Το νέο εγχείρημα του γνωστού παραμυθά Δημήτρη Αβούρη έχει στόχο επίσης τη βελτίωση του εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και θεραπευτικού έργου, την προσέγγιση των νέων, την ανάδειξη της κλασικής παιδείας και του λαϊκού παραδοσιακού πολιτισμού στον ποιητικό και προφορικό λόγο.
Οπως όλοι γνωρίζουμε, το παραμύθι αποτελεί το κυριότερο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών, γονιών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την ενδυνάμωση των παιδιών, την κοινωνικοποίηση παιδιών με αναπηρία και την ψυχοπνευματική τους ανάπτυξη, αλλά αποτελεί παράλληλα μέσον διδασκαλίας αλλά και ψυχαγωγίας.
Οι ενήλικοι φοιτητές της Ακαδημίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα γραφής παραμυθιών, αφήγησης, λαογραφία, στίχο, ποίηση, μελοποίηση, μουσικό παραμύθι, θεατρική γραφή και παραμύθι, ενώ οι ανήλικοι φοιτητές αφήγηση, γραφή παραμυθιών, στίχο και μελοποίηση.
Η πρακτική άσκηση θα γίνεται σε παιδιατρικά νοσοκομεία, ΚΑΠΗ και σχολεία.
Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από το δεκαήμερο εργαστήριο αφήγησης και γραφής παραμυθιών που θα γίνει στη Ζάκυνθο και απευθύνεται σε ενήλικους. Το κόστος συμμετοχής είναι 350 ευρώ και περιλαμβάνει: δίδακτρα, διαμονή, διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και καθημερινή μετακίνηση για κολύμβηση. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Η πρωτοβουλία για την Ακαδημία Παραμυθιού ανήκει στη ΜΚΟ «Οναρ - μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» που πριν από τέσσερα χρόνια δημιούργησε το τριμηνιαίο περιοδικό «Το παραμύθι».
Επίτιμα μέλη είναι οι Γιώργος Ανδρέου συνθέτης - συγγραφέας, Οδυσσέας Ιωάννου στιχουργός - συγγραφέας, Παρασκευάς Καρασούλος στιχουργός - εκδότης, Διονύσης Καρατζάς ποιητής - φιλόλογος, Βασίλης Κατσικονούρης θεατρικός συγγραφέας, Μιχάλης Χατζάκης καραγκιοζοπαίκτης, πανεπιστημιακός.
i info
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., τηλ. 210-7750653 (8.30-14.30).