Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. 8/12/2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής....

 

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής....

1. Ποιος δεν στόλισε;! Όποιος δεν στόλισε Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι του, παρακαλώ να μη συνεχίσει να διαβάζει τον ακόλουθο δεκάλογο! Δηλαδή, έλεος! Φτάσαμε, 8 Δεκέμβρη, στόλισε το σύμπαν-άπαν, και ΄συ αγαπητέ αναγνώστη, δεν εννοείς να βγάλεις από το πατάρι (ή το υπόγειο-που να ξέρω που το βάζεις κάθε χρόνο) ένα δέντρο με λαμπάκια;! Και μου σερφάρεις στο Internet, και θες να μάθεις για την θεατρική Θεσσαλονίκη;! Όχι, αγαπητέ!

2. Όσοι πιστοί στολίσαν, παρακαλούνται να συνεχίσουν την ανάγνωση! Οι υπόλοιποι, ραντεβού την άλλη Δευτέρα, του Αγίου Ελευθερίου, δίχως το κηδεμόνα και με το σκούφο του Αη-Βασίλη, στο κεφάλι, μπροστά στην οθόνη! Έτσι για την επίπληξη....!

3. "Θα περάσει και αυτό"! Σκίζουν στο Badminton και ετοιμάζονται να έρθουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης! Προλάβετε Αθηναίοι! Κλείστε εισιτήρια Θεσσαλονικείς! Λουδάρος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Πρόδρομος Τοσουνίδης (τα σπάει και στο SHAMONE στο "I love you κάργα") η Τάνια Τρύπη και ο Φίλιππος Νικολάου και πολλοί-πολλοί ακόμα, μας βολτάρουν από τη μεταπολίτευση της Ελλάδας, μέχρι λίγο πριν το σήμερα. Από 26 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη!

4. Απόψε στο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ" ο Γιώργος Γαλίτης, για λίγες παραστάσεις, βλέπει "Τα Ραδίκια Ανάποδα". Μια άλλη γραφή κωμωδίας. Μία σάτιρα, σε μια παράσταση-προσωπικό σταθμό για το Γαλίτη, από Δευτέρα έως Πέμπτη.

5. "Επάγγελμα Πόρνη", είναι η παράσταση που ξεκίνησε στην Αθήνα, στο ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, μόνο για τα Δευτερότριτα του Δεκέμβρη. Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, επί σκηνής σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι, πάνω στο βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου, καταθέτει ψυχή. Κάτι πήρε το αυτί μου, ότι θα ανέβουν και Θεσσαλονίκη, για περιορισμένες παραστάσεις. Μακάρι να πραγματωθεί! Έως τότε, σπεύστε Αθηναίοι!

6. Ακούω ξανά και ξανά, το νέο διπλό Live cd της Ελεονώρας Ζουγανέλη "Να με θυμάσαι και να με αγαπάς". Μια υπέροχη δουλειά, πάνω σε τραγούδια της Μελίνας, που θα έπρεπε η δισκοθήκη σας, να διαθέτει. Στις εποχές, που η μουσική δεν υπάρχει σε cd...ετούτο το διπλό αξίζει να υπάρχει στα ράφια σας!

7. Αυτή τη Παρασκευή στα Publc στο Σύνταγμα, παρουσιάζεται το βιβλίο "Αλαλούμ-Ιστορίες μόνο για τρελούς" από τον Χάρη Κωνσταντίνο Βεραμόν. Μια διαφορετική γραφή προς ανεύρεση...

8. Ο Γιώργος Κιμούλης ετοιμάζεται για την ολοκαίνουργια θεατρική του παράσταση, πάνω σε έργα του Πίντερ, με παράλληλη παρουσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο «Από μηχανής θέατρο» και στο «Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς» αντίστοιχα. Aδημονούμε για το χριστουγεννιάτικο ανέβασμα του έργου!

9. "Σερσέ λα φαμ" είναι η μουσικοχορευτική παράσταση, που θα σας κάνει να έχετε ένα αξέχαστο σαλονικιώτικο βράδυ. Η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί-χορογραφεί και υπογράφει μια παράσταση με μέτρο, αγαπημένες μελωδίες και έναν εξαιρετικό θίασο, που παίζει, τραγουδά, χορεύει. Μη το χάσεις-θα χάσεις!

10. Όλο το Σάββατο, ο Μένης Κουμανταρέας που "έφυγε" και μια τηλεόραση ανοιχτή που έμεινε....να μου θυμίζει το Τάσο Λειβαδίτη, σα να ηχεί στο κέντρο της Αθήνας που έπαιρνε φωτιά..."όταν ένα παιδί κοιτάει μ' έκσταση το δειλινό,
είναι που αποθηκεύει θλίψεις για το μέλλον.Oταν λες: μισώ, ο πρώτος φόνος του κόσμου ξαναγίνεται μέσα σου.Γι αυτό σου λέω.. μην κοιμάσαι ! είναι επικίνδυνο...μην ξυπνάς ! Θα μετανιώσεις.."


Όλη μέρα, και χθες, και σήμερα ακόμα, αυτή η φράση στο νου.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO