει την εμφάνισή της η πείνα, συνειδητοποιούν το λάθος που έκαναν. Όμως, όπως και στη ζωή, έτσι και εδώ, οι δυσκολίες φέρνουν τους ήρωες πιο κοντά και τους κάνουν να σκεφτούν ότι «όσο διαφορετικοί και αν φαίνονται οι άλλοι, κάποιες στιγμές είναι ακριβώς ίδιοι με σένα».
Και όλα αυτά ειπωμένα με πολύ χιούμορ και ξεσηκωτική μουσική!

ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΜΑΣ…

ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΜΑΣ…
Παράσταση για παιδιά 5-12 ετών, από τη Θεατρική Ομάδα ΜΠΟΕΜ

Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά
Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λευτέρης Χαρέλλης, Φρύνη Θετάκη
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Παρασκευάς
Στούντιο Ηχοληψία: Μιχάλης Βλαβιανός
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Βλαβιανού, Πετρούλα Μαντζουκίδου, Γεωργία Παρασκευά

Χώρος: Θέατρο Studio Κυψέλης, Κυψέλης και Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη
Έναρξη: Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 – έως τέλος σαιζόν
Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 12.00΄ μ.μ. και καθημερινές για σχολεία
Διάρκεια: 70΄ χωρίς διάλειμμα
Εισιτήρια: 7 Ευρώ γενική είσοδος – ειδικά πακέτα προσφορών για σχολεία
Κρατήσεις: τηλ. ταμείου 210-88.19.571


Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO