Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

TA ΦΙΝΤΑΝΑΚΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΘΟΥΡΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

Η Μαρία Κουθούρη

 

Η Μαρία Κουθούρη είναι απόφοιτη της δραματικής Σχολής Πράξη 7. Και παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει μια υποκριτική ωριμότητα που σε ξαφνιάζει. Πάντα  ήθελε να κοιτάει έξω από τα παράθυρα, ίσως έτσι έμαθε να βλέπει κι όχι να κοιτάζει, ίσως γι' αυτό τα μάτια της  είναι γεμάτα εικόνες.

 

Από μικρό κοριτσάκι η φαντασία, τα όνειρα και οι ιστορίες πρωταγωνιστούσαν μέσα στο μυαλό μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αγρίνιο. Θυμάμαι να κάθομαι στο πρώτο θρανίο του σχολείου και να κοιτάζω με τις ώρες έξω από το παράθυρο -τα λουλούδια, ή όποιον περαστικό περνούσε και μου χαμογελούσε- μέχρι που κάλυψαν τα παράθυρα ως επάνω (εγώ βέβαια δεν έπαψα να βλέπω έξω…) Θυμάμαι να «ξεσηκώνω» τις πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου στις γιορτές και στις  οικογενειακές συγκεντρώσεις και ενώ ήμουν ντροπαλή και εσωστρεφής, ξαφνικά δε φοβόμουν τίποτα. Σπούδασα οικονομικά και άφησα το όνειρό μου πίσω… Ίσως γιατί άφησα τους άλλους να με πείσουν.

Αποφάσισα να σπουδάσω θέατρο όταν ξανάρχισα να ονειρεύομαι. Κρατά την ψυχή μου, το σώμα μου και το μυαλό μου ζωντανό!!

Τελείωσα την Ανώτερη Ιδιωτική σχολή Δραματικής Τέχνης Πράξη 7.  Θα με δείτε κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο «Πορτραίτο της Ντόρα» της Helene Cixous σε σκηνοθεσία Αθηνάς Αρσένη στον Πολυχώρο ΚΕΤ και κάθε Κυριακή στην Παιδική σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη, στη «Βασίλισσα του χιονιού», σε διασκευή – σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα.

Σας περιμένω.

 

Α.Κ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO