Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Anais+Henry. A love song»

«Δεν πιστεύω πια στη πραγμάτωση , δεν πιστεύω στο μέλλον .

Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουμε . Να υπάρχουμε . Σήμερα . Χαρά . Ανθρώπινη ζωή . Η αθανασία δεν με απασχολεί .» Αναίς Νιν

«Anais+Henry. A love song» από την ομάδα L.en.te Theatre Com. Η παράσταση, που θα παρουσιάζεται(θυμάστε την περσινή θετικότατη ανταπόκριση που είχε;) κάθε Κυριακή από τις 12 Μαίου έως και τις 2 Ιουνίου 2013,  είναι βασισμένη στα προσωπικά ημερολόγια της Αναίς Νιν , τα μυθιστορήματα του Χένρυ Μίλλερ , την ερωτική τους αλληλογραφία και από βιογραφικές πηγές . Η Αναίς Νιν ήταν από τις πρώτες γυναίκες που εξερεύνησε την ερωτική γραφή . Το 1932 στο Παρίσι γνώρισε τον Χένρυ Μίλλερ και ξεκίνησε η παράνομη ερωτική τους σχέση που η επιρροή της τους στιγμάτισε και τους άλλαξε σαν ανθρώπους και συγγραφείς . Δεν είμαι συγγραφέας. Παλιότερα, μικρή νόμιζα ότι είναι επάγγελμα που σπουδάζεται σε πανεπιστήμια. Μετά κατάλαβα ότι είναι μια τιμή που σου αποδίδεται από την ίδια την ιστορία. Δεν είμαι συγγραφέας, αλλά αξίζει να αναφέρω μπερδεύοντας φιλοσοφίες και λόγια που διάβασα και άκουσα το εξής: Το άλυτο ερωτικό μέρος είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν αντιλαμβάνεσαι τίποτα. Ούτε καν τον θόρυβο από τις οβίδες. Όταν με κάποιον τρόπο εισβάλλει στη ζωή σου η ένταση, το πάθος και η εξαντλητική φύση του έρωτα μπορείς ακόμη και τον κόσμο να κατακερματίσεις. Από μια τέτοια δυναμική εμπειρία ξεκίνησα και εγώ να αλλάζω δέρμα. Μέχρι που έφτασα μπροστά σε άδειες κόλλες χαρτιού και τις γέμισα σχεδόν όλες. Με ευκολία, φαντασία και σιγουριά. Πριν δεν υπήρχε τίποτα.

Δείτε την παράσταση, μόνοι, με παρέα, με φίλους.

Χρύσα Φωτοπούλου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO