Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο "ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ" ΣΤΑ ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΘΕΑΤΡΟ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 - «Α Ω»

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - Ιούλιος 2015

Σκηνοθεσία: Αργύρης Πανταζάρας 

 

Τώρα ποιος; Τώρα που; Τώρα πότε; Ένας άνθρωπος ξυπνάει και ανακαλύπτει τα πράγματα από την αρχή, μη νιώθοντας τίποτα, μη μπορώντας τίποτα, μη θέλοντας τίποτα.  Μια αδύναμη κραυγή και ο λόγος αρχίζει να ρέει. Ψάχνοντας πάντα, μην ψάχνοντας πια, ψάχνοντας τι ψάχνει. Λέξεις μέσα σε λέξεις, σιωπή μες τη σιωπή. Για πάντα εκεί. Από πάντα εκεί. Αντιμέτωπος με ολόκληρη τη δημιουργία.

 

Μια παράσταση βασισμένη πάνω στο λογοτεχνικό κείμενο του  Σάμιουελ Μπέκετ  "Ο Ακατονόμαστος"

 

Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

 

Ώρα έναρξης: 21:00

 

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ - Κάρτα 20 ευρώ για όλες τις παραστάσεις 11 - 26/07

 

Ο “Ακατονόμαστος” γράφτηκε το 1953. Το λογοτεχνικό αυτό κείμενο αποτελεί το τελευταίο μέρος της “Τριλογίας” του Beckett, στην οποία εμπεριέχονται και τα μυθοπλαστικά έργα “Μολλόυ” και “Ο Θάνατος του Μαλόν”.

Ο Ακατονόμαστος είναι  ένα μείγμα από αναμνήσεις και υπαρξιακούς συλλογισμούς. Ένας ανώνυμος πρωταγωνιστής, ανίκανος να κινηθεί μέσα στην απουσία χώρου και χρόνου.

Ο λόγος του όχι ως μέσο έκφρασης ολοκληρωμένων σκέψεων αλλά ως μια διαδικασία συνεχούς παραγωγής ήχων και συνειρμών.  Ο λόγος ως αυθύπαρκτη οντότητα σπάει τη σιωπή, για να πει δυο λόγια γι’ αυτήν πριν ξαναγυρίσει μέσα της.

Ο ίδιος ο Μπέκετ χαρακτήριζε τον εαυτό του υπεύθυνο για τους βασικούς ήχους και τίποτα άλλο. Οι χαρακτήρες του πλασμένοι  εξολοκλήρου από τη γλώσσα που μιλάνε, αντιπαραβάλλονται όχι με το πεπρωμένο και με τη μοίρα αλλά με τα μικρά πράγματα που συνθέτουν την καθημερινή επιμονή. Η γλώσσα γίνεται αντικείμενο μελέτης πάνω στη σκηνή.

«Θα δημιουργηθεί μια καινούρια έκφραση στην τέχνη που θα δεχθεί το χάος. Έργο του καλλιτέχνη σήμερα είναι να βρει μια καινούργια έκφραση που να συνθέτει τα συντρίμμια.» Samuel Beckett

 

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Αργύρης Πανταζάρας 

Δραματουργία: Γιωργίνα Γερμανού, Ελίνα Μαντίδη

Σκηνογραφία: Λουκία Χουλιάρα

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Καρβέλας 

Ηχητική Σύνθεση: Δημήτρης Καμαρωτός

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Μαντίδη

Σκηνική Προετοιμασία Ηθοποιού (Τεχνική Alexander): Βίκυ Παναγιωτάκη

Γραφιστική Επιμέλεια : Ιφιγένεια Βασιλείου

Φωτογραφία : Νίκος Πανταζάρας

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO