Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" ΤΟΥ ΤΣΕΧΩΦ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΠΛΑΝΗ"

Written by OnlyTheater. Category: ΘΕΑΤΡΟ

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

 

Η ομάδα Πλάνη τιμώντας τα 110 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Ρώσου δραματουργού Άντον Τσέχωφ ανεβάζει στη θεατρική σκηνή Μικρή Πλάνη από τις 25 Οκτωβρίου «Το Στοίχημα» για δέκα μόνο παραστάσεις.

Το μεγαλύτερο στοίχημα που έβαλε ποτέ άνθρωπος, μια απίστευτη ιστορία συμφωνίας μεταξύ δύο ανδρών και η σχέση του ανθρώπου με το χρήμα με έναν μοναδικό τρόπο.

Ένας πλούσιος τραπεζίτης και ένας φιλόδοξος νεαρός δικηγόρος συναντιούνται σε μια κοσμική εκδήλωση όπου η μοίρα θα τους δέσει σ’ ένα απόλυτο στοίχημα: ο νεαρός δικηγόρος δέχεται την πρόκληση να κλειστεί σ’ ένα μικρό δωμάτιο απομονωμένος από τον κόσμο για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, και αν αντέξει, ο τραπεζίτης θα είναι υποχρεωμένος να του δώσει δύο εκατομμύρια ρούβλια. Τα δεκαπέντε χρόνια περνούν, η τελευταία νύχτα φτάνει. Θα μπορέσει ο τραπεζίτης να κρατήσει το λόγο του και να πληρώσει το στοίχημα; Και τι είδους άνθρωπος θα βγει ο δικηγόρος μέσα από το μικροσκοπικό δωμάτιο μετά από τόσα χρόνια;

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Άννα Ετιαρίδου
Παίζουν: Κώστας Δελακούρας, Άννα Ετιαρίδου, Έρη Μανουρά, Ιουλία Σταμούλη.
Διάρκεια: 100’

Πρεμιέρα: Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Παραστάσεις
Θεατρική Σκηνή
«μικρή Πλάνη»
Δικαιάρχου 106-108
Παγκράτι
Τηλ. 210 7019616
Κάθε Σάββατο στις 9:00μμ
& Κυριακή στις 7.30 μμ
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ 
Φοιτητικό 8 ευρώ - Άνεργοι 5 ευρώ


Λίγα λόγια για την ομάδα Πλάνη
    Η ομάδα Πλάνη κλείνει φέτος επιτυχώς 18 χρόνια θεατρικής δράσης!
Η πορεία της ξεκινάει το 1996 με το ανέβασμα των «Ατρειδών», μιας σύνθεσης από έργα των τριών τραγικών με κοινό άξονα το μύθο της βασιλικής οικογένειας των Μυκηνών. Από το 1998, η ομάδα στρέφει το ενδιαφέρον της σε εναλλακτικούς χώρους παραστάσεων και επικεντρώνεται στο είδος του bar theatre, γράφοντας και ανεβάζοντας τα έργα «Χωροχρόνος», «Να φύγη ο Τρελλός απ’ την Αυλή», «Σκηνές από ένα μπαρ». Αποκορύφωμα αυτής της προσέγγισης αποτελεί η παράσταση «Μια μπύρα με τον Χένρυ...» και «Άλλη μια μπύρα με τον Χένρυ», οι οποίες είναι εμπνευσμένες από κείμενα του Αμερικάνου συγγραφέα Τσαρλς Μπουκόφσκι και παρουσιάστηκαν τις σεζόν 2001-2002 και 2009-2010 αντίστοιχα, με εξαιρετική απήχηση στο κοινό.
Άλλα έργα που φέρουν την υπογραφή της ομάδας είναι τα «Μην το πεις... στον μπαμπά», «Ζητούνται νέες με ταλέντο για…» και «Ζωντανοί ή παντρεμένοι;», τα οποία όλα ανέβηκαν τη σεζόν 2003-2004.
Παραστάσεις της ομάδας Πλάνης έχουν παρουσιαστεί σε ποικίλες θεατρικές σκηνές και φεστιβάλ, όπως  το «Στοίχημα» του Άντον Τσέχωφ στο «Μικρό Φεστιβάλ» στη Θεσσαλονίκη (2008), το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο «Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα» στο θέατρο Σημείο (2008), το έργο της Άννας Ετιαρίδου «Αδύνατος... χαρακτήρας» στο θέατρο της Ημέρας (2009), η σατιρική κωμωδία γραμμένη από τα μέλη της Πλάνης «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ταλέντου»  στο φουαγιέ του θεάτρου της Ημέρας (2009).
Το 2012 η ομάδα εγκαινιάζει ένα νέο φιλόξενο χώρο, τη Μικρή Πλάνη, όπου και έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τις παραστάσεις «Το Στοίχημα» του Άντον Τσέχωφ και «Ο χορός του Θανάτου» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ.
Παράλληλα με τη θεατρική της δράση, η ομάδα Πλάνη διατηρεί από το 2004 το θεατρικό εργαστήρι Περιπλάνηση, το οποίο προσφέρει μια ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων γύρω από την τέχνη του θεάτρου και της σωματικής έκφρασης.
Η συνέχεια επί της σκηνής…

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO