Το THE 3RD PERSON THEATRE GROUP βραβεύτηκε από το Ιδρυμα Ibsen Awards με το διεθνές βράβειο International Ibsen Scholarship 2013 για την πρότασή του πάνω στο έργο του Henrik Ibsen, "Peer Gynt", με τίτλο “Peer Gynt. No Man's Land”. Η τελετή βράβευσης έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Skien της Νορβηγίας. Η παράσταση θα παρουσιαστεί από 21 Νοεμβρίου 2013 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ, ένα θέατρο για τις τέχνες σε συμπαραγωγή με τη Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας.
Ο Henrik Ibsen χρησιμοποιώντας το έπος, ως κώδικα δημιουργίας, στήνει τον Περ Γκυντ, έναν αντιήρωα στο πρότυπό του πιεστικού, ανταγωνιστικού άντρα, που με δίψα λαχταρά την επιτυχία, ο ήρωας του σύγχρονου κόσμου. To "Peer Gynt, No Man's Land" αποτελεί μια σπουδή πάνω στα στοιχεία που καθορίζουν την έννοια της πατρίδας. Σε μια κοινωνία που βήμα βήμα χάνει την ταυτότητα της και οι αξίες και τα ιδανικά της απειλούνται με εξαφάνιση, αναδύεται το βαθυστόχαστο ερώτημα: Είναι η χώρα στην οποία ανατράφηκες εκείνη που προσδιορίζει ποιός είσαι ή είσαι εσύ ο ίδιος που προσδιορίζεις τον εαυτό σου; Ποιά είναι η πατρίδα σου; Το έργο διερευνά αυτή την μάχη. Ο Peer Gynt απο την μια μεριά εκπροσωπεί έναν πολιτισμό που αποθεώνει τον ατομισμό και αντιπροσωπεύει το χάος και η Σουλβάιγ από την άλλη αποτελεί σύμβολο της αιώνιας πίστης, ενσαρκώνοντας την πνευματική συγκέντρωση ως μορφή αντίστασης.
Δήλωση της Κριτικής Επιτροπής για το έργο: "Το Peer Gynt, No Man's Land αποτελεί μια ευρηματική πρόταση πάνω στο Peer Gynt χρησιμοποιώντας το ταξίδι του ως μια συμβολική ερμηνεία της σύγχρονης Ελλάδας και των υφιστάμενων πολιτικών και κοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα θέτοντας το ερώτημα: Ποιά είναι η πατρίδα σου; Στοιχεία της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας χρησιμοποιούνται στο έργο συνδέοντας τα θεματικά μοτίβα του Ιψενικού έργου με την μεγάλη ευαισθησία στον τρόπο με τον οποίο οι κλασικές θεατρικές φόρμες επικοινωνούν με το σύγχρονο ακροατήριο. Η σκηνογραφία και η κίνηση επί σκηνής στέκουν μάρτυρες της βαθιάς κατανόησης του σύγχρονου θεάτρου."
Η ομάδα διατρέχειε το έργο μέσα από 3 άξονες, Per Gynt, Όσε, Σούλβαιγ. Ο Περ, ως βασικός άξονας, ένα πλάσμα που ανταγωνίζεται τη φύση και προσπαθεί να την ξεπεράσει, επιθυμεί να νικήσει το θάνατο μέσα απ το κυνήγι της εξουσίας. Γύρω του η μητέρα του Όσε, προσωποποίηση της μάνας γης, της πατρίδας του και η αγαπημένη του Σούλβαιγ, σύμβολο της πίστης και της συγχώρεσης. Έτσι, η ζωή του Περ, οι ποικίλες περιπέτειες του γίνονται ένα ονειρικό ταξίδι υποσυνειδήτου και όλοι οι ήρωες που συναντά παίρνουν τα πρόσωπα της Όσε και της Σούλβαιγ.
Το THE 3RD PERSON THEATRE GROUP, δημιουργήθηκε από του ηθοποιούς: Βαλάντη Φράγκο, Αντιγόνη Φρυδά και Ελένη Ζαραφίδου. Ο Βαλάντης Φράγκος έχει πραγματοποιήσει Διεθνείς Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές και έχει φοιτήσει στην Σχολή Δραματικής Τέχνης "Δήλος" ( της Δήμητρας Χατούπη). Η Αντιγόνη Φρυδά έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Πληροφορική και είναι απόφοιτος μετ' επαίνου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα στην θερινή Ακαδημία στο Στούντιο Υποκριτικής της Νέας Υόρκης Stella Adler. Η Ελένη Ζαραφίδου έχει σπουδάσει Ελληνική Λογοτεχνία και είναι απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, απ' όπου αποφοίτησε με έπαινο. Όλα τα μέλη της ομάδας ζουν και εργάζονται ως ηθοποιοί στην Αθήνα. Στόχος της ομάδας είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες με σκοπό την δημιουργία μιας τέχνης που θα στηρίζεται στην ομαδική εξέλιξη και στις προσωπικές καλλιτεχνικές εμπειρίες.