Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΕΚΕΙ, "ΠΕΙΣΜΑ" ΕΣΥ..

Written by OnlyTheater. Category: ΓΚΡΙΝΙΑ

Στη δίνη του πλουραλισμού και της πολυπολοκότητας, της επισήμανσης, της ταχύτητας, του πολύ, του λίγο, της βίαιης παράφρασης και της συγκλονιστικής αγωνίας για λίγο χώρο, λίγο παραπάνω χώρο, πρέπει να εκπαιδευτούν όλοι να χάνουν, να κερδίζουν χωρίς λεζάντες, χωρίς έκκεντρες εμμονές.

 

Στη δίνη του πλουραλισμού και της πολυπολοκότητας, της επισήμανσης, της ταχύτητας, του πολύ, του λίγο, της βίαιης παράφρασης και της συγκλονιστικής αγωνίας για λίγο χώρο, λίγο παραπάνω χώρο, πρέπει να εκπαιδευτούν όλοι να χάνουν, να κερδίζουν χωρίς λεζάντες, χωρίς έκκεντρες εμμονές.

Βομβαρδισμός ενθουσιώδους -και καλά- γδούπου. Υπερεμεγέθεις λέξεις χωρίς βάρος, ακούνητες εικόνες με γέλια και αγκαλιές, καθημερινές παράγραφοι για το ακλόνητο κύρος της παράστασης, των παραστάσεων, των συντελεστών. Πάρε ένα μεγαλείο, πάρε και δεύτερο μεγαλείο, γιατί δεν μπορεί κανείς να χωνέψει ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει ίσως, μάλλον, να "κατέβει", να αποχωρήσει, να πει οκ δεν ήταν τα πράγματα, όπως τα φανταζόμουν. Εκεί, επιμονή στους δύο κόσμους. Τον κανονικό και τον επίπλαστο. Περάστε κόσμε, θα σ' αρπάξω απ' τον γιακά και θα σε καθίσω στις θέσεις της πλατείας. Όλα καλά, όλα ωραία. Και όταν κλείνουν τα φώτα και ο προβολέας φωτίζει μόνο τη σκηνή, από κάτω υπάρχει μόνο μοναξιά και είναι κρίμα.

Πολλή επιπολαιότητα. Καμία προσπάθεια να ακούσουμε καθαρά την απόφαση του κόσμου.

Εκεί, πείσμα..

 

Νατάσα Χανιώτη

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO