Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ" ΣΤΟ "ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ"

Written by OnlyTheater. Category: ΘΕΑΤΡΟ

«Πηνελόπη Δέλτα» στο  Θέατρο της Ημέρας Πρεμιέρα 1η Νοεμβρίου

 

Το Θέατρο της Ημέρας αφιερώνει την φετινή θεατρική του δραστηριότητα, στην πρωτοπόρο ελληνίδα λογοτέχνιδα, παρουσιάζοντας το έργο «Πηνελόπη Δέλτα» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης  Μοντζολή.

Η Πηνελόπη Δέλτα αποτελεί μια εμβληματική παρουσία ανάμεσα στις πρωτοπόρες γυναικείες φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα. Κόρη του Εμμανουήλ Μπενάκη, αγαπημένη αδελφή του Αντώνη Μπενάκη (Τρελλαντώνη) και πιστή φίλη του Ελευθέριου Βενιζέλου, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά την ταραγμένη περίοδο των πρώτων δεκαετιών του 20ουαιώνα.

«Πηνελόπη Δέλτα» στο  Θέατρο της Ημέρας Πρεμιέρα 1η Νοεμβρίου

Η ζωή της, γοητευτική και τραγική συνάμα, παρουσιάζεται στην παράσταση αυτή, εστιάζοντας στις «σχέσεις και συναντήσεις» που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της και καθόρισαν την πορεία της, όπως η ίδια  κατέγραψε στα ημερολόγια και τα έργα της.

Η ιστορία της, άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του τόπου, ξεδιπλώνεται μπροστά μας, παράλληλα με τα σύγχρονα του καιρού της γεγονότα, που καλύπτουν σχεδόν μισό αιώνα σύγχρονης Νεοελληνικής ιστορίας.

Η Πηνελόπη Δέλτα, καθιερώθηκε στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας για το εμπνευσμένο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο της, για το οποίο άλλωστε τιμήθηκε και από την Ακαδημία Αθηνών το 1930.

Την Πηνελόπη Δέλτα ενσαρκώνει η Τζένη Καλλέργη, τον πατέρα της Εμμανουήλ Μπενάκη ο Ντίνος Καρύδης, τον φλογερό έρωτα της ζωής της ΄Ιωνα Δραγούμη ο Θεόφιλος Βανδώρος και την πιστή της Μαριάνθη η ΡάσμηΤσόπελα. Την μουσική της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Κότσιρας, στην πρώτη του σύνθεση για θέατρο.

«Πηνελόπη Δέλτα» στο  Θέατρο της Ημέρας Πρεμιέρα 1η Νοεμβρίου

«Πηνελόπη Δέλτα» στο  Θέατρο της Ημέρας Πρεμιέρα 1η Νοεμβρίου


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή
Σκηνικά – Κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος
Μουσική: Γιάννης Κότσιρας
Φωτισμοί – Βίντεο: Κώστας Κιμούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχαήλ Γιαννικάκης
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Παίζουν: Τζένη Καλλέργη, Ντίνος Καρύδης, Θεόφιλος Βανδώρος & ΡάσμηΤσόπελα

Τοποθεσία: Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου)
Ημερομηνία: Πρεμιέρα 1η Νοεμβρίου. Παραστάσεις: Σάββατο στις 21.00 & Κυριακή στις 20.00. Διάρκεια παράστασης: 105 (μαζί με το διάλειμμα)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ. 2106929090 & 2106995777
Τιμές εισιτηρίων: 14 € γενική είσοδος, 10 € φοιτητικό, 8 € ομαδικό & ανέργων

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO