Στον παιδαγωγικό ρόλο του θεάτρου ρίχνει το βάρος του το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ.
Προτείνει -σε γονείς και εκπαιδευτικούς- 2 παραστάσεις. Η πρώτη αντλεί το θέμα και το ενδιαφέρον της από την Ελληνική μυθολογία και η δεύτερη από το σύμπαν της ζωγραφικής, των μεγάλων ζωγράφων και των αριστουργημάτων της τέχνης,
ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ με φανατισμό πιστεύει ότι δεν είναι εποχές για «ανέμελα» θεάματα που απλώς κάνουν τα παιδιά να περάσουν 2 ευχάριστες ώρες. Είναι μια εποχή που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο, να κοιταχτούμε και να ξαναβρούμε τα κοινά που μας ενώνουν. Και αυτά τα κοινά είναι όλα όσα υπάρχουν στο υπέδαφος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και της Ελληνικής γραμματολογίας.
Όλα όσα μας υπενθυμίζουν την ταυτότητα και το στίγμα μας. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η Ελληνική μυθολογία σαν πηγή της πρώτης παράστασης που έχει σαν επίκεντρο το 12 θεό και όλη την μυθολογία γύρω από αυτό.
Η δεύτερη παράσταση είναι προϊόν .οργής. Όταν το Υπ. Παιδείας εξορίζει από το αναλυτικό πρόγραμμα τα μαθήματα της αισθητικής αγωγής, όταν οι πρώτοι που μένουν έξω από το σχολείο είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των καλλιτεχνικών μαθημάτων, θεατρολόγοι, μουσικοί και εικαστικοί, τότε κάτι πρέπει να γίνει. Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ δεν μπορεί να αλλάξει τα μυαλά των υπουργών και των καρεκλοκένταυρων του Υπ. Παιδείας. Μπορεί όμως να κάνει μια παράσταση. Το «ΓΙΑΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ» είναι μια παράσταση γεμάτη χρώματα και σχήματα. Είναι ένα χαρούμενο παιχνίδι βασισμένο στους πίνακες του Dali, του Degas, Chagall, Leonardo da Vincy, Τσαρούχη, Θεόφιλου.
Οι 12 Θεοί του Ολύμπου Διάρκεια 1 ώρα
Ένα παιδί ανεβαίνει στην ταράτσα του σπιτιού του. Είναι νύχτα χωρίς φεγγάρι και θέλει να δοκιμάσει το τηλεσκόπιο που του έκανε δώρο η νονά του. Παρακολουθεί έτσι όλους τους αστερισμούς αλλά και τους μικρούς θεατές που παίζει μαζί τους,.
Σε λίγο έρχονται όλοι οι αστερισμοί που έχουν τα ονόματα των Θεών και με μάσκες, μεγάλες κούκλες, υπερμεγέθη ομοιώματα, αφηγούνται τα κατορθώματα τους στον Όλυμπο και σε όλη τη γη.
Ο Δίας, η Ήρα, η Αθηνά, ο Ποσειδώνας, ο Απόλλων, η συγκινητική Δήμητρα που ψάχνει την κόρη της την Περσεφόνη και τραγουδάει για να την ακούσουν όλοι, αλλά και ο κωμικός και σκανδαλιάρης Ερμής, είναι παρόντες.
Η παράσταση-λαμπερή, κωμική, ευχάριστη χρησιμοποιεί φόρμες λαϊκές, πολύχρωμες και οικείες στα παιδιά. Ταυτόχρονα είναι ένα παιχνίδι αισθητικής αγωγής καθώς οι ηθοποιοί σχηματίζουν εικόνες στην άμμο με μια μοναδική τεχνική. Το θέαμα είναι κωμικό, χαρούμενο, πολύχρωμο και διδακτικό συνάμα. Τα παιδιά θα γευτούν τον πλούτο της Ελληνικής μυθολογίας και θα διασκεδάσουν με τους θεούς και τα κατορθώματα τους.
Γιατί xαμογελάει η Τζοκόντα Διάρκεια 1 ώρα
Το "Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα" είναι μια παράσταση/θεατρικό δρώμενο που με ένα σοφό συνδυασμό θεάτρου και αισθητικής αγωγής παρουσιάζει τους πιο γνωστούς πίνακες μεγάλων ζωγράφων με απλό παιχνιδιάρικο και απολύτως κατανοητό, για τα παιδιά, τρόπο. Σκοπός η εξοικείωση τους με την ζωγραφική.
Ένα κοριτσάκι δραπετεύει από ένα πίνακα του Dali, γνωρίζεται με τους μικρούς θεατές, και τους γνωρίζει τον κόσμο της, τον κόσμο της ζωγραφικής. Με το καράβι του Dali,γεμάτο πεταλούδες, ταξιδεύει στη Φλωρεντία και συναντούν τον Leonardo da Vincy, και μετά τον Degas, τον Chagall τον Τσαρούχη. Με απλά μέσα παρουσιάζονται πίνακες στα παιδιά και η παραμυθού τα οδηγεί σε ένα συμμετοχικό παιχνίδι, με μουσική και κίνηση. Στο τέλος όλα τα παιδιά κάνουν όλοι μαζί, το δικό τους πίνακα. Η ηθοποιός και τα παιδιά ανασκουμπώνονται και πάνω σ' ένα άσπρο χαρτί τα παιδιά ρίχνουν η «ραίνουν» με.... πολύχρωμα κομφετί και σχηματίζουν μια υπέροχη ζωγραφιά
Το έργο τέχνης των παιδιών μένει στο σχολείο σαν ανάμνηση της παράστασης και της ευχάριστης ώρας που περάσαμε μαζί, παρέα με τους ζωγράφους και τις διάσημες ζωγραφιές τους.
Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ δίνοντας μεγάλη προσοχή στον εκπαιδευτικό ρόλο του θεάτρου συνοδεύει πάντα τις παραστάσεις του με ένα εκτεταμένο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ που περιλαμβάνει σχέδια/προτάσεις για θεατρικά παιχνίδια, με συμβουλές βήμα-βήμα και με θεατρικές λύσεις για την υλοποίηση τους από τους εκπαιδευτικούς μέσα στην τάξη.