Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ...ΤΗΣ Χ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΓΚΡΙΝΙΑ

Βραβεία σου λέει ο άλλος. Της Χ. Φωτοπούλου

 

Δεν είμαι άνθρωπος που έχει ρέντα στον αντίλογο. Δεν έχω δύστροπα κύτταρα, ώστε να μη μ' αρέσει τίποτα. Την παντοδυναμία των εγχώριων "σταρ", όμως, δεν μπορώ να την υποφέρω. Υπήρχε λόγος να βραβευτεί ο Σάκης Ρουβάς, χθες, στο Μέγαρο, με το βραβείο Αρχαίου Δράματος;

Μα, λίγο να συνέλθουμε. Υπάρχουν δύο οφθαλμοφανή δεδομένα: η συμμετοχή του στις "Βάκχες", το αγαλματένιας προέλευσης κορμί του φάνηκε και θαυμάστηκε από τις 4 γενιές κοριτσιών και αγοριών. Κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος. Η βράβευσή του είναι μια ακόμη απόδειξη ότι, αν κάτι δουλεύει ρολόι σ' αυτή τη χώρα, αυτό είναι η συστηματική επιβράβευση της ματαιοδοξίας. Με λάμψη, χρώμα, φιλιά με κραγιόν, φλας (παχύ σίγμα), δηλώσεις, ευχαριστίες κτλ.

Ο Ρουβάς, για να συνταχθώ με τη γνώμη των θιγμένων πλατώ, των νοικοκυραίων και των απανταχού Ρουβιτσών, είναι σ' αυτό που κάνει άφθαστος. Σύμφωνοι. Η -ελαφρά τη καρδία όμως- μετοίκησή του δε θα είναι αναίμακτη.  Να το ξέρει. Συμφωνώ ότι τα περισσότερα βραβεία είναι χωρίς αντίκρυσμα, αλλά, να, μια θλίψη υπάρχει, όταν το ίδιο πρόσωπο που τραγουδούσε τους λυγμούς του Καρβέλα για τα μακαρόνια με τον κιμά, βραβεύεται και για τη συμμετοχή του σε Αρχαίο Δράμα. Αν εσένα σου κάθεται καλά, δε θα μαλώσουμε. Δε θα είναι το μόνο, φαίνεται, που σου κάθεται καλά.

Comments   

 
lefteris cool
-1 #1 Βραβείο συντάκτηlefteris cool 2014-12-14 21:33
Το πρόβλημά σας, κυρία Φωτοπούλου, είναι η εμπάθειά σας απέναντι στα επιτυχημένα πρόσωπα. Φαίνεται ότι σας προκαλεί δυσπεψία το γεγονός οτι υπάρχουν άνθρωποι ΠΟΛΥτάλαντοι. Ο Σάκης Ρουβάς έχει αγκαλιαστεί από το κοινό - και από τις 4 γενιές κοριτσιών και αγοριών που αναφέρετε - και έχει φέρει εις πέρας οτιδήποτε έχει αναλάβει με απόλυτη αξιοπρέπεια και έχει καταχειροκροτηθ ει για αυτό.
Εσείς προφανώς δεν έχετε γνωρίσει την αποδοχή του κόσμου και σας ενοχλεί αυτό: Ένδειξη της δικής σας προσωπικής ματαιοδοξιας που θρέφει τα δυστροπα - οσο κι αν το αρνείστε - κύτταρά σας.
Κατα βάθος θα θέλατε να είστε και αναγνωρίσιμη και φωτογραφίσιμη και όλα τα - σιμη που γκρινιάζετε γι' αυτά κατά καιρούς...
Εύχομαι να είχατε έστω και λιγη από τη λάμψη του Σάκη Ρουβά και την αγάπη του κόσμου. Η Χρυσούλα Διαβάτη έχει ξεχάσει σίγουρα πως η Ρένα Βλαχοπούλου που είναι δασκάλα και παράδειγμά της (και πολλών άλλων σχολή) ξεκίνησε απο τραγουδίστρια
και κατέκτησε θέατρο και κινηματογράφο χώρις κανένα μάθημα σε δραματική σχολή. Το ταλέντο είναι έμφυτο και "θείο χάρισμα", όπως είπε και η κ. Διαβάτη. Κάτι που μάλλον εσείς δε μπορείτε να χωνέψετε.
Είναι αλήθεια θλιβερό αυτό που έχετε γράψει, και πιστεύω ότι το παραπάνω κείμενο φωτογραφίζει κατά κάποιον τρόπο και την ψυχη του συντάκτη του.
Απονέμω λοιπόν και σε εσάς ένα βραβείο, το "Βραβείο Δηθενιάς".

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO