Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΘΕΑΤΡΟ

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

 

 

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών 
 

«ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ» (26 Ιουνίου)
το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης
του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
παρουσιάζει το έργο του Νιλ Σάιμον
«Οι Ηλίθιοι»
Δευτέρα 22 & Τρίτη 23 Ιουνίου 2015
Θέατρο “Τζένη Καρέζη”, Ακαδημίας 3
Ώρα έναρξης :  20.30
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μια θεατρική παράσταση των μελών της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, που τον τελευταίο χρόνο μέσα από τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την επικοινωνία υποστηρίζουν την προσπάθεια απεξάρτησης του δικού τους ανθρώπου, από τον ρόλο του γονιού, του αδελφού και του συζύγου και δίνουν το δικό τους μήνυμα για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

…Είμαστε η θεατρική ομάδα οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Δεν είμαστε ηθοποιοί. Πριν βρεθούμε όλοι μαζί εδώ, δεν ήμασταν καν ερασιτέχνες. Γονείς είμαστε. Αδέλφια και σύντροφοι ανθρώπων που δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους. Αυτό  που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς, είναι να τους συμπαρασταθούμε, να τους βοηθήσουμε, αρχίζοντας από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Το θέατρο για μας είναι ένας απ’ τους  τρόπους να βελτιωθούμε, πρώτα, εμείς...

Τα μέλη της ομάδας, με την παρουσία τους στην θεατρική σκηνή, δηλώνουν την θέση τους ενάντια στον κοινωνικό στιγματισμό και στοχεύουν  στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου, επικοινωνώντας την προσπάθεια της απεξάρτησης.

Αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια, η διεύθυνση του θεάτρου ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, που για πέμπτη συνεχή χρονιά  παραχωρεί την θεατρική του αίθουσα υποστηρίζοντας το έργο του προγράμματος.

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Λίγα λόγια για την θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι»
«Οι Ηλίθιοι» είναι ένα αστείο και διαφορετικό έργο που κατορθώνει να θίξει θέματα εξαιρετικά σύγχρονα που αγγίζουν όλα τα παιδιά και προβληματίζουν όλους τους γονείς. Το έργο επικεντρώνεται κυρίως στην διαφορετικότητα και καταδεικνύει πως η επιβολή, η περιφρόνηση, η κοροϊδία και οι κοινωνικές διακρίσεις, δεν κάνουν τους ανθρώπους πιο σημαντικούς. Αντίθετα, η καλοσύνη, η δύναμη της θέλησης και η αγάπη είναι αυτά που διαφοροποιούν και κάνουν ξεχωριστούς τους ανθρώπους σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές βαθμίδες. Ακόμα ένα από τα σημαντικά θέματα που θίγει το έργο είναι ο εκφοβισμός (bullying), κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ 
Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, απευθύνεται σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές και περιστασιακούς καθώς και στις οικογένειές τους. Λειτουργεί από το Οκτώβριο του 1990, στην πλατεία Αμερικής. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ -  210 8612604 (3ης Σεπτεμβρίου 176).

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στον Κέντρο Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ  - 210 8626761 (Φυλής 217).




ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
                        Θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων
            Σταυροπούλου 29, 112 52 Αθήνα, Τ 210 8640943, 210 8653960  F 210 8651227 

Ε This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  www.kethea-diavasi.gr
                      

Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 116/296034-62

ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΕΙ

«ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΕΙ»
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

……Η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Εμείς; Ο εξαρτημένος είναι κάποιος που ξέρουμε, ένας συγγενής, ένας φίλος, ένας  γείτονας. Ο εξαρτημένος είναι ένας δικός μας. Οι κοινωνικός στιγματισμός κρατάει αυτόν και την οικογένειά του μακριά από τη θεραπεία και εμποδίζει την επανένταξή του στην κοινωνία. Ας μην αφήνουμε το στίγμα να γίνεται πιο δυνατό από την εξάρτηση……… To στίγμα μας είναι η ένταξη.

Μέλη των Κοινωνικών Επανεντάξεων και Απόφοιτοι του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ μαζί με νέους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, αποτελούν την ομάδα θεάτρου του Πολιτιστικού Στεκιού. Μέσα από αυτή τη συνεύρεση εκφράζονται, δημιουργούν και παρουσιάζουν, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών,
σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΗΛΙΟΣ» των Δήμων Νέας Σμύρνης – Αγίου Δημητρίου
τη θεατρική παράσταση «Το σακάκι που βελάζει».

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια από κοινού πρωτοβουλία για τον πολιτισμό, την κοινωνική προσφορά και τη σύνδεση της προσπάθειας πρόληψης και αντιμετώπισης της χρήσης ουσιών με την κοινωνία.

 Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015
Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» Αγίου Δημητρίου
Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 55
Ώρα έναρξης 20:00
             ΕΙΣΟΔΟΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αγίου Δημητρίου για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

«Το σακάκι που βελάζει» είναι ένα έργο του Βούλγαρου συγγραφέα Στανισλάβ Στρατίεβ γραμμένο για να στιγματίσει, να παίξει και να καταγγείλει τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας. Την αλλοτρίωση της λογικής που προκαλεί σε όσους μετέχουν αυτής -είτε υπαλλήλων που την υπηρετούν, είτε πολιτών που ζητούν απλά να βρουν το δίκιο τους. Ο Στανισλάβ Στρατίεβ μιλάει σε αυτό το έργο για τον Άνθρωπο, αυτόν που αγωνίζεται μέχρις εσχάτων για να τα καταφέρει ακόμα και όταν όλα και όλοι του πάνε κόντρα. Και πραγματικά τα καταφέρνει και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και τα εμπόδια που του παρουσιάζονται συνεχώς μπροστά του. Με τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι στην απεξάρτηση έχουν να κάνουν τη δική τους δύσκολη διαδρομή. Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι η μεγαλύτερη πρόκληση προσπάθειας με επιμονή και υπομονή για μια καθαρή ζωή. Στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ απαντάμε σε αυτή την πρόκληση λέγοντας όχι στα ναρκωτικά και στηρίζοντας τους ανθρώπους να κερδίσουν την καθαρή ζωή.




Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO