Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΕΔΡΙΚΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ.ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΓΚΡΙΝΙΑ

Δημήτρης Καταλειφός

«Χειρότερα από βιοπαλαιστής αισθάνομαι.

Είμαι ημιάνεργος». Ο Δημήτρης Καταλειφός. Ο Δ. , αν θέλουμε να μιλήσουμε για όλους τους Δημήτρηδες του κόσμου. Ο κύριος Καταλειφός ανήκει στο 5% των ηθοποιών που εργάζεται με αμοιβές «εποχιακού χαρτζιλικίου» και όχι πάντα. Στο υπόλοιπο 95% κρύβονται μέσα όλοι οι ονειροπόλοι απόφοιτοι, όλοι οι πρώην δραστήριοι και νυν πλεονάζοντες μη χρήσιμοι. Και στις δύο περιπτώσεις ο ρομαντισμός έχει εκτελεστεί με μίσος. Και δεν επανακάμπτει. Το 95% δεν έχει εφεδρικά κουράγια. Ποιος έχει; Όταν ο Δημήτρης Καταλειφός με τους γκρίζους κροτάφους αισθάνεται έτσι, τα παιδάκια με τα πτυχία και τη σφραγίδα της αχρηστίας μάλλον αισθάνονται ότι πιάνουν πολύ χώρο και άντε να βρεθεί έγκαιρη στιγμή εντός της νεότητας  να πάρουν τα πάνω τους. Εγώ η ίδια άκουσα τριτοετή φοιτήτρια του Εθνικού να φοβάται να πάρει μέρος στις διαβόητες ακροάσεις των Τραχινιών. «Δεν υπάρχει λόγος να το περνάμε αυτό, αφού όλα είναι προαποφασισμένα». Και εσύ τι κάνεις; Τη ρωτώ. «Σπουδάζω θέατρο για να κάνω μετά… κάτι άλλο. Έφτασα στο τρίτο έτος. Μελαγχολώ. Το ταξίδι τελείωσε». Σκέτη απογοήτευση. Πριν από τη φωνή τους ακούγεται η αγωνία τους. Και έχεις τη σινάμενη κουνάμενη ΕΛ.ΘΕΑ να χρωστάει στους πάντες. Μας έπρηξε με τα ενσταντανέ που τυφλώνουν σε επίσημες πρεμιέρες και πάρτυ στο μικρό, μεσαίο και μεγάλο Παλλάς. Για να δειχθεί η πληρότητα και η ευτυχία που δεν κρύβεται. Και να διαρρέει ότι οι αρτίστες καλοπερνάνε. Όχι δε θα μεταναστεύσουμε, όχι δε θα πεθάνουμε. «Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε.»

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO