Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΟΥΛΑ... ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Κοντορεβυθούλα... μια ιστορία του σήμερα

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

και η Αμαξοστοιχία - Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ» παρουσιάζουν την επιλογή της Τατιάνας Λύγαρη, το εξαιρετικό και πρωτοποριακό –για την ελληνική παιδική δραματουργία – θεατρικό έργο «Κοντορεβυθούλα... μια ιστορία του σήμερα», της γνωστής Γαλλίδας μυθιστοριογράφου και θεατρικής συγγραφέως Κλωντίν Γκαλεά (Claudine Galea).


Η συγγραφέας, βραβευμένη μετο “Grand Prix de Littérature Dramatique 2011”, είναι γνωστή στην Ελλάδα από τη μετάφραση στα γαλλικά (σε συνεργασία με τη Δήμητρα Κονδυλάκη) του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη «Ο κυκλισμός του τετραγώνου».

 

Στη δική της Κοντορεβυθούλα εμπνέεται από το διάσημο παραμύθι αλλά γράφει για τους μικρούς θεατές ένα ολόφρεσκο, σύγχρονο κείμενο, στο οποίο, μέσα από μία ανάλαφρη ματιά, μιλάει με αισιοδοξία και χιούμορ για θέματα σημαντικά που αφορούν στις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς τους.


Με ένα δώρο έκπληξη και συντροφιά τις έξι άτακτες αδερφές της, η μικρή Βιολέτα θα οδηγήσει μια πληγωμένη συμμαθήτριά της να ξεπεράσει την αποξένωση, τη σκληρότητα και τη μοναξιά, ενώ επτά μαγικά βότσαλα θα την βοηθήσουν να χαράξει το προσωπικό της μονοπάτι στη ζωή. Σ' αυτό το ονειρικό ταξίδι όλοι οι ήρωες γεννιούνται μέσα από τη φαντασία της, με φαντασμαγορικές εικόνες video art, ήχους και μουσικές.

 

Πρόκειται για ένα έργο ποιητικό, μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ιδωμένο με ευαισθησία μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού. Το παραμύθι απευθύνεται όχι μόνο στους μικρούς θεατές αλλά και στους γονείς τους που μερικές φορές, με την υπερπροστασία και την υπερβολική φροντίδα τους, δημιουργούν άθελά τους ένα περιβάλλον ασφυξίας από το οποίο τα παιδιά επιθυμούν να αποδράσουν. Το έργο αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη που τόσο συχνά αναπτύσσουν τα παιδιά στις μεταξύ τους σχέσεις.

 
 
Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη
Σκηνοθετική Επιμέλεια Εικόνας: Alessandro Spiliotopulos
Σκηνογραφική Επιμέλεια: Βασίλης Παφίλης
Κοστούμια: Δανάη Κουρέτα
Μουσική: Άλκηστις Ραυτοπούλου
Ηχητικά Εφέ: Άλκηστις Ραυτοπούλου – Φώτης Μυλωνάς
Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Dubravka Franz Spiliotopoulou
Θεατρικό - Παιδαγωγικό Παιχνίδι: Τζωρτζίνα Κακουδάκη

 


Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:


Παναγιώτης Κλίνης, Δάφνη Καφετζή και, στο ρόλο της Κοντορεβυθούλας, η Έλενα Μεγγρέλη


Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν οι ηθοποιοί:


Αγγελίνα Κλαυδιανού, Δέσποινα Μπουγιατιώτη, Στέλλα Νούλη, Ελένη Υφαντή, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη Φιλιππούση, Ουρανία Φουρλάνου

 

 
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Παραστάσεις: Σάββατο 23 (στις 17:00) και Κυριακή 24 (στις 11:00 και 17:00) Φεβρουαρίου 2013
Σχολικές παραστάσεις 21, 22 και 25 Φεβρουαρίου
Διάρκεια: 45΄και συνοδεύεται από ένα 30λεπτο θεατρικό παιδαγωγικό παιχνίδι που προηγείται, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μικροί θεατές ανακαλύπτουν τα μηνύματα του έργου.
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος - ο 2ος ενήλικας δωρεάν)
Προπώληση εισιτηρίων: Από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο (τηλ.: 2310 895938-9) και στην πλατεία Αριστοτέλους καθώς και από το www.tch.gr

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO