Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ. ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το

 

Σας αρέσουν τα παιχνίδια μυστηρίου,  θέλετε να εξιχνιάσετε ένα σκοτεινό έγκλημα, είχατε από μικροί μανία με τον Πουαρό και το Σέρλοκ Χολμς;  Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το  El Convento del Arte , το  χώρο της Πέμυς Ζούνη και του Στάθη Σκέντζτου στο Μεταξουργείο , για να παρακολουθήσετε μια ιδιότυπη παράσταση- δείπνο μυστηρίου , όπως ονομάζεται,  από τους Abovo και την εταιρεία Βρες το δολοφόνο με τίτλο "Το Άγιο Έγκλημα".

Τι είναι όμως τα δείπνα μυστηρίου που έχουν μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό και που από πέρσι φαίνεται πως κατακτούν και το θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας;  "Το θεατρικό δείπνο μυστηρίου είναι μια διαδραστική παράσταση που υπόσχεται μια άκρως απολαυστική πρόταση ψυχαγωγίας: οι θεατές παρακολουθούν ένα μυστήριο, το οποίο καλούνται να εξιχνιάσουν, απολαμβάνοντας το υπέροχο μενού του El Convento Del Arte που επιμελείται ο Σεφ Μιχάλης Ντουνέτας!  Κατά τη διάρκεια λοιπόν  του δείπνου, οι θεατές λαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εξιχνίαση ενός μυστηρίου, ανακρίνοντας τους ηθοποιούς και αξιολογώντας τα ενοχοποιητικά στοιχεία που τους παρέχονται. Το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της διαδραστικότητας είναι έντονο, αφού οι ηθοποιοί έρχονται σε άμεση επαφή με τους θεατές και απαντούν αυθόρμητα σε όσα τους ρωτούν, προκαλώντας γέλιο και ξεκαρδιστικές καταστάσεις», λέει η Φιλιώ Λαζανά, η παραγωγός και εμπνεύστρια του όλου εγχειρήματος. 

Το κοινό λοιπόν  έρχεται στο Εl Convento del arte στις 20:00 και οδηγείται στα τραπέζια του. Το φαγητό σερβίρεται και η παράσταση ξεκινάει στις 20:30. Κατά τη διάρκειά της οι θεατές βλέπουν την ιστορία και παίρνουν τις πληροφορίες χρειάζονται. Στη συνέχεια ξεκινάει η ανάκριση όπου οι ύποπτοι πηγαίνουν σε κάθε  τραπέζι και το κοινό τους θέτει ερωτήσεις. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία  η κάθε ομάδα συμπληρώνει την ετυμηγορία της. Στο τέλος, οι θεατές παρακολουθούν τι συνέβη πραγματικά και ποιος ήταν τελικά ο δολοφόνος. Τα τραπέζια με τις σωστές ετυμηγορίες ανακηρύσσονται νικητές και παραλαμβάνουν τα βραβεία τους.

Η ψυχή των Abovo και σκηνοθέτης αλλά και συγγραφέας της παράστασης, ο Γιάννης Σαρακατσάνης μάς λέει: «Το "Άγιο Έγκλημα" είναι ένα κωμικό δείπνο μυστηρίου με μια ιδέα θρησκευτικού σχολίου στο βάθος.  Μια ερευνήτρια θρησκειολόγος επισκέπτεται ένα παλιό μοναστήρι στο πλαίσιο της έρευνας που κάνει για τη μοναστική ζωή. Το μοναστήρι βέβαια δεν είναι ένα απλό μοναστήρι! Αφενός κατοικείται από τέσσερις ιδιαίτερους μοναχούς, αφετέρου κρύβει ένα μεγάλο μυστικό! Αυτό τουλάχιστον πιστεύει η ερευνήτρια και γι' αυτό έχει έρθει στο μοναστήρι. Πριν προλάβουμε να το μάθουμε όμως, η ερευνήτρια θα βρεθεί νεκρή και ύποπτοι είναι όλοι οι μοναχοί».

Το διαδραστικό θέατρο φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο το κοινό. Οι θεατές αισθάνονται την ανάγκη να παίξουν, να συμμετέχουν και να επηρεάσουν τη σκηνικό αποτέλεσμα.

«Αυτό συμβαίνει έτσι κι αλλιώς στο θέατρο βέβαια αλλά με έναν λεπτό και διακριτικό τρόπο που ο θεατής, συνηθισμένος στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, δεν  το αναγνωρίζει και δεν προσέχει. Έτσι, όταν η παράσταση είναι εξόφθαλμα διαδραστική και ο θεατής ερωτάται κάτι από τους ηθοποιούς ή ανεβαίνει στη σκηνή τότε το κοινό "ξυπνάει", διαισθάνεται το ρίσκο της έκθεσης και παρακολουθεί πιο ενεργοποιημένο το θέαμα», παρατηρεί  ο Γιάννης.

Αν λοιπόν σας αρέσει να παίζετε κάθε Κυριακή στο El Convento del Arte έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μια καινούργια θεατρική εμπειρία.

 

 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO