Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Ο Δημήτρης Κομνηνός

 

Ο Δημήτρης Κομνηνός, σκηνοθέτης, αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής του THEATROVICTORIA, μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, προτείνει γι’ αυτήν την εβδομάδα:

"Τη μουσική περφόρμανς της Ζώγιας Σεβαστιανού Στη σκοινί - είναι και η τελευταία εβδομάδα παραστάσεων-  όχι μόνο επειδή είναι δική μου, αλλά κυρίως για το ρεσιτάλ υποκριτικής που δίνει αυτή η γυναίκα. Πραγματικά κάθε φορά που τη βλέπω μένω με το στόμα ανοιχτό. Κι όλοι οι θεατές μας λένε στο τέλος ότι θέλουν κι άλλο, ότι δεν ήθελαν να τελειώσει. Τι είναι το Στη σκοινί;   Ένα θέαμα γεμάτο χορό, πρόζα και τραγούδι που σχολιάζει, στηλιτεύει, συγκινεί…  Επτά διαφορετικές γυναίκες, επτά ανισόρροποι χαρακτήρες  στο στόμα της Ζώγιας, που αναζητούν την ισορροπία τους.

Κι επίσης σας προτείνω ανεπιφύλακτα την παράσταση της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου Όλη η Βίβλος- λέμε τώρα, που πραγματικά μέσα από μια σαρκαστική ματιά, με χιούμορ, απόλυτο σεβασμό και χωρίς καμία πρόθεση να προσβάλλει καμία θρησκεία, παρουσιάζει γνώστες βιβλικές ιστορίες, φωτίζοντάς τες με απροσδόκητο τρόπο. Μεγάλου ατού της παράστασης οι τρεις βιρτουόζοι ηθοποιοί της (Κουρλαμπάς, Δούβρης και Ιωσηφίδης) που επικοινωνούν τρομερά επί σκηνής και κάνουν και τον κόσμο να περνάει καλά μαζί τους. 

Αυτά τα δυο έργα πήγαν καλά όλη τη χρονιά, αλλά αυτή τη στιγμή είναι sold out πραγματικά. Κι  έτσι έχουμε  ένα υπέροχο φινάλε της φετινής σεζόν. Νομίζω ότι το THEATROVICTORIA έδωσε το στίγμα του στο θεατρικό κοινό που έδειξε να το εμπιστεύεται, πράγμα που μας χαροποιεί.  Επίσης επειδή η περιοχή είναι πολύπαθη λόγω της φήμης της, μιας φήμης ανυπόστατης κατά βάση, θα ήθελα να πω ότι τα περιστατικά βίας, που εμείς τουλάχιστον έχουμε αντιμετωπίσει από το 2006, είναι μηδενικά. Η πλατεία Βικτωρίας προβαλλόταν ως γκέτο. Όντως ο πληθυσμός έχει αλλάξει, αλλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν εδώ για να ζήσουν μια ειρηνική ζωή, όχι για να προκαλέσουν. Επίσης το θέατρο είναι δίπλα στον ηλεκτρικό, και όλες οι παραστάσεις τελειώνουν συγκεκριμένες ώρες ώστε οι θεατές να προλαβαίνουν τις συγκοινωνίες. Εμείς ως THEATROVICTORIA θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας στήριξαν, θεατές και καλλιτέχνες!"

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Α.Κ. 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO