Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΤΡΕΧΑΛΟΣ" ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική σκηνή Μίμηση Πράξης παρουσιάζει την μουσική παράσταση  «Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΤΡΕΧΑΛΟΣ» ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ

 

Η θεατρική σκηνή Μίμηση Πράξης παρουσιάζει την μουσική παράσταση  «Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΤΡΕΧΑΛΟΣ» ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ.

Η Παράσταση έχει μήνυμα οικολογικό αλλά μιλά και για τη φιλία, τη δύναμη της ψυχής και της συνεργασίας που μπορεί όλα να τα ανατρέψει.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο  Μπόμπιρας είναι ένα αγόρι που ζει σε μια μεγαλούπολη και νιώθει μόνος και  παραμελημένος γιατί οι γονείς του  δεν προλαβαίνουν  με τις υποχρεώσεις στη δουλειά και το σπίτι να ασχοληθούν μαζί του και ο μεγάλος αδελφός του τον περιφρονεί. Από το παράθυρο μπάινει ξαφνικά ένα παράξενο ανθρωπάκι ο Στίκης ο Κεραμιδοτρέχαλος που μένει στις στέγες παρέα με τις γάτες και τα αστέρια.  Ο Στίκης  γίνεται σύντροφος του Μπόμπιρα  στα παιχνίδια και τις σκανταλιές και επειδή είναι ορατός μόνο από όποιον πιστεύει σε αυτόν  δημιουργούνται  ξεκαρδιστικές καταστάσεις και  παρεξηγήσεις.
Έρχεται όμως η στιγμή που ο Κεραμιδοτρέχαλος εξαφανίζεται ξαφνικά όπως ήρθε αλλά υπόσχεται πως πάντα θα είναι δίπλα στον φίλο του. Η στιγμή που θα χρειαστεί η βοήθεια του Στίκη δεν αργεί γιατί ο Δήμαρχος θέλει να ξεριζώσει το δασάκι της γειτονιάς για να το κάνει  πάρκινγκ .
Θα μπορέσουν μικροί μεγάλοι να αντισταθούν στα συμφέροντα που τους απειλούν και να σώσουν το δασάκι?
Θα νιώσει  ο Μπόμπιρας την αξία της συνεργασίας και της φιλίας?
Θα καταλάβει  τη δύναμη που κρύβει μέσα του ?

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Έναρξη 13/10/2013 ως Κυριακή των Βαίων
Κάθε  Κυριακή    - 11.15  & 15.00

 

Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων 210.36.25.119
Εισιτήριο 12 ευρώ ενήλικες  8 ευρώ παιδιά
Διάρκεια 90 λεπτά.

                   

Σκηνοθεσία                      - Παναγιώτης Σερεφίδης

Σκηνικά- Κοστούμια        -    Αννα Μαχαιριανάκη

Μουσική                          -  Νεοκλης  Νεοφυτίδης

Χορογραφίες                   -   Καββαδά  Μαριλένα

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βούρου Αργυρώ,  Γιόκοτος Γιώργος, Γκούτζιου Μαριάνα, Μητροπούλου Γεωργία,  Ράγιας Σταύρος,Πιερόπουλος Παύλος.

 

Comments   

 
dimi2
0 #1 καταπληκτικη!!dimi2 2013-10-14 09:27
τι να πρωτοπώ για την παράσταση!! οι ηθοποιοί έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό. ταλαντούχοι και πολύ φυσικοί! η πλοκή πολύ ενδιαφέρουσα και θίγει θέματα που είναι τόσο κοντά μας…παιδιά μόνα με γονείς εργαζόμενους ,παιδιά που δεν έχουν μέρος να παίξουν, άγχος και ανησυχία των γονιών. τα υποθέματα- μηνύματα είναι πολλά που αναφέρει η παράσταση,αρκεί να τη δείτε! και τα παιδιά σας θα φύγουν με ανοιχτό στόμα, όσο και σεις!!
τα σκηνικά πολύ έξυπνα,καθώς στο μισό της σκηνής υπάρχουν τα κεραμίδια στέγης σπιτιών και στο άλλο μισό το παιδικό δωμάτιο του μπόμπιρα- κεντρικού ήρωα της υπόθεσης- .και στα δυο μέρη εκτυλίσσεται άψογα η ιστορία.
στο τέλος γνωρίσαμε τους συντελεστές της παράστασης, αλλά το κερασάκι της τούρτας έβαλε η εμφάνιση της Άλκης Ζέη, αυθόρμητη και πρόσχαρη!!
το τελευταίο χειροκρότημα των παιδιών και το μεγάλο ”ναι” για την παράσταση έκλεισαν την αυλαία. το σύνθημα που φώναζαν όλοι οι ηθοποιοί
δίνει το τελικό μεγάλο μήνυμα της προστασίας των δέντρων.
 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO