Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Written by OnlyTheater. Category: BUZZ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Της Σταυρούλας Κεντιέ

Έρχεται η ροκ όπερα «Alexander the Great» μια φιλόδοξη μουσικοθεατρική πρόταση του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Αθυρίδη ο οποίος μας είπε:

"Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να εμβαθύνει κανείς μέσα στη ζωή και στο έργο μίας προσωπικότητας που από τη μία είναι καταγεγραμμένη καλά ιστορικά όσον αφορά τα πεπραγμένα της εποχής, αλλά από την άλλη είναι και ένα θρύλος. Κάτι που πολύ λίγες προσωπικότητες έχουν το θρύλο του Μ. Αλέξανδρου.(...) Δεν είναι ιστορικό το έργο μας κι αυτή είναι μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Δεν θέλουμε να ζωντανέψουμε την ιστορία. Εμείς θέλουμε να πλησιάσουμε τον άνθρωπο Αλέξανδρο. Δηλαδή ένα παιδί που φεύγει 20 χρονών να κατακτήσει τον κόσμο"
.....................................................................................

"Το έργο αυτό δείχνει κυρίως την ανθρώπινη πλευρά του Μ. Αλέξανδρου . Την σχέση του με τους φίλους του με τους οποίους μεγάλωσε μαζί και είχε ως στρατηγούς στο στράτευμα του, με τους στρατιώτες  που ήταν δίπλα τους σε κάθε στιγμή και πολεμούσε μαζί τους στην πρώτη γραμμή και τη σχέση του με την γυναίκα του Ρωξάνη ! Όλοι γνωρίζουμε τον Μ. Αλέξανδρο ως τον μεγαλύτερο ίσως πολέμαρχο . Στο μουσικό ταξίδι του Alexander The Great Rock Opera γνωρίζουμε τον Άνθρωπο."

Δημήτρης Τικτόπουλος
Ηθοποιός, τραγουδιστής (στο ρόλο του Μ.Αλεξάνδρου)
.......................................................................................

Ακολουθούν αύριο, αποκλειστικές συνεντεύξεις τους και φωτογράφιση.

Το έργο παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα με υπέρτιτλους.

Η ιστορία, στη δίωρη μουσικοθεατρική παράσταση, αρχίζει στη Σαμοθράκη, ένα χρόνο πριν τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου κατά τη διάρκεια των βακχικών Μυστηρίων συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του Ολυμπιάς και ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος και ολοκληρώνεται με το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα, 33 χρόνια αργότερα.
Η όπερα στοχεύει, με σύγχρονο ήχο και μουσική, να μας φέρει κοντά στη μαγεία, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο Βασιλικό Θέατρο στις 23 Οκτωβρίου του 2014, μετά θα ακολουθήσουν παραστάσεις στην Αθήνα και στη συνέχεια η παγκόσμια περιοδεία. Το ΚΘΒΕ και οι συντελεστές του έργου, ευελπιστούν να παρουσιάσουν μια παράσταση υψηλού καλλιτεχνικού και ψυχαγωγικού επιπέδου, με επίκεντρο ένα ελληνικό ιστορικό πρόσωπο που έχει επηρεάσει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, προσδοκώντας το κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να αγκαλιάσει το φιλόδοξο εγχείρημά τους


Οι Βασικοί ρόλοι
Αλέξανδρος ο Μέγας, από την ηλικία των 16 ετών έως την ηλικία των 33 ετών
Βασιλιάς Φίλιππος, πατέρας του Αλέξανδρου
Ολυμπιάδα, μητέρα του Αλέξανδρου
Ηφαιστίων, ο καλύτερος φίλος του Αλέξανδρου
Αριστοτέλης, ο φιλόσοφος
Κλείτος, ο σοφός στρατηγός
Λανίκη, η τροφός του Αλέξανδρου
Ρωξάνη, η γυναίκα του Αλέξανδρου
Φιλώτας, Πτολεμαίος, Περδίκας, Σέλευκος, φίλοι του Αλέξανδρου και στρατηγοί

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ, ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ

PLAY DESIGN: ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ, ALEXANDRA CHARANIS

LYRICS: ALEXANDRA CHARANIS

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΑΔΑΜ ΒΕΛΕΝΗ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ: AΣΠΑ ΦΟΥΤΣΗ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΖΙΚΩΦ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΙΜΟΘΕΑΔΟΥ

 

 ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO