Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΚΕΝΤΑΝΕ...ΛΕΜΕ! ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Β. ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΚΡΙΤΙΚΗ ONLYTHEATER

ΚΕΝΤΑΝΕ ΛΕΜΕ

 

«Κεντάνε» λέμε!

«Χωρίζουμε λέμε» στο Αθηνά. Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου …κεντάνε λέμε! Με δεξιοτεχνικές «βελονιές» έφτιαξαν μια ζηλευτή κωμωδία που επι-θεωρεί τις σχέσεις σήμερα, φωτίζοντας έξοχα με δεινότητα όλα όσα «πρωταγωνιστούν» γύρω μας στην πολιτική, την κοινωνία, την θρησκεία και την οικονομία, την τηλεόραση, την τέχνη. Ήρωές τους ένα ζευγάρι «στα κόκκινα» που παίρνει την απόφαση να χωρίσει και πηγαίνει στον δικηγόρο του για να…ρίξει αυλαία σε μια σχέση δυνατή κι έντονη που έμεινε σκιά του εαυτού της.

Οι τόνοι ανεβαίνουν,  οι αλληλοκατηγορίες δίνουν και παίρνουν, τα…πυρά δεν σταματούν,η ώρα του ταμείου φτάνει και τότε ο καθένας μετράει τα λάθη του και καταθέτει την δική του αλήθεια με ψυχή,την ώρα που ρίχνει τη δική του μάσκα και ο δικηγόρος τους, που έχει το δικό του…μυστικό! Το ολοκαίνουργιο, δυνατό έργο των Ρήγα-Αποστόλου είναι μια σπαρταριστή κωμωδία η οποία φέρνει δάκρυα στα μάτια από τις έξυπνες ατάκες και τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις της.

Παράλληλα διαθέτει ψήγματα επιθεώρησης που σατιρίζει με βιτριολικό τρόπο όλα όσα «παίζουν» στη ζωή μας- με την ζωή μας και τα νεύρα μας, ενώ δεν λείπουν και οι πιο πικρές νότες, μια-δύο δραματικές κορυφώσεις όταν οι ήρωες φτάνουν να κοιταχτούν στον καθρέφτη κατάματα έπειτα από την αλήθεια που φέρνει στο φως το παιδί τους. Έξυπνα φτιαγμένο το έργο και με μεράκι σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον Ρήγα, ο οποίος μαζί με την Μάλφα «γίνονται» με συνέπεια και ακρίβεια το ζευγάρι που «σκοτώνεται»έχοντας αγαπηθεί στο παρελθόν με πάθος.

Εξαιρετικά απολαυστική η Μπέσυ Μάλφα ξέρει καλά την κωμωδία και τους κώδικές της και «σαρώνει» τη σκηνή. Έχει αμεσότητα, έχει άνεση και μέτρο και «δένει» θαυμάσια με τον Ρήγα που έχει κύρος και οίστρο, δύναμη και δυναμική,αλήθεια μα και ευθυβολία. Και οι δύο δίνουν ρέστα στις κωμικές τους σκηνές σε ένα παιχνίδι πινγκ-πονγκ υπέροχο, αλλά είναι και συγκινητικοί στους μονολόγους τους που είναι πιο «χαμηλοί»και εσωτερικοί…

Μαζί τους στον ρόλο του δικηγόρου που έχει ένα μυστικό-δεν θα το κάψω!- είναι εύστοχος και απολαυστικός ο ικανός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Με σπέσιαλ γκεστ τους συμμετέχουν και… τα σπάνε μέσα από βιντεοσκοπημένο υλικό οι υπέροχοι Παναγιωτοπούλου, Διαβάτη, Καστάνη, Ζουγανέλης, Μαυρόπουλος, Παπουτσή, Κυριακίδης, Σκιαδαρέσης, Πούλης, Ανδρίτσου, Αποστολάκης, Μουτσινάς, Δόξας. Μαζί τους και ο Σπύρος Πετρόπουλος, ένα δεκαπεντάχρονο παιδί, που έχει αγάπη για το θέατρο και «ντύνεται» θαυμάσια τον γιο του ζευγαριού που επιδρά καταλυτικά στην κρίση του…

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015



Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO