Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ MARTHA GRAHAM

Written by OnlyTheater. Category: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Φιλανθρωπική παράσταση της Martha Graham

 

Η ιστορικότερη και πιο καταξιωμένη σχολή χορού της Αμερικής διεθνώς, Martha Graham Dance Company, επιστρέφει στο Ηρώδειο  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών την Πανσέληνο του Σαββάτου 12 Ιουλίου στις 21.00 με την παράσταση "Celebrating the Greek Connection".

Τα έσοδα θα διατεθούν μέσω του ανθρωπιστικού οργανισμού Life line Hellas για την υποστήριξη των μονάδων εντατικής νοσηλείας νεογνών των κρατικών περιφερειακών νοσοκομείων Ηρακλείου Κρήτης, Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης.

Η κορυφαία χορεύτρια και χορογράφος Martha Graham έθεσε τα θεμέλια του μοντέρνου χορού και καταξιώθηκε ως μία από τις πιο πρωτοποριακές καλλιτεχνικές δυνάμεις του 20ου αιώνα κατακτώντας, μέσα από το έργο της, δεκάδες τίτλους τιμής. Το όνομα της είναι συνυφασμένο με αλλαγές που την καθιέρωσαν για πάντα ως το αέναο σύμβολο του σύγχρονου χορού καθώς οι μεγαλύτεροι σύγχρονοι χορογράφοι μελέτησαν κι εμπνεύστηκαν από την τεχνική της Martha Graham ή ξεχώρισαν μέσα από τη δική της σχολή.

Με βαθιά αγάπη για την Ελλάδα η Martha Graham προέβαλε την ελληνική μυθολογία η οποία αποτέλεσε πρωταρχικό πυρήνα μελέτης και έμπνευσης για αυτήν. Στις παραστάσεις της αναβίωσε κορυφαίες γυναικείες μορφές της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας όπως η Κλυταιμνήστρα, η Ιοκάστη, η Μήδεια, η Άλκηστη, η Αριάδνη κλπ. στους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού του πλανήτη.

Στις μέρες μας, η σπουδαία ομάδα χορού, με καταξιωμένους χορευτές και καλλιτέχνες, συνεχίζει επάξια το ανατρεπτικό πνεύμα της δημιουργίας της ιδρύτριας της, παρουσιάζοντας με τη δύναμη του σώματος το μεγαλείο της ψυχής, σε όλο τον πλανήτη.

Γιορτάζοντας την σύνδεση με την Ελλάδα, "Celebrating the Greek Connection", στην παράσταση του Martha Graham Dance Company θα συμμετέχει η νέα χορογραφία του διάσημου διεθνή Έλληνα χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη με τίτλο "Echo". Ανάμεσα στις τελευταίες συνεργασίες του Αντώνη Φωνιαδάκη ξεχωρίζουν, η ταινία "Noah" του Darren Aronovsky, στην οποία ανέλαβε την κινησιολογία των χαρακτήρων.

Επίσης, στην παράσταση θα συμμετέχει η Hellenic Dance Company της Κρατικής Σχολή Χορού με το διαχρονικό έργο "Panorama" το οποίο παρουσιάστηκε φέτος τον Μάρτιο με την Martha Graham στην Νέα Υόρκη. Η Hellenic Dance Company διαχειρίζεται εδώ και 2 χρόνια το χαρακτηριστικό αυτό έργο της Martha Graham το οποίο δημιουργήθηκε το 1935, μία περίοδο που η καταπίεση των μειονοτήτων, η μεγάλη ύφεση και η άνοδος του φασισμού απασχολούσαν σοβαρά όλα τα ελεύθερα δημιουργικά πνεύματα. Το δραματικά επίκαιρο "Panorama" γεννήθηκε για να εκφράσει την δύναμη του ανθρώπου να αλλάξει τα πράγματα.

Η περιοδεία των παραστάσεων της Martha Graham ξεκίνησε από το Ναύπλιο στις 4 Ιουλίου, θα συνεχιστεί στην Θεσσαλονίκη στις 7 και 8 Ιουλίου και στην Ιθάκη στις 9 Ιουλίου με τελικό προορισμό το Ηρώδειο το Σάββατο 12 Ιουλίου.

Ζώνη VIP: 50€
Ζώνη Α: 40€
Ζώνη Β: 30€
Ζώνη Γ: 20€
Άνω Διάζωμα: 15€, 5€ (ανεργίας)
ΑΜΕΑ: 5€
Πληροφορίες εκδήλωσης

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Διονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771,

Σάββατο 12 Ιουλίου στις 21.00

Λοιποί σταθμοί περιοδείας:

Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Ιουλίου: Θεσσαλονίκη
Τετάρτη, 9 Ιουλίου: Ιθάκη

Είσοδος 5 - 50 ευρώ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO