Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

TI ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΓΚΡΙΝΙΑ

 Χτες τελικά έληξε η μάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη και στον Σωτήρη Χατζάκη, μετά την ανάκληση του διορισμού του δεύτερου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.  Ή μάλλον έτσι νομίζαμε. Γιατί σήμερα ο κύριος Χατζάκης ανακοίνωσε ότι αύριο θα δημοσιεύσει «όλη την αλήθεια για το Εθνικό Θέατρο κι όχι μόνο». Καλά για την αλήθεια, είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται τελικά ποτέ να τη μάθουμε ολόκληρη… Αλλά αυτό το όχι μόνο, ομολογώ ότι με ξάφνιασε. Τι άλλο μπορεί να γνωρίζει ένας καλλιτέχνης και μάλιστα σε σημείο που να  μπορεί να το αποδείξει και σε μια συνέντευξη Τύπου;  Πάντως διαβάζοντας τις χτεσινές δηλώσεις του κύριο Χατζάκη περί εξορίας του στην καλλιτεχνική Μακρόνησο, θα ήθελα πολύ να ακούσω τι θα απάντηση θα δώσει για όσα κατηγορείται και στάθηκαν οι αιτίες – τουλάχιστον οι αιτίες που δημοσίως ανακοινώθηκαν- της παύσης του.

Το γεγονός ότι όλο αυτό το σκηνικό έγινε την 21η Απριλίου  κινείται στα όρια της τραγικής ειρωνείας και δεν το σχολιάζω καν. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά συνέβησαν μια μέρα μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της νέας σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν κάνει συμφωνίες και έχουν δεσμευτεί να εργαστούν για το Εθνικό Θέατρο, πολύ πιθανόν αρνούμενοι άλλες προτάσεις. Όλοι αυτοί από χτες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι με τις παραγωγές τους. 

 Κι εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες θα μείνουν ξαφνικά χωρίς δουλειά μετά το διορισμό του νέου διευθυντή ή ο νέος διευθυντής προκειμένου να μην ταράξει τις ήδη ευαίσθητες ισορροπίες θα κρατήσει το πρόγραμμα ως έχει ,έστω κι αν δε συμφωνεί καθόλου με αυτό κι έτσι θα χρεωθεί την επιτυχία ή την αποτυχία- κανείς δεν ξέρει- μιας επιλογής που ποτέ δεν έκανε;

 Εφόσον ο αναπληρωτής Υπουργός ήταν ενήμερος για τις παραβάσεις που εξέθεσε γιατί άργησε τόσο πολύ και δημιουργήθηκε αυτό το χάος; Πραγματικά λυπάμαι το νέο διευθυντή που θα πρέπει να πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα τεράστια ζητήματα που επιφέρει η διοίκηση ενός τόσο μεγάλου κρατικού μηχανισμού.

Ακόμα ένα μελανό σημείο: Τι θα γίνει με τις «Τρωάδες» που ετοιμάζει ο κύριος Χατζάκης; Θα συνεχίσει κανονικά  να πληρώνεται από το κράτος  ως σκηνοθέτης αυτή τη φορά μόνο, ενώ έχει βρεθεί υπόλογος; Ή θα παυτεί κι από εκεί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέο χάος στους εργαζόμενους;

Αυτή η ιστορία είναι πραγματικά μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

 

 Νατάσσα Χανιώτη

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO