Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΚΟΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΗΓΕ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΑ ΦΟΓΚ

Written by OnlyTheater. Category: ΚΡΙΤΙΚΗ ONLYTHEATER

Λονδίνο, Παρίσι, Ιταλία, Ελλάδα, Σουέζ, Βομβάη, Καλκούτα, Χονγκ Κόνγκ, Γιοκοχάμα, Σαν Φραντσίσκο, Νέα Υόρκη. Με ναυπηγό τον Ιούλιο Βερν, καπετάνιο την Τατιάνα Λύγαρη και πλήρωμα έναν εξαιρετικό θίασο από 9 ηθοποιούς, υπό τους ρυθμούς των μουσικών «ανέμων» που ενεργοποιεί το συγκρότημα «Vice Versa», πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ένας «Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» για μικρούς και μεγάλους.

 

Λονδίνο, Παρίσι, Ιταλία, Ελλάδα, Σουέζ, Βομβάη, Καλκούτα, Χονγκ Κόνγκ, Γιοκοχάμα, Σαν Φραντσίσκο, Νέα Υόρκη. Με ναυπηγό τον Ιούλιο Βερν, καπετάνιο την Τατιάνα Λύγαρη και πλήρωμα έναν εξαιρετικό θίασο από 9 ηθοποιούς, υπό τους ρυθμούς των μουσικών «ανέμων» που ενεργοποιεί το συγκρότημα «Vice Versa», πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ένας «Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» για μικρούς και μεγάλους.

Η Τατιάνα Λύγαρη (σκηνοθεσία) καλεί το αθηναϊκό κοινό σε μια περιπετειώδη μουσικοθεατρική πλοήγηση σε συναρπαστικές γωνιές της γης, με συνοδοιπόρους τον Γιώργο Γαλίτη (διασκευή), τον Γιάννη Μετζικώφ (σκηνικά-κοστούμια), τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη (μουσική) και την Πέπη Ζαχαροπούλου (χορογραφίες).

Με μια πλούσια παραγωγή, που είναι σχεδόν sold out μέχρι τον Απρίλιο και με την υπογραφή έμπειρων συντελεστών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, ανοίγει τις πόρτες του στο πολυαγαπημένο παιδικό παραμύθι με πρωταγωνιστή τον Φιλέα Φογκ. Η Τ. Λύγαρη, η οποία εργάστηκε αφιλοκερδώς για την σκηνοθεσία της παράστασης αυτής, αποδίδει το κλασικό και πολυδιαβασμένο παραμύθι, που όλοι γνωρίζουν κι έχουν αγαπήσει, με έναν λακωνικό, αλλά συγχρόνως συγκινητικό τρόπο, συνεπαίρνοντας τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους σε ένα ταξίδι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, γεμάτο από μουσικές, χορογραφίες, χρώματα και μυρωδιές.

Ο Γιάννης Μετζικώφ, κινούμενος με βάση τα εικαστικά του ένστικτα, καθώς έχει μικρή εμπειρία σε παιδικές παραστάσεις, καταφέρνει με τα τόσο ευρηματικά κινούμενα σκηνικά και τα μίνιμαλ κοστούμια του να διακτινίσει μικρούς και μεγάλους στους σταθμούς του Φιλέα Φόγκ (Γιώργος Κοψιδάς).

Μια παράσταση ισορροπημένη, που σέβεται το κοινό της, προσεγμένη ακόμη και στην τελευταία της λεπτομέρεια, ένας πολυπολιτισμικός χορός γεμάτος χιούμορ και ενέργεια, μια εικαστική βουτιά σε πρωτόγνωρους ωκεανούς, ένας «Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» πολλά υποσχόμενος.

Λένε πως οι πιο δυσκολόπιστοι κριτές είναι τα παιδιά. Στην επίσημη πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 1 Μαρτίου, το δυνατότερο χειροκρότημα χαρίστηκε από τα παιδιά. Ωστόσο, ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά γύρω μου, κι ενώ το χειροκρότημα κορυφωνόταν, θαρρώ πως διέκρινα στα μάτια των γονιών τους μια κρυφή λάμψη, ένα πονηρό χαμόγελο, μια παιδική γαλήνη.

Τελικά αυτή η παράσταση φέρει μια μαγική ικανότητα, να μας μεταμορφώνει όλους σε, γεμάτα ενέργεια, παιδιά.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO