Τα έργα του Τένεσι Ουίλιαμς δε θα υπήρχαν μάλλον αν δεν είχε ζήσει τη ζωή που έζησε ο καταραμένος αυτός ποιητής που χλεύασε τον αμερικανικό πουριτανισμό, όσο κανείς. Η αλήθεια είναι ότι ο βίος του ήταν πολύ εκκεντρικός, μοναχικός και δύσκολος. Και όπως κάθε ποιητής και καταραμένος είχε κι αυτός τις ιδιαιτερότητές του...
1. Πάντα έγραφε γράμματα που ποτέ δεν έστελνε, κυρίως σε πρόσωπα που τον στοίχειωναν .
2. Όταν έγραφε, πάντα μιλούσε δυνατά για να ακούει τις λέξεις και το ρυθμό τους.
3. Όταν ήταν μικρός του άρεσε να ακούει τον παππού του να διαβάζει στίχους του Μίλτον, ή να απαγγέλει κομμάτια από την Ιλιάδα.
4. Για σύντομο χρονικό διάστημα εργάστηκε ως παιδί του ασανσέρ σε ένα ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη.
5. Μια φορά αναγκάστηκε να βάλει ενέχυρο τη γραφομηχανή του για να αγοράσει φαγητό.
6. Στο πρώτο ραντεβού που είχε με τον παραγωγό Λώρενς Λάνγκνερ, τον βρήκε πίσω από ένα γραφείο γεμάτο χειρόγραφα. Ο Λάνγκνερ μόλις τον είδε πέταξε όλα τα χειρόγραφα στο πάτωμα και του είπε: «Εμένα με ενδιαφέρουν μόνο οι μεγαλοφυΐες, γι΄αυτό κάθισε».
7. Στα είκοσι οχτώ κέρδισε εκατό δολάρια σε ένα διαγωνισμό συγγραφής για νέους κάτω των είκοσι πέντε, λέγοντας ψέματα για την ηλικία του.
8. Προς το τέλος της ζωής του είχε εκδηλώσει την επιθυμία να ξαναγυριστεί σε ταινία το «Λεωφορείο ο Πόθος» με πρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ.
9. Ήταν δεινός κολυμβητής.
10. Λάτρευε τα ταξίδια. Κάποτε μάλιστα πήγε στο Μεξικό με ποδήλατο.
11. Ο Άρθουρ Μίλερ που θεωρούσε τον Ουίλιαμς μέντορά του, είχε πει γι’ αυτόν: «Διάλεξε μια δύσκολη ζωή, μια ζωή που για να τη ζήσεις, χρειάζεσαι δέρμα κροκόδειλου και καρδιά ποιητή».
12. Μια φορά που τον κάλεσαν να δώσει μια επίσημη διάλεξη στο University of Tennessee, συνειδητοποίησε ότι ξέχασε τις σημειώσεις του στο σπίτι όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει.
13. Ένας συμφοιτητής στο κολέγιο είχε πει γι’ αυτόν: « Αν μου έλεγαν να στοιχηματίσω ποιος θα γινόταν επιτυχημένος συγγραφέας από την τάξη μας, θα έλεγα οποιονδήποτε άλλο, εκτός από τον Τένεσι. Στην πραγματικότητα θα πόνταρα όλα τα λεφτά μου στην αποτυχία του».
14. Σε ηλικία δέκα ετών η μητέρα του του πήρε δώρο την πρώτη του γραφομηχανή.
15. Μια και μοναδική φορά πήγε ο πατέρας του να δει μια παράστασή του στο Σικάγο και τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί.
Πηγή: flavorwire.com
Μτφ. Αγγελική Καρυστινού