Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΜΠΑΛ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μπαλ είναι ένα μπαλόνι που του αρέσει να ταξιδεύει. Όταν ο Μπαλ ξεφύγει από το χέρι του παιδιού που το κρατούσε για να γνωρίσει τον κόσμο, το παιδί θα τον ακολουθήσει… με… απρόβλεπτες συνέπειες…

 

Patari project
Παρασκευή 14/11, 18:00

Για παιδιά 5-10 ετών (με ή χωρίς τους γονείς τους)

Ο Μπαλ είναι ένα μπαλόνι που του αρέσει να ταξιδεύει. Όταν ο Μπαλ ξεφύγει από το χέρι του παιδιού που το κρατούσε για να γνωρίσει τον κόσμο, το παιδί θα τον ακολουθήσει… με… απρόβλεπτες συνέπειες…
Μια Παρασκευή κάθε μήνα επάνω στη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα οι Patari Project ζωντανεύουν την ιστορία τους χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη θεατρική τεχνική της «πλατφόρμας»: σε μία εξέδρα εμβαδού 1μ επί 1,60μ, τέσσερις ηθοποιοί χωρίς σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς, μόνο με τα κορμιά, τις φωνές τους και ίσως λίγα αντικείμενα δημιουργούν εικόνες, τοπία, κόσμους ολόκληρους, με ήχους και ρυθμούς που πάλλονται, καθώς και μια σειρά ολοζώντανους χαρακτήρες.
Ένα θεατρικό ταξίδι–τονωτική ένεση στη δημιουργική φαντασία των σύγχρονων παιδιών που κινδυνεύουν να χάσουν την ικανότητα να δημιουργούν τις δικές τους εικόνες, καθώς πέφτουν θύματα βομβαρδισμού προκατασκευασμένων και τυποποιημένων προϊόντων. Στο τέλος της κάθε παράστασης μικροί αλλά και μεγαλύτεροι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν κι εκείνοι με τον Μπαλ και να ξαναζωντανέψουν τους κόσμους της ιστορίας ή άλλους, δικούς τους. Κι όλα αυτά πάνω στη μαγική πλατφόρμα!

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Κοστούμια: Handmade Sali
Παίζουν: Αγγελική Μαχαίρα, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου, Υβόννη Τζάθα

Οι Patari Project είναι μια ομάδα ηθοποιών που μετά από χρόνια κοινής εκπαίδευσης και συνεργασίας ξαναβρέθηκαν μαζί το 2012 για να δουλέψουν κάτω από την επίβλεψη της Σοφίας Πάσχου (σκηνοθέτιδας της ομάδας) χρησιμοποιώντας την τεχνική της «πλατφόρμας». Έχουν παρουσιάσει τις παραστάσεις: 10 cm up (θέατρο Baumstrasse / θέατρο Rabbithole / περιοδεία σε Καλαμάτα, Πάτρα, Ζάκυνθο και Θεσσαλονίκη), 10 cm upDated (2013, Θέατρο Οlvio). Εκτός από θεατρικές παραστάσεις για ενηλίκους και παιδιά, οι κύριες δραστηριότητες της ομάδας περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, θεατρικά δρώμενα ανοιχτού και κλειστού χώρου, workshops πειραματισμού και σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Η ομάδα συνεργάζεται με ανθρώπους από τον χώρο του θεάτρου και της θεατρικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία.

Εισιτήρια

Γενική είσοδος : 8€

Θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα στο Θέατρο Πόρτα

Το Θέατρο Πόρτα εγκαινιάζει μια σειρά από δραστηριότητες με εκπαιδευτικό-διαδραστικό χαρακτήρα απαντώντας στις ανάγκες ενός σύγχρονου κοινού που αναζητά κάτι παραπάνω από τις προσεγμένες παραστάσεις του παιδικού-νεανικού για τις οποίες είναι ήδη γνωστό το Θέατρο Πόρτα. Στόχος του προγράμματος  είναι –υπερβαίνοντας την απλή ψυχαγωγία– η διαμόρφωση  των αισθητικών και όχι μόνο κριτηρίων των νέων θεατών, καθώς και η άμεση εμπλοκή τους σε όλες τις παραμέτρους που συνθέτουν τον κόσμο των παραστατικών τεχνών. Κάθε Παρασκευή απόγευμα, λοιπόν, οι νεαροί θεατές του θεάτρου Πόρτα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια συναρπαστική σειρά παραστάσεων / μαθημάτων / δραστηριοτήτων, ανατρέποντας παιχνιδιάρικα τον παραδοσιακά αμέτοχο ρόλο του θεατή και ανεβαίνοντας πλέον επάνω στη σκηνή του θεάτρου για να γνωρίσουν από κοντά καινούριους κόσμους.

Πληροφορίες εκδήλωσης
 
Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59,
115 26 Αθήνα
τηλ. 210 77 11 333
www.porta-theatre.gr

Κάθε Παρασκευή στις 18.00
Εναλλάξ 1 πρόγραμμα την εβδομάδα
             

Για πακέτα συνδρομών και εκπτωτικές προσφορές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του θεάτρου www.porta-theatre.gr


Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO