Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ-ΣΥΝΘΕΤΗΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Σταύρος Γασπαράτος

 

Ο Σταύρος Γασπαράτος είναι ένας ιδιοφυής συνθέτης και μουσικός που τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το θέατρο, έχοντας καταφέρει κάτι πολύ σπάνιο: πολλές φορές άνθρωποι μου λένε ότι πάνε σε μια παράσταση επειδή αυτός υπογράφει τη μουσική. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου εργάζεται πάνω στο νέο του project για το EMPAC (Experimenetal Media and Peforming art Center), αλλά μεταξύ προβών και συναυλιών μάς μίλησε για τη μουσική σύνθεση στο θέατρο.

 

 

Το να γράφεις μουσική για το θέατρο σημαίνει για μένα πρώτα απ' όλα συνεργασία. Πιστεύω πως οι ξεχωριστές δουλειές στο θέατρο επιτυγχάνονται όταν υπάρξει σωστή επικοινωνία με τους υπόλοιπους συντελεστές και κυρίως  με το σκηνοθέτη. Το να μπορεί μια ομάδα καλλιτεχνών να υπηρετήσει μια κοινή αισθητική και ένα στόχο είναι το μεγάλο ζητούμενο και η δυσκολία. Η επικοινωνία  αυτή με το σκηνοθέτη και η διαδικασία της πρόβας είναι που όταν λειτουργήσει με γοητεύει και μου δείχνει το δρόμο που πρέπει να πάρω κάθε φορά. Το ζητούμενο για ένα συνθέτη του θεάτρου είναι να μεταλλάσσεσαι, αλλάζοντας ύφη και είδη μουσικής και άρα μαθαίνοντας νέα πράγματα συνέχεια (όσο αυτό είναι δυνατόν). Είναι κάτι που απ' την αρχή της δουλειάς μου στο θέατρο ένιωσα ότι το έχω ανάγκη και σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης. Η φύση του ανθρώπου είναι η ευκολία, αλλά όταν προσπαθείς ειλικρινά να συνεργαστείς, αναγκάζεσαι να μετακινηθείς απ' αυτή  και τότε είναι που μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

 Α.Κ.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO