Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ. ΤΗΣ ΣΕΒΗΣ ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΓΚΡΙΝΙΑ

ΒΑΖΩ ΤΑΜΠΕΛΕΣ, ΧΑΝΩ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Γράφω και γκρινιάζω σήμερα με αφορμή κουβέντα που πήρε ο αφτί μου κατά λάθος μέσα σ’ ένα βαγόνι της κόκκινης γραμμής του μετρό, όπου μια φιλενάδα έλεγε στην άλλη φιλενάδα, για μια γνωστή τους που όλο σε κάτι υπόγεια (!) πάει, σε κάτι θέατρα μικρά, με καρέκλες, λέει, που είναι άβολες και βλέπει έργα βαριά, κουλτουριάρικα με ηθοποιούς που ποτέ δεν είχε ξαναδεί στη ζωή της. Και ακόμη, η μία φιλενάδα, λέει, στην άλλη ότι δυο φορές έκανε το λάθος και την άκουσε τη γνωστή και πήγε στο θέατρο μαζί της  και δεν το ξανακάνει, και αν θέλει το καλό της , τη συμβουλεύει να μη τη συνοδεύσει (τη γνωστή) ΠΟΤΕ σε παράσταση.

Με αφορμή την κουβέντα των κοριτσιών, σκέφτηκα: «Εγώ ,πόσες παραστάσεις δεν είδα επειδή κάποιος μου είπε ένα κακό σχόλιο ή επειδή νόμιζα πως ο τάδε που είχα να τον δω να παίζει από το ’97 και δεν ήταν καλός και άρα τόσα χρόνια μετά αποκλείεται να έχει βελτιωθεί, ή  δεν μου άρεσε ένας συντελεστής και ακύρωσα ολόκληρη την παράσταση. Πόσες παραστάσεις αριστουργήματα μπορεί να έχασα επειδή φτιάχνω κουτάκια και μέσα βάζω ανθρώπους και έργα και είδη;»

Αυτή η πόλη έχει θέατρα πολλά. Πάρα πολλά. Και παραστάσεις πολλές. Πάρα πολλές. Ας είμαστε ανοιχτοί, ας δοκιμάσουμε να γίνουμε κοινό πολλών ταχυτήτων. Να το καλλιεργήσουμε το γούστο μας, σύμφωνοι, να το φροντίσουμε. Αλλά ας είμαστε πρόθυμοι να δούμε πολλά.  Και διαφορετικά. Όσο πιο καλό το κοινό, τόσο καλύτερο το θέατρο.

Σ.Μ.

Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO