Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΕΝΚΕ ΦΕΖΟΛΑΡΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΛΑΤΟΝΟΦ"

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Πλατόνοφ

 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ένκε Φεζολάρι ασχολείται με ένα μεγάλο έργο. Φέτος μιας και είναι έτος Τσέχωφ αποφάσισε να αναμετρηθεί με το νεανικό δράμα του Ρώσου δραματουργού, τον " Πλατόνοφ" που ανεβαίνει από τις 21 Νοεμβρίου στο Cartel και γράφει για το onlytheater.

 

Πλατόνοφ. Εσύ και εγώ. Εμείς. Ιούνιος, συναντήσεις, αχ Μαρία πρέπει να μεταφράσεις, χαμένες αγάπες, φιλίες που τσακίστηκαν, καινούργιοι άνθρωποι,η Μαριάνθη στην Αλεξανδρούπολη λείπει στις πρώτες αναγνώσεις, τηλέφωνα, ο Νίκος, ο Ιάσων ,ο Νεκτάριος... Καφέδες και πάλι καφέδες, θέλεις, θέλω, πάμε. Η Φαίη τι θα παίξει; Όχι ξανά από την αρχή η διανομή, μωρέ, Ένκε, μήπως άλλο έργο; Τρέμω αχ, μήπως να αλλάξουμε... όχι, πάλι στα πόδια, Μαρία, μια βότκα ακόμη, πώς είσαι; Μετέφρασα πρώτη πράξη! Σούπερ, φύγαμε δυνατά. 1 Σεπτέμβρη καλό μήνα φύγαμε... Η Μαρίνα είναι κουρασμένη, μου ίινει θάρρος, ο Στέλιος θα είναι ο Βοινίτσεφ σίγουρα, η Ελεωνόρα λείπει Έδεσσα - αχ, θα τη σκοτώσω!! γέλια και βότκες...συζητήσεις.... ο παλιός συμφοιτητής μου ο Βαλάντης στο ρόλο του γιατρού.. η Σκαφτούρα μου οικοδέσποινα ως Άννα, χρόνια τώρα θέση στην καρδιά μου.... Μαριάνθη πάρε Λιάσκου για φώτο πλιζ χανόμαστε... Αλεξία μη φεύγεις Παρίσι σε έχω ανάγκη... πολύ. Η Ελίζα μου από το Παρίσι στην Αμοργό και στον Ελαιώνα για φώτα, ο Σούλης και το λουμπάγκο του και ο αρακάς που δεν έφαγε από τα χεράκια μου...Ε λαιώνας και Τσέχωφ σε τοπίο Παζολίνι και τα φορτηγά που μεταφέρουν λογής πραμάτεια σηκώνοντας σκόνη στον αέρα και στο βάθος το Cartel τελωνείο τέχνης. Γιάννη πάμε Βάκχες;! Βασίλη, πότε θα έρθεις πρόβα; Στεφανία, τελειώσαμε το πρόγραμμα;Ναταλί μου τα κείμενα... Παραλήρημα αγάπης. Σας ευχαριστώ για όλα!

 

Α.Κ.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO