Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"ΟΜΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΝ ΑΚΟΜΑ.."

Written by OnlyTheater. Category: ΓΚΡΙΝΙΑ

Και όμως ο πόλεμος δεν τέλειωσεν ακόμα

 

Κάθε φορά που διαβάζω ή βλέπω τις Τρωάδες νιώθω τα γόνατά μου κομμένα και την καρδιά μου συνθλιμμένη χωρίς τύχη.
Σαν να τρέχει στο αίμα μου όλη η ιστορία σε φλεβίτσες μνήμης. Ό,τι μου κληροδότησαν οι χιλιάδες άνθρωποι που υπήρξαν πριν από μένα. Αλλά και το διαλυμένο παρόν μας. Πιο δυνατό από αυτό που υπήρξε πριν. Αυτό το παρόν, το αναίμακτο, αλλά επίπονο. Με την εκκωφαντική σιωπή των προκαθορισμένων τραγωδιών. Βλέπω τις Εκάβες στους δρόμους, ακούω την Ανδρομάχη, στριμώχνομαι μαζί με τα ξυπόλυτα παιδιά.

Τίποτα δε μου είναι ξένο. Και δε χρειάζομαι το παρελθόν. Έχω και εγώ, έχεις και εσύ, έχουμε και εμείς ένα σημάδι στο λαιμό, απόδειξη ότι δεν γλιτώνουμε. Το ξερίζωμα και το τίποτα μπορούν να γίνουν η σκιά στο φως που νόμιζες ότι σ' ακολουθούσε. Μια μικρή στιγμή αρκεί. Μην ψάξεις αριστερά ή δεξιά για υποψία θεού. Δεν υπάρχει κανείς για να αφαιρέσει τις αλυσίδες.
Πόλεμος. Βία. Μαύρο πριν και μετά. Τι ψάχνεις; Ελπίδα ή ένα χέρι; Ένα σάλεμα του μυαλού ώστε πανεύκολα να κάνεις το βήμα χωρίς να εξασφαλίσεις την ποιότητα του δρόμου. Το βήμα χωρίς να  σου τάξει ο οποιοσδήποτε ότι το τέρμα θα σε βρει αρτιμελή.
Οι ήρωες των ποιητών σήκωσαν το κεφάλι ακόμη και αν ήξεραν ότι υπήρχε πιθανότητα να το χάσουν.
Οι ήρωες των ποιητών δεν υπήρξαν φρόνιμοι.
Οι ήρωες αυτοί είναι φτιαγμένοι από θνητούς.
Είναι άνθρωποι. Ας τους ψάξουμε ανάμεσα μας.
Όλα είναι πιθανά.

Χρύσα Φωτοπούλου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO