Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΟΙ "ΒΑΚΧΕΣ" ΔΙΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΥ

Βάκχες, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη. Υπόκλιση

Το onlytheater.gr ζήτησε την κριτική του κοινού

για την παράσταση  "Βάκχες", η οποία ανέβηκε ως work in progress στο Ευριπίδειο Θέατρο στη Σαλαμίνα. Οι θεατές λένε στη Σταυρούλα Κεντιέ τη γνώμη τους για την παράσταση, τη σκηνοθεσία και το πρώτο θεατρικό βήμα του Σάκη Ρουβά.


Σπύρος Σοφράς, πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας
Ήταν πράγματι μία αξιόλογη παράσταση. Το τόλμημα απέδωσε. Ήταν πολύ ωραία η σκηνοθεσία, καλοί οι ηθοποιοί και ανέλπιστα καλός ο Ρουβάς. Ήταν πάρα πολύ καλή η εκτέλεση.

Νίκη, Δασκάλα
Κοιτάξτε, ξέρω την τραγωδία, είναι πάρα πολύ δύσκολο έργο… Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τίποτα, γίνανε λαθάκια και στην άρθρωση κλπ κλπ. Αλλά η προσπάθεια είναι ωραιότατη. Ο χορός ήταν εξαιρετικός. Οι πρωταγωνιστές επίσης.

Ειρήνη, 25
Η παράσταση ήταν ιδιαίτερη. Ήταν εμπειρία… Δηλαδή δεν το μετάνιωσα που την είδα, ήταν κάτι δυνατό. Αλλά αυτό που με ξένισε ήταν τα στοιχεία R n B που είχε. Δε μπορώ να φανταστώ τον Ευριπίδη να βάζει μέσα έγχρωμους που να χορεύουν σαν ποπ σταρ! Ο Σάκης Ρουβάς μου άρεσε και σαν ηθοποιός. Νομίζω ότι ο ρόλος του αρχαίου Έλληνα θεού του πάει καταπληκτικά.
 
Έλενα, 58
Εξαιρετικοί οι ηθοποιοί και ειδικά η Πατεράκη και ο Καρατζογιάννης, αλλά και η Κίτσου. Ιδιαίτερη η παράσταση.

Ο χορός και η Ρούλα Πατεράκη στο ρόλο του Τειρεσία

Έφη, 37
Ήρθαμε για φιλανθρωπικό σκοπό. Ωστόσο, φεύγουμε με θετικές εντυπώσεις.

Αγγελική, 26
Κοίτα πού καταντήσαμε... Αυτά που εμείς κάναμε πρώτοι από όλους, να τα γελοιοποιούμε οι ίδιοι, και έξω να τα σέβονται. Μπράβο μας... Τώρα για τα ουρλιαχτά τί να πω; Είμαι σίγουρη ότι και οι Αρχαίοι Έλληνες έτσι έκαναν όταν παρακολουθούσαν αντίστοιχες σκηνές.. Καμία Ελπίδα!

Ελεάνα, 52
Εγώ προτιμώ τον Σάκη στο τραγούδι, αλλά έπαιξε ωραία. Συγχαρητήρια. Η σκηνοθεσία καλή ήταν, μόνο τα φώτα να προσέξουν σε άλλες παραστάσεις, να μην τυφλώνουν τους θεατές.
 
Χρήστος, 25
Από σκηνοθετική άποψη; Από την παρουσία των ηθοποιών; Καθόλου ωραίο. Καθόλου!  Μπορεί οι ηθοποιοί να έκαναν ό,τι τους έλεγε ο σκηνοθέτης, το σύνολο όμως ήταν αποτυχία.

Μαρία, 35
Νομίζω ότι ο Σάκης ήταν εξαιρετικός. Έχει πολλά να δώσει ακόμα. Περισσότερα από ο,τι ίσως στο τραγούδι. Η σκηνοθεσία του κ. Λιγνάδη εξαιρετική.

Σάκης Ρουβάς ως Διόνυσος και Χορός, επί σκηνής, στις

Γιώργος, 42
Ήταν πάρα πολύ ωραία. Κατά τη γνώμη μου δημιούργησε πολύ δυνατά συναισθήματα.Θα έχει πολύ καλή συνέχεια πιστεύω.

Μαρία, 45
Δεν ενθουσιάστηκα και τόσο. Έχω δει και καλύτερα βέβαια… Κάτι μου έλειπε. Μάλλον δε μου άρεσε ο χορός και η μουσική.

Ρένα, 42
Ήταν εκπληκτική η παράσταση… Πολύς κόσμος… Ελπίζω να πάνε καλά, γιατί αυτό που κάνουνε, να βοηθάνε κόσμο, είναι περίφημο.

Ελένη, 33
Πίσω από τα παρασκήνια ο Ρουβάς ήταν μια χαρά. Είναι για άλλον τομέα... Όταν τον είδα πάνω στη σκηνή λιγάκι μου κακοφάνηκε. Με χάλασε…

Βάκχες, ο Χορός και ο Σάκης Ρουβάς ως Διόνυσος

Γρηγορία,23
Η παράσταση ήταν πάρα πολύ ωραία για μένα. Είναι μία πολύ καλή προσπάθεια και ο Σάκης πάει..γερά!

Σοράγια, 20
Μου άρεσε η παράσταση. Είχα έρθει προκατειλημμένη αρνητικά, αλλά μου άρεσε περισσότερο από όσο περίμενα…

Μαρία, 43
Άδοξο τέλος είχε ως σκηνοθέτης…

Τζένη, 20
Διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε, αλλά μου άρεσε, ναι…

Γιάννης, 26
Εντυπωσιακό, αλλά φώναζαν πάρα πολύ…
 
Δημήτρης, 26
Δε μου άρεσε καθόλου το καρότσι που έβαλε ο σκηνοθέτης για να μεταφέρει το πτώμα του Πενθέα. Επίσης δε μου άρεσε κι αυτό το… R n B συγκρότημα καθόλου. Κατά τα’ άλλα τα κορίτσια που τρελάθηκαν, μια χαρά…

Βάκχες, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη

Έλλη, 36
Η παράσταση μ’ άρεσε. Τη βρήκα εντυπωσιακή για το είδος. Αλλά ήταν λίγο «βαριά» η σκηνοθεσία. Ο Σάκης είναι Σάκης! Αν τον συμπαθείς, δε μπορείς να τον δεις διαφορετικά.

Ιωάννα, 49
Μου άρεσε η παράσταση αν και ο σκηνοθέτης είχε βάλει πολύ καινούργια στοιχεία και αυτό λίγο με ξένισε. Μ’ αρέσει πιο πολύ η παραδοσιακή απόδοση της τραγωδίας.

Λία, 54
Ο Σάκης Ρουβάς ήταν έκπληξη! Ήταν καλός. Γιατί; Γιατί δεν έχει φωνή για να αποδώσει τραγωδία. Έχει φωνή για να τραγουδάει. Η φωνή του δεν τον βοήθησε για την τραγωδία. Είναι πιο τσιριχτή, πιο απαλή για ένα τέτοιο έργο. Αλλά ήταν καλός! Εγώ δεν το περίμενα. Τώρα για τη σκηνοθεσία… Λιγνάδης είναι αυτός… τι να συζητήσουμε;

 

(Πηγή αρχικής φωτογραφίας: eurokinissi)

Comments   

 
eva
+1 #1 ΒΑΚΧΕΣeva 2013-09-05 13:24
Συνολικά νομίζω έγινε μεγάλη προσπάθεια, αν και με ξένισαν λίγο κάποια στοιχεία που πρόσθεσε ο σκηνοθέτης...Απ ' τους ηθοποιούς ξεχωρίζει ο κ. Καρατζογιάννης και η ηθοποιός που ερμηνεύει την Αγαύη Μαρία Κίτσου. Ο Σάκης πραγματικά φαίνεται ότι έκανε υπερπροσπάθεια και μόνο γι' αυτό δεν μπορείς να του προσάψεις τίποτα, αξιοπρεπής εμφάνιση. Η σκηνοθεσία του κ. Λιγνάδη καθώς και η μουσική - χορός δεν με ικανοποίησε ως θεατή και δεν με μετέφερε εκεί που θα έπρεπε...Πάντως ήταν έκπληξη ο Ρουβάς.
 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO