Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Σωτήρης Χατζάκης γίνεται δεκτός στο ΥΠΠΟ μετά βαΐων και κλάδων, με την κυβέρνηση να αγνοεί τον οικονομικό κώδωνα κινδύνου που κρούει το σωματείο εργαζομένων της πρώτης κρατικής σκηνής…

 

Ο Σωτήρης Χατζάκης γίνεται δεκτός στο ΥΠΠΟ μετά βαΐων και κλάδων, με την κυβέρνηση να αγνοεί τον οικονομικό κώδωνα κινδύνου που κρούει το σωματείο εργαζομένων της πρώτης κρατικής σκηνής…

Ας κάνουμε μια υπόθεση. Το σωματείο εργαζομένων ενός κρατικού οργανισμού καταγγέλλει οικονομική κακοδιαχείριση ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό του στον αρμόδιο υπουργό. Και παράλληλα καλεί την πολιτική αρχή σε συνάντηση και ζητεί άμεση παρέμβαση για το θέμα. Αντ’ αυτού και μόλις δύο ημέρες αργότερα, ο υπουργός υποδέχεται περιχαρής τη διοίκηση του οργανισμού –του ίδιου πάντα, οργανισμού που κατηγορείται για την εν λόγω κακοδιαχείριση- με σκοπό να τη συγχαρεί για μια συγκεκριμένη δράση της.

Ας σταματήσουμε την υπόθεση ας μιλήσουμε πρακτικά, με ονόματα. Και θα βρεθούμε πάραυτα στην πραγματικότητα. Η επιστολή του σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού θεάτρου με παραλήπτη τον υπουργό Κώστα Τασούλα, που πλείστα μέσα ενημέρωσης κοινοποίησαν μόλις χθες κάνει λόγο για «αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014» προς δύο εκατομμύρια ευρώ κατά την εκτέλεσή του από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού, Σωτήρη Χατζάκη. Παρόλα αυτά, ο  τελευταίος γίνεται δεκτός στο Υπουργείο Πολιτισμού μετά βαΐων και κλάδων την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου με αφορμή την πρωτοβουλία κοινωνικών δράσεων του Εθνικού θεάτρου. «Προκειμένου να τους συγχαρεί και να τους ευχαριστήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόσκληση του υπουργείου.

Και φτάνει μοιραία η στιγμή της αναρώτησης, της αγνής απορίας – αφού τίποτα πλέον δεν μοιάζει να μας εκπλήσσει σε αυτό τον τόπο. Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της είναι πρόθυμοι να προσπεράσουν ή να αγνοήσουν τον κώδωνα κινδύνου που κρούει το σωματείο; Είναι πρόθυμοι να χτυπήσουν φιλικά και επιβραβευτικά την πλάτη στον πιθανό υπεύθυνο αυτού του κινδύνου; Έστω δε ότι ο ισχυρισμός των εργαζομένων είναι υπερβολικός ή ψευδής, το υπουργείο δεν οφείλει να εξετάσει τη σοβαρότατη κατηγορία; Αν συμβεί το πρώτο τότε προφανώς το υπουργείο Πολιτισμού αψηφά το ποσό των 2 εκατ. δημοσίου χρήματος. Αν συμβεί και το δεύτερο, τότε επιχειρεί να καλύψει πρόσωπα και να αποσιωπήσει καταστάσεις.
Αναμένουμε την απάντηση.

 

Στέλλα Χαραμή
Πηγή: Tospirto

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO