Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Written by OnlyTheater. Category: BUZZ

 

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 ολοκληρώνονται σιγά-σιγά. 

Όσοι δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν ως τώρα να παρακολουθήσουν τις  παραστάσεις χορού και θεάτρου που πραγματοποιήθηκαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία στις τρεις διαφορετικές σκηνές του βιομηχανικού αυτού χώρου, έχουν μια τελευταία ευκαιρία. 

Το τελευταίο διήμερο του μήνα (30 & 31 Ιουλίου) ανεβαίνουν δύο ακόμη ενδιαφέρουσες παραστάσεις: η Λουκρητία Βοργία σε σκηνοθεσία Νικιτα Μιλιβογεβιτς και το Θέλω μια χώρα του Αντρέα Φλουράκη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Τις ίδιες μέρες (31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου) ολοκληρώνεται και ο κύκλος εκδηλώσεων στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου με τον Αίαντα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία της Σύλβιας Λιούλιου.

 

Αναλυτικά:

Φεστιβάλ Αθηνών 2015

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Θέλω μια χώρα

του Ανδρέα Φλουράκη

 

Σκηνοθεσία Μαριάννα Κάλμπαρη

 

30-31 Ιουλίου 2015, στις 21:00

Πειραιώς 260 | Κτίριο Δ

Τιμές εισιτηρίων: 20€ | 15€ (μειωμένο) | 10€ (φοιτητικό) | 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Πληροφορίες - εισιτήρια: www.greekfestival.gr

 

«Η χώρα πέθανε. Να πάει στον αγύριστο.

Μας έβγαλε τα συκώτια. Θεός σχωρέστη. Πάει, πέθανε.

Ζήτω η νέα χώρα! Ζήτω.»

 

Το Θέατρο Τέχνης στο Φεστιβάλ Αθηνών

 

Με αφετηρία ένα σύγχρονο θεατρικό κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη που κινείται πέρα από τις συνηθισμένες δραματουργικές φόρμες, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθετεί μια παράσταση όπου μοναδικός πρωταγωνιστής αναδεικνύεται το πλήθος. Το πλήθος της νέας γενιάς Ελλήνων. Μια σκηνική πολυφωνία, που με φόντο την εποχή της κρίσης, εκφράζει άλλοτε το φόβο και την αγωνία και άλλοτε την ελπίδα και την αναγκαιότητα της αλλαγής. Κοινός άξονας το επιτακτικό αίτημα: «Θέλω μια χώρα». Μέσα σε αυτή την πολύβουη σκηνική σύνθεση, ξεχωριστή θέση έχει ο ρόλος- αντιφώνηση της Ρένης Πιττακή. 

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς από σκηνής για μια κατάσταση που βιώνει, τη στιγμή ακριβώς που τη βιώνει. Πόσο μάλλον όταν η κατάσταση αυτή είναι τόσο κρίσιμη και τόσο ρευστή: τα πάντα γύρω μας δοκιμάζονται, καταρρέουν, μεταβάλλονται μέρα με τη μέρα. Όμως αν κάποιος δικαιούται να πάρει το λόγο αυτή τη στιγμή, είναι η νέα γενιά ,η γενιά που «είναι» το μέλλον της χώρας.  Το Θέατρο Τέχνης, φέρνει στη σκηνή του Φεστιβάλ το πλήθος των νέων: ένα πλήθος που με ορμή αλλά και απάθεια, με απελπισία αλλά και χιούμορ, με αφέλεια αλλά και κυνισμό αναζητά μια διέξοδο στην κατάσταση που βιώνει ως αδιέξοδο... Αναζητά απεγνωσμένα μια χώρα... Είναι άραγε σε θέση να τη διεκδικήσει;

 

Μαριάννα Κάλμπαρη

 

* Η Μαριάννα Κάλμπαρη είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ –ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ και του πανεπιστημίου της ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ (PARIS IV-φιλολογία και επικοινωνία). Σπούδασε επίσης υποκριτική και σκηνοθεσία στο Atelier du Theatre des Cinquante  (Ανδρέας ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ) και στο CHARPENTIER ART STUDIO. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικά και μουσικά έργα στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ, στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ, στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ και σε πολλά άλλα θέατρα. Έχει γράψει θεατρικά έργα («Αλμανάκ», «Βιομαγεία», «Νέο αίμα» κ.ά.) καθώς και μεταφράσεις και θεατρικές διασκευές διηγημάτων που έχουν ανέβει σε δική της σκηνοθεσία αλλά και σε σκηνοθεσία άλλων από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, το Κ.Θ.Β.Ε, το ΊΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ κ.ά.  Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός κυρίως με το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ και τον ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ-ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΜΑ. Έχει διδάξει υποκριτική και πρακτική θέατρουστο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, στη Σχολή ΜΩΡΑΪΤΗ, στη δραματική σχολή ΠΡΑΞΗ ΕΠΤΑ και στη δραματική σχολή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ-ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ (από το 2005). Από το Σεπτέμβριο του 2014, είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ -ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ.

 

 

Σημείωμα Συγγραφέα

Το «Θέλω Μια Χώρα» είναι ένα έργο που ξεκίνησε από την κριτική της χώρας που έχουμε και τον οραματισμό της χώρας που θέλουμε. Κάθε σύγχρονη χώρα δεν είναι ούτε ομοιογενής ούτε ομόφωνη, με βάση αυτό το δεδομένο γράφτηκε το έργο. Πολυφωνία δεν σημαίνει κι έλλειψη ιδεολογίας, αν και το «Θέλω Μια Χώρα» διατηρεί μια έλξη-άπωση προς κάθε τελεσίδικη ή τυχοδιωκτική εξαγγελία. Το έργο βασίζεται σε μια συνθήκη αβεβαιότητας, πρόκλησης και ανεδαφικότητας: μήπως η χώρα που έχουμε δεν είναι η κατάλληλη για να ζήσουμε και πρέπει να βρούμε μια καινούργια; Πάνω σε αυτή τη συνθήκη διαπλέκονται οι φωνές όσων καλούνται να διαμορφώσουν πλαίσια ζωής σε ένα έδαφος μεγάλων ασταθειών. Είναι δυνατόν το μεγαλύτερο μέρος ενός λαού να αναζητά επαναπροσδιορισμό του ίδιου του του τόπου; Γιατί και πώς γίνεται αυτό; Πώς διαμορφώνεται στις μέρες μας ένας τόπος που μπορεί να γίνει αποδεκτός ως χώρα; Μήπως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαμόρφωσης χωρών και συνεπώς μια νέα χώρα δεν μπορεί παρά να ανήκει σε ένα συλλογικό φαντασιακό;

 

Ανδρέας Φλουράκης

 

Συντελεστές παράστασης

Κείμενο:Ανδρέας Φλουράκης

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Δραματολόγος παράστασης: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική:Χαράλαμπος Γωγιός

Χορογραφία:Μαρίζα Τσίγκα

Φωτισμοί:Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός σκηνοθέτη:Κατερίνα Γεωργουδάκη

Οργάνωση παραγωγής:Γεράσιμος Σκαφίδας

Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

 

Πρωταγωνιστούν:

Η Ρένη Πιττακή και οι απόφοιτοι και μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θέατρου Τέχνης Καρόλου Κουν:

 

Απόφοιτοι: Νίκος Βαρέλλας, Σελήνα Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Βασίλης Ζήσης, Τάσος Κορκός, Γιώργος Κοσκορέλλος, Ειρήνη Κότσιφα, Ανέστης Κόττας, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Νίκος Λεκάκης, Ιωάννα Μπιτούνη, Νόρα Πάντου, Γιώργος Σαββίδης, Δημήτρης Τσιγκριμάνης

 

Γ’ Έτος: Αδριανός Γκάτσος, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Πάνος Κούγιας, Ιωάννα Κόχειλα, Γιώργος Κρομμύδας, Δανάη Λουκάκη, Μαριλένα Μόσχου, Γιάννης Μπλέτας, Ιάσονας Νικητέας, Φρύνη Ονισηφόρου, Νότης Συκινιώτης, Δώρα Χουρσανίδου

 

Β’ Έτος: Ερατώ Αγγουράκη, Γιάννης Βερβενιώτης, Σόνια Καλαïτζίδου, Αλεξάνδρα Καραναστάση, Βασιλική Κατερίνη, Μάριος Κρητικόπουλος, Χριστίνα Κωστέα, Φάνης Μιλλεούνης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Ανθή Σαββάκη, Ηλέκτρα Σαρρή, Αντιγόνη Σταυροπούλου, Κωνσταντίνα Σμυρνιώτη, Αναστασία Φλεμοτόμου, Ευθύμης Χαλκίδης,Χρυσαλένα Χριστοπούλου

 

Συμμετέχουν οι μικροί: Νιόβη και Ντίνος

 

Επίσης συμμετέχουν άνθρωποι από χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας που βρέθηκαν ή επέλεξαν να ζουν και να εργάζονται στην Ελλάδα. Άνθρωποι που καλούνται να καταθέσουν την προσωπική εμπειρία τους σε σχέση με τη χώρα. Ανάμεσά τους ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας Olivier Descotes.

 

 

==========

 

ΘΕΑΤΡΟ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 (H)

30 & 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

ΝΙΚΙΤΑ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ

Λουκρητία Βοργία

του ΒΙΚΤΟΡ ΟΥΓΚΟ

 

O Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, από τους πιο σημαντικούς Σέρβους σκηνοθέτες, αναμετριέται με τη Λουκρητία Βοργία του Βικτόρ Ουγκό – επιλογή διόλου τυχαία: «Το επίθετο Βοργία συνδέεται με φρικτά εγκλήματα για την κατάκτηση της εξουσίας και τις άμετρες προσωπικές φιλοδοξίες. Ανέκαθεν ο πόθος της ισχύος συνδεόταν με ανήθικες, αν όχι εγκληματικές μεθοδεύσεις», επισημαίνει ο ίδιος.

Η δική του ανάγνωση του ρομαντικού δράματος του Ουγκό δεν αποπειράται μιαν επιφανειακή ανανέωση των στοιχείων που συνθέτουν την παράσταση, αλλά μια θαρραλέα και νεωτερική ερμηνεία του κλασικού.

 

«Με την αμεσότητα των στρατευμένων θεατρικών του παραστάσεων ο Nikita Milivojević, έγινε σημείο αναφοράς για την δεκαετία του ενενήντα στη Σερβία, ενώ με την θαρραλέα και νεωτερική ανάγνωση των κλασικών οδήγησε το σερβικό θέατρο στον νέο αιώνα» σύμφωνα με τους κριτικούς.

Είναι κάτοχος των σημαντικότερων θεατρικών βραβείων σκηνοθεσίας στη χώρα του, ενώ σε μια δημοσκόπηση των κριτικών θεάτρου η παράσταση  του «Banović Strahinja» κρίθηκε ως η πιο σημαντική θεατρική παράσταση της δεκαετίας του 90 στη Σερβία

 

Μετάφραση Ismini Radulovic

Σκηνοθεσία Nikita Milivojevic

Σκηνικά – Κοστούμια Kenny Maclellan

Χορογραφία Amalia Bennett

Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη Ειρήνη Φαναριώτη

Βοηθός σκηνογράφου Τζέλα Χριστοπούλου

Βοηθός ενδυματολόγου Δάφνη Ηλιοπούλου

 

Ερμηνεύουν

Δόνα Λουκρητία Βοργία - Θεοδώρα Τζήμου

Δον Αλφόνσο της Έστης - Λυδία Φωτοπούλου

Τζενάρο - Ανδρέας Κωνσταντίνου

Μάφιο Ορσίνι - Αινείας Τσαμάτης

Ζέπο Λιβερέτο - Έκτορας Λιάτσος

Ασκάνιο Πετρούτσι - Γιώργος Βουρδάμης

Ολοφέρνο Βιτελότσο - Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου

Γκουμπέτα & Ρουστιτζέλο - Μάνος Βακούσης

Πριγκίπισσα Νεγκρόνι - Ειρήνη Φαναριώτη

Δύο μαυροφορεμένοι μασκοφόροι - Μοναχοί / Ευγενείς / Σκοποί - 8 άτομα

 

Ευχαριστίες στον Στάθη Λιβαθινό και τον Θοδωρή Αμπαζή από το Έθνικό Θέατρο για τη διάθεση αντικειμένων από το βεστιάριο και το φροντιστήριό τους.

 

Οργάνωση παραγωγής Μανόλης Σάρδης / PRΟ4 

 

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 1 ώρα και 45’

 

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€( μειωμένο), 10€ (φοιτητικό, άνω 65), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)

 

-------------

ΘΕΑΤΡΟ

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΡΟΥ

31 ΙΟΥΛΙΟΥ & 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

ΣΥΛΒΙΑ ΛΙΟΥΛΙΟΥ

Αίας

του ΣΟΦΟΚΛΗ

 

Σηματοδοτεί η αυτοκτονία του Αίαντα το τέλος των αξιών του αρχαϊκού κόσμου; Οριοθετεί η έριδα για την ταφή του μοναχικού ήρωα το πέρασμα από τον «πολιτισμό της ντροπής» στον «πολιτισμό της ενοχής»; 

Κατησχυμένος από τη μεροληπτική απονoμή των όπλων του Αχιλλέα στον Οδυσσέα, ο Αίας αποφασίζει εκδίκηση, τυφλωμένος όμως από τη μανία που του στέλνει η Αθηνά, κατακρεουργεί τα κοπάδια των Αχαιών. Ταπεινωμένος, ο ομηρικός ήρωας επιλέγει τον θάνατο. 

Η Σύλβια Λιούλιου και ένας δημιουργικός πυρήνας νέων καλλιτεχνών εγκαινιάζουν με τον Αίαντα (περίπου 450 π.Χ.) την έρευνά τους πάνω στο αρχαίο δράμα, ιχνηλατώντας την πορεία του πρώτου αυτόχειρα της σοφόκλειας δραματουργίας.

Όλοι οι ήρωες του Σοφοκλή βρίσκονται «στοιχημένοι» πίσω από την εφτάδιπλη ασπίδα του Αίαντα.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

`«3 χρόνια μετά τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού στην Πειραιώς 260, ο Αίαντας του Σοφοκλή στην Μικρή Επίδαυρο. 

Μια «κλειστή» ολιγομελής παράσταση. Ένας πυρήνας νέων καλλιτεχνών και το ξεκίνημα μιας ερευνητικής δουλειάς στο αρχαίο δράμα μ’ ένα έργο σπερματικό. Γιατί ο Σοφοκλής φυτεύει εδώ τον σπόρο όλης της μετέπειτα δημιουργίας του και πραγματικά είναι σαν όλοι οι ήρωές του να βρίσκονται «στοιχημένοι» πίσω από την εφτάδιπλη ασπίδα του Αίαντα και τις αρχαϊκές αξίες που υπερασπίζεται μέχρι θανάτου.

Ένας εξορκισμός στην κόψη της νιότης, της αντρείας, της ζήλιας για το έπαθλο, του νου που σκοτεινιάζει από το άδικο.

Ο μοναχικός ήρωας με την πικρή ιδιοσυγκρασία και την φαρμακωμένη υπόληψη, ο άφταστος που τρελλαίνεται γιατί του κλέβουν την πρωτιά, το ανυποχώρητο θάρρος στην παγίδα των θεών. Οι ανθρώπινοι τύποι του Αίαντα ή του Αχιλλέα εκθρονίζονται –της γης οι αντρειωμένοι πέφτουν σαν άστρα, σβήνουν σαν πυροτεχνήματα και μόνο σε βαθιά ψυχικά κοιτάσματα μπορούν να υπάρξουν πια.

Αυτός ο κόσμος είναι που επιθυμούμε να θέσουμε στο κέντρο της συνάντησής μας, σε μια «μικρή» παράσταση που επιθυμεί να βαδίσει ιχνηλατώντας το Σοφόκλειο έργο -με τον ίδιο τρόπο που ο Οδυσσέας αναζητά τα πατήματα του Αίαντα στον Πρόλογο- μέσα στο πλαίσιο της αρμονίας και της ομορφιάς του μικρού αρχαίου θεάτρου.»

ΣΥΛΒΙΑ ΛΙΟΥΛΙΟΥ

Μετάφραση: Παναγής  Λορεντζάτος

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τις ανάγκες του θεατρικού ανεβάσματος του Αίαντα, κομμάτια της ιστορικής φιλολογικής μετάφρασης (και εξήγησης) του καθηγητή Παναγή Λορεντζάτου σε πεζό, στη δημοτική (1932) ξανακοιτάχτηκαν από τον Νίκο Α. Παναγιωτόπουλο.

 

Σκηνοθεσία: Σύλβια Λιούλιου

Σκηνικά/Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Επιμέλεια Κίνησης: Χαρά Κότσαλη

Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης

Βοηθός Σκηνοθέτη/Φωτογραφίες:  Γκέλυ Καλαμπάκα

Οργάνωση Παραγωγής: Μανόλης Σάρδης/PRO4

 

Παίζουν οι Ηθοποιοί: 

Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης [Τεύκρος], Σοφία Κόκκαλη [Τέκμησσα], Μιχάλης Σαράντης [Αγαμέμνων], Άγγελος Τριανταφύλλου [Άγγελος], Θάνος Τοκάκης [Αθηνά/Μενέλαος], Χάρης Φραγκούλης [Αίας], Νικόλας Χανακούλας [Οδυσσέας].

 

 

Ώρα έναρξης: 21.30

Διάρκεια: 90’ 

 

Τιμές εισιτηρίων

Ζώνη Α: 25€, Ζώνη Β: 15€, Φοιτητικό: 10€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€

 

 

Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μπορείτε να εξασφαλίσετε: 

•Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr

•Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 - 21:00

•Από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

•Από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC, τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και τα Reload Stores

 

Κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου). 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00.

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων. Εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO