Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ, Ο ΑΛΕΥΡΑΣ ΣΕ ΜΑΓΕΥΕΙ. ΤΟΥ Β. ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΚΡΙΤΙΚΗ ONLYTHEATER

Να τρέξετε στους «Ήρωες» -ξανά και ξανά. Μην χάσετε ένα «ταξίδι» με έξοχους «Ήρωες» που δίνουν το χέρι να μας τραβήξουν στο φως…

 

Έχω γράψει πολλές φορές πόσο εκτιμώ τον Θανάση Αλευρά και πόσο εντυπωσιάζομαι από τα διάφορα και διαφορετικά του «χτυπήματα» στο θέατρο.Ταλαντούχο πλάσμα και ξεχωριστό, ξέρει τον τρόπο πάντα να "κλέβει" παράσταση και να πετυχαίνει ζηλευτές ερμηνείες. Μαθαίνοντας πως οι σαγηνευτικοί «Ήρωες» της εμπνευσμένης Ελένης Γκασούκα «επιστρέφουν» στη σκηνή ανανεωμένοι, ανυπομονούσα να βρεθώ ξανά ανάμεσα στο κοινό και έτσι έχοντας παρέα μου τον καλό ηθοποιό Παναγιώτη Βασιλόπουλο κατέβηκα τα σκαλιά του «Μικρού Παλλάς» και αφέθηκα στο «ταξίδι» που προσφέρει η…dream team της παράστασης.

Ήμουν κουρασμένος και άκεφος μετά από ένα τρελό «μαραθώνιο» μα απ’ τα πρώτα λεπτά-να μην σου πω δευτερόλεπτα- που άρχισε, ένιωσα να αφήνω πίσω μου όλα όσα με βάραιναν και να απολαμβάνω μια παράσταση ψυχής, που πρόσφερε γέλιο μέχρι δακρύων –και δεν στο λέω μεταφορικά, κυριολεκτικά στο λέω-και παράλληλα βαθιά συγκίνηση.

Το εξαιρετικό αυτό θέαμα με στοιχεία καμπαρέ και βαριετέ «φωτίζει» όσα «πρωταγωνιστούν» γύρω μας, αλλά και μέσα μας με δεινότητα, τα καυτηριάζει και τα σχολιάζει, τα αναλύει και τα «μεταφράζει», τα σατιρίζει. Η Ελένη Γκασούκα που υπογράφει με δεξιοτεχνικό τρόπο τα κείμενα, τη σκηνοθεσία και την χορογραφία, «κεντά» με μεράκι και προσοχή και στήνει μια δουλειά πολλών «καρατίων» στην οποία δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό εξαιρετικά ταλαντούχα πλάσματα όπως η Ματίνα Νικολάου -στο κομμάτι με το facebook είναι έξοχη, με μέτρο κι εσωτερικότητα!-, ο Κωνσταντίνος Καϊκής-στο σόλο του,τ ου προβληματικού παιδιού συγκινεί-. Στο πλευρό τους θαυμάσια δουλειά κάνουν οι καιρίοι Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Αρετή Πασχάλη και Βίκυ Καρατζόγλου, αλλά και ο αποτελεσματικότατος Λάμπης Κουντουρογιάννης από τους «Wedding Singers» με τους υπέροχους μουσικούς Χρίστο Θεοδώρου, Κωστή Βήχο, Σπύρο Καραμήτσο…   
Πες αλεύρι ,ο Αλευράς…σε μαγεύει! Ναι, άφησα τελευταίο τον Θανάση που σηκώνει στις πλάτες του μεγάλο βάρος της δουλειάς με ευστροφία κι ευστοχία, με ακρίβεια και δεινότητα, με αλήθεια και σαρωτική σκηνική παρουσία, με ψυχή. Στη λατρεμένη Ναταλία Μπρατούσκα-Σεϊτανίδη- Αλεξέγιεβνα συναρπάζει και κάνει το κοινό να φεύγει από τις θέσεις του από τα γέλια.

Σείεται το θέατρο με την αριστοτεχνικά φτιαγμένη και ερμηνευμένη Ναταλία του, για να δακρύσει λίγο μετά με τον Βλάχο του που ισορροπεί ζηλευτά ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων σε κάνει να πονά το στομάχι σου απ’ τα γέλια και να σκουπίζεις τα δάκρυά σου από την αλήθεια του. Ταλαντούχο και «ακριβό» πλάσμα-δεν χορταίνει κανείς να τον βλέπει να περνά απ’τη Ναταλία στο Βλάχο, και από εκεί στην…Φουρέιρα και το χορευτικό της «Tranquila» -αν δεν το δεις, δεν μπορείς να καταλάβεις πώς δίνει ρέστα σ’ αυτό, σε χορούς και ξεσηκωτικά τραγούδια, σε παύσεις γερές και σε βλέμματα που «λένε» τα πάντα.

Να τρέξετε στους «Ήρωες» -ξανά και ξανά. Μην χάσετε ένα «ταξίδι» με έξοχους «Ήρωες» που δίνουν το χέρι να μας τραβήξουν στο φως…



Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO