Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ "CATS"

Written by OnlyTheater. Category: ΚΡΙΤΙΚΗ ONLYTHEATER

Η Μαρία και η Γαλάτεια σχολιάζουν

 

Η Μαρία πηγαίνει στην Στ' Δημοτικού και η Γαλάτεια στην Α΄Γυμνασίου.
Η Μαρία και η Γαλάτεια αγαπούν πολύ το θέατρο.
Η Μαρία και η Γαλάτεια κάνουν πολλές μακροσκελείς συζητήσεις γύρω από τις παραστάσεις που παρακολουθούν.
Το onlytheater έτυχε να τις συναντήσει.
Το onlytheater τις άκουσε.
Το οnlytheater τους πρότεινε να παρακολουθήσουν όποια παράσταση θέλουν και να γράψουν κάτι γι' αυτή.
Η Μαρία και η Γαλάτεια έστειλαν με email τα σχόλια τους για την παράσταση "CATS", που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Badminton, υπό την μορφή μιας "φεησμπουκικής" συζήτησης.
Το onlytheater ευχαριστεί θερμά τη Μαρία και τη Γαλάτεια για την απλότητα και την περιεκτικότητα της συζήτησής τους κι ελπίζει να του ταχυδρομήσουν κι άλλα νέα τους.

 Το CATS, δημιουργία του κορυφαίου συνθέτη Andrew Lloyd Weber, είναι η πιο εκρηκτική συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού και ποίησης στην ιστορία του μιούζικαλ.

 

Μαρία : Γεια , είσαι μέσα;;;
Γαλάτεια : Ηey
Μαρία : Τι κάνεις;
Γαλάτεια : Τπτ το σπουδαίο, σκέφτομαι την παράσταση που είδαμε την περασμένη εβδομάδα.
Μαρία : Α το Cats ! Πώς σου φάνηκε;
Γαλάτεια : Ήταν πάρα πολύ ωραίο! Οι ερμηνείες, οι εξαιρετικές φωνές των ηθοποιών, τα σκηνικά, τα κουστούμια, το μακιγιάζ, οι χορογραφίες, η μουσική... Ήταν όλα εκπληκτικά. Ακόμη και τους φωτισμούς τους βρήκα άψογους και ομολογώ δεν το περίμενα πως θα μείνω άφωνη με τα φώτα!
Μαρία : Κι εμένα μου άρεσε πολύ! Μόνο που υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες που δε μου άρεσαν.
Γαλάτεια : Αχ κι εμένα ... έχω να πω πως βαρέθηκα λίγο στη γάτα υπερήρωα και στο γάτο με τα τρένα ...
Μαρία : Το ξέρω ... πιστεύω πως υπήρχαν ρόλοι που δε χρειαζόντουσαν. Αυτό που με χάλασε περισσότερο ήταν πως δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο θέμα. Συνεχώς εμφανιζόταν ενάς καινούργιος ήρωας που προστίθονταν στους διάφορους χαρακτήρες που ζούσαν στο σκουπιδότοπο. Κατά τ'άλλα τα τραγούδια ήταν τέλεια. Μέσα σε ένα τραγούδι μας διηγόντουσαν έναν χαρακτήρα.
Γαλάτεια : Ναι έχεις ένα δίκιο αλλά μη ξεχνάς πως είναι όλα ποιήματα του T.S. Eliot, που ο Andrew Lloyd Webber τα μελοποίησε και τα έκανε μιούζικαλ. Επίσης, πιστεύω πως ξεχώρισε η γιαγιά που τραγουδούσε το 'Memory', o 'Macavity', ο μάγος και ο 'The Rum Tum Tugger'!
Μαρία : Συμφωνώ μαζί σου· επίσης με εξέπληξε που σε ένα σημείο μία γάτα τραγούδησε το 'Memory' στα ελληνικά!
Γαλάτεια : Αχ πρέπει να κλείσω ββ
Μαρία : Ββ

Γαλάτεια Τσακίρη, Α' Γυμνασίου
Μαρία-Σιμώνι Τσακίρη, Στ' Δημοτικού

 

----- End forwarded message -----

 

Το CATS, δημιουργία του κορυφαίου συνθέτη Andrew Lloyd Weber, είναι η πιο εκρηκτική συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού και ποίησης στην ιστορία του μιούζικαλ. Παιχνιδιάρικο, αστείο, τρυφερό και πέρα για πέρα απολαυστικό, το CATS αναδείχτηκε ως το απόλυτο θεατρικό φαινόμενο: απ’ την πρεμιέρα του το 1981 ως σήμερα, αποθεώθηκε από 50.000.000 θεατές και 300 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Η κριτική ύμνησε την παράσταση και την τίμησε, μεταξύ άλλων, με επτά βραβεία Tony, δύο βραβεία Laurence Olivier και δύο βραβεία Grammy, ενώ το περίφημο τραγούδι Memory, έχει ηχογραφηθεί από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές του 20ού αιώνα! Το CATS πρωτοπαρουσιάστηκε το 1981 στο West End του Λονδίνου, όπου και παιζόταν ασταμάτητα επί 21 χρόνια! Το 1982 μεταφέρθηκε στο Broadway και συνέχισε με αμείωτη επιτυχία για 18 χρόνια, ως το 2000.

Στην ασύλληπτη επιτυχία του CATS, πέρα από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του σπουδαίου σκηνοθέτη (καλλιτεχνικού διευθυντή της Royal Shakespeare Company και του Royal National Theater) Trevor Nunn, συνέβαλαν και οι πρωτοποριακές, γεμάτες δυναμισμό χορογραφίες της Gillian Lynne, η οποία τιμήθηκε γι’ αυτή τη δουλειά της με το βραβείο Laurence Olivier – την αντίστοιχη βρετανική διάκριση του Tony.

Πίσω από αυτήν την εξαιρετική παράσταση με το εκπληκτικό καστ και το υψηλό επίπεδο παραγωγής που θα απολαύσουμε στην ευρωπαϊκή της περιοδεία το 2014, βρίσκεται η φημισμένη λονδρέζικη εταιρεία David Ian Productions. Με μεγάλη εμπειρία και ένα εντυπωσιακό πορτφόλιο παραστάσεων (έχει ανεβάσει, μεταξύ άλλων, στο West End, το Broadway και σε περιοδείες ανά τον κόσμο, τις πολύ επιτυχημένες παραγωγές Singin’ in the Rain, Chicago, Grease, The Producers, Starlight Express, My Fair Lady, Evita, West Side Story, Jesus Christ Superstar, Rocky Horror Show, Saturday Night Fever,), η David Ian Productions κατέχει ηγετική θέση στο χώρο του θεάματος παγκοσμίως. Αυτήν την περίοδο η David Ian Productions παρουσιάζει τις παραγωγές CATS, The Bodyguard, Priscilla Queen of the Desert και Ghost the Musical.

 

(ΠΗΓΗ: Badminton Theater)

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO