Εχει ήδη κάνει μια μεγάλη και επιτυχημένη διαδρομή στην Ελλάδα. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από το Φεστιβάλ Αθηνών και γοήτευσε το κοινό. Η παράσταση της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris «Γιοι και κόρες – Μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας», που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλαβριανός, εξακολουθεί τη διαδρομή της και την επαφή της με το ελληνικό κοινό και τη φετινή θεατρική σεζόν, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρόκειται για μαρτυρίες απλών ανθρώπων, που συνέλεξαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας, σ’ όλη την Ελλάδα. Αφηγήσεις που ξεκινούν από τις αρχές του 20ού αιώνα και μιλούν για τα πάθη και τα βάσανα των ανθρώπων μέσα στις μυλόπετρες της Ιστορίας και φτάνουν μέχρι το σήμερα. Οι ηθοποιοί Αννα Ελεφάντη, Γιώργος Γλάστρας, Γιάννης Καλαβριανός, Αλεξία Μπεζίκη, Στέφη Πουλοπούλου θεατροποιούν τον λόγο των απλών ανθρώπων, με χιούμορ, αγάπη και πολλή μουσική.
Το ερχόμενο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου αυτή η παράσταση που αγαπήθηκε και επαινέθηκε πολύ εκπροσωπεί την Ελλάδα στο 30ό Χειμερινό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Σεράγεβο. Το ερχόμενο Σάββατο οι Ελληνες ηθοποιοί θα εμφανιστούν στο SARTR Theatre και θα παρουσιάσουν στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας έτσι όπως τις βίωσαν και τις αφηγήθηκαν απλοί άνθρωποι που ενεπλάκησαν, εκουσίως ή ακουσίως, μ’ αυτές τις στιγμές.
Συλλογική παράσταση
Ομως υπάρχει κι άλλη μια διεθνής συμμετοχή για την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris, λίγο πιο μακρινή, στις 17 του ερχόμενου Ιουνίου. Εκείνη την ημερομηνία, ο Γιώργος Γλάστρας θα πάρει μέρος στο Αννόβερο στη συλλογική παράσταση David’s Formidable Speech on Europe. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι σε γερμανικό φεστιβάλ θεάτρου στο Βερολίνο και είναι βασισμένο στον λόγο που εκφώνησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον «The Bloomberg EU speech». Σ’ αυτή τη συλλογική παράσταση μετέχουν εθνικά θέατρα και θεατρικοί σχηματισμοί από 10 ευρωπαϊκές χώρες, που είναι μέλη του Δικτύου miltos21: το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (Λονδίνο), το Ντόιτσες Τεάτερ (Βερολίνο), το Θέατρο Κάτονα Γιόζεφ (Βουδαπέστη), το Βασιλικό Θέατρο Ντραμάτεν (Στοκχόλμη), το Εθνικό Θέατρο Στάρι (Κρακοβία), το Βασιλικό Θέατρο της Δανίας (Κοπεγχάγη), το Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ (Σάλτσμπουργκ), το Ντίσελντορφερ Σάουσπιλχαους, το Τεάτρε Λιούρε (Βαρκελώνη), το Σάουσπιλχαους της Ζυρίχης και το Σάουσπιλ Φράνκφουρτ.
ΟΛΓΑ ΣΕΛΛΑ
ΠΗΓΗ: Καθημερινή