Στα 133 νομικά πρόσωπα δήμων όλης της Ελλάδας τα οποία έμειναν εκτός απογραφής συμπεριλαμβάνεται το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, με τον Υπουργό Εσωτερικών να απειλεί με άμεσο λουκέτο τους φορείς αυτούς!
Πρόκειται για ΝΠΙΔ δήμων, κατά κύριο λόγο ΔΕΥΑ και Αναπτυξιακές, των οποίων οι διοικήσεις δεν απέστειλαν την απογραφή προσωπικού και δραστηριότητας όπως προβλέπεται από εγκύκλιο που είχε εκδώσει ο προηγούμενος υπουργός Γ. Μιχελάκης.
Ο Α. Ντινόπουλος δήλωσε ότι «υπολείπονται 133 ΝΠΙΔ προκειμένου να ολοκληρωθεί η απογραφή των φορέων του υπουργείου Εσωτερικών» καλώντας τις δημοτικές επιχειρήσεις να απογραφούν, προαναγγέλλοντας ότι αυτές που έχουν τριετή ζημιογόνα χρήση -πλην των κοινωφελών- θα πρέπει να κλείσουν...
Αναφορικά με τις αναπτυξιακές δημοτικές επιχειρήσεις, όπως επισημάνθηκε από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, κύριο επιχείρημά τους είναι ότι δεν επιχορηγούνται μέσω κρατικής χρηματοδότησης. Οπότε δεν θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση απογραφής. Όμως, όπως σημείωσε, θα πρέπει να πεισθούν οι αναπτυξιακές ότι «δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται δεν είναι δυνατό να μην ξέρουμε τι γίνεται στο Δημόσιο».
Δεν ανησυχούν από τη λίστα, ανησυχούν γενικώς...
Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποστείλει την απογραφή του προσωπικού του και δεν εκφράζεται ανησυχία ως προς τη συγκεκριμένη περίπτωση η οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.
Είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα, όμως, με τις συνεχείς πληροφορίες που διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι στα αθηναϊκά media περί λουκέτου στα περισσότερα, αν όχι όλα, ΔΗΠΕΘΕ στην περιφέρεια, λόγω κρίσης.
To θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη ημερίδα της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία απερχόμενοι αιρετοί από όλη τη χώρα έκαναν λόγο για συνθήκες τέτοιες που επιβάλλουν το κλείσιμο των δημοτικών περιφερειακών θεάτρων με κυβερνητική πρωτοβουλία, λόγω διακοπής της χρηματοδότησής τους που, ούτως ή άλλως, έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο και καθυστερεί ακόμα και αυτή που έχει απομείνει. Μάλιστα, από την κυβέρνηση πιέζονται οι ΟΤΑ, αν θέλουν να κρατήσουν τα ΔΗΠΕΘΕ ανοικτά, να τα πληρώνουν από ιδίους πόρους ή να προχωρήσουν σε συνεργασίες και συνέργιες με ιδιωτικές εταιρίες προκειμένου, με τη μορφή επιχείρησης, να τα κάνουν κερδοφόρα.
Πόσο κερδοφόρα όμως μπορούν να γίνουν Θέατρα στην περιφέρεια που, ως στόχο δημιουργίας τουλάχιστον, είχαν την προαγωγή του πολιτισμού για όλους και την πρόσβαση σε όλους;
(ΠΗΓΗ: CorfuPress.com )