Με φόντο την Αθήνα του 2088 που ήταν το θέμα της παράστασης "Μπετονένια παραλία" του Βασίλη Μαυρογεωργίου, ο σκηνοθέτης και ηθοποιος είχε δώσει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο "Ποντίκι" και τη Σ. Μαγγίνα από την οποία αποσπάσαμε κάποιες κοινωνικές και υπαρξιακές αναζητήσεις του για έναν καλύτερο κόσμο.
"Το σήμερα είναι το τέλος μιας εποχής. Απαιτείται από τον άνθρωπο να ζει εντός ορίων και κανόνων. Κι αυτό είναι σκληρό. Αντιμετωπιζόμαστε απλά ως παραγωγικές μονάδες. Αν δεν είσαι παραγωγική μονάδα καταλήγεις στο πεζοδρόμιο. Είναι σκληρό να ζεις με το δίλημμα ‘‘ή παράγεις ή χάνεσαι’’. Ζούμε ήδη τον φασισμό και το μόνο που μας παρέχεται είναι μικρές δόσεις ναρκωτικών, υπό τη μορφή αγορών υλικών αγαθών ή μικρών χαρών που είναι σχεδόν πάντα συνδεδεμένες με το χρήμα".
"Ακόμη και τα τηλεοπτικά σόου τύπου ‘‘Dancing with the stars” – ή ό,τι είναι στη μόδα τέλος πάντων, γιατί δεν βλέπω τηλεόραση – αποτελούν μικρές δόσεις ναρκωτικών. Αφού αυτοί χορεύουν, όλα πάνε καλά" μας λέει ο Βασίλης Μαυρογεωργίου".
Και συνεχίζει:
"Για μένα ο ρομαντισμός είναι η αγνότερη μορφή αναρχίας. Μόνο από ρομαντικές ψυχές μπορεί να αλλάξει πραγματικά ο κόσμος, μόνο από την πίστη ότι υπάρχει κάτι καλύτερο. Με εντυπωσιάζει που η ανθρώπινη φύση βρίσκει τη δύναμη να πιστεύει σε κάτι ανώτερο".
"Ο φουτουρισμός δεν κάνει προβλέψεις για το μέλλον, τραβάει από τα μαλλιά το τώρα και αποκαλύπτει αυτά που παραβλέπουμε. Κι αυτό που ζούμε είναι ένας συνεχόμενος έλεγχος του τρόπου ζωής αλλά και σκέψης μας. Είμαστε εξαιρετικά άβουλοι, κανείς δεν αντιδρά σε όλα όσα γίνονται. Έχουμε χάσει όχι μόνο τη βούλησή μας, αλλά κυρίως τη συνείδηση και την ουσιαστική σκέψη μας".
Πηγή: topontiki.gr