Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ: ΜΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Μάνος Αντωνιάδης

 

Ο Μάνος Αντωνιάδης μόλις τελείωσε τις μουσικές και τα τραγούδια για τις "Μικρές ιστορίες φόνων" του Παναγιώτη Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά που ανεβαίνουν στο Vault. Θέλησα να γνωρίσω τον μουσικό, που ασχολήθηκε με ακρίβεια μ' αυτές τις μικρές ιστορίες και αυτός, με χαρά, μου έστειλε το παρακάτω κείμενο.

 

Σκέψεις ενός μουσικού λίγο πριν την πρεμιέρα...

"Μικρές ιστορίες φόνων"... Κείμενο σκληρό, σημερινό, ρεαλιστικό, δοσμένο μέσα από το μοιαλό μιας γυναίκας. Μιας γυναίκας που ερωτεύτηκε παράφορα. Κι εσύ καλείσαι να γράψεις μουσική και 7 τραγούδια. Πρέπει οι λέξεις, οι στίχοι,  οι νότες να γίνουν μουσική, να γίνουν τραγούδια. Πρέπει να φτιάξεις έναν ολόκληρο κόσμο. Τα τραγούδια να αναδείξουν τον ψυχισμό των ηρώων. Οι στίχοι να είναι η συνέχεια της σκέψης τους. Το ίδιο και η μουσική, τα τραγούδια.

Δεκάδες νότες να γυρνάν στο μυαλό σου, δεκάδες μελωδίες, μέχρι το κάθε τραγούδι να πάρει την τελική του μορφή. Δεκάδες ώρες δουλειάς. Άγχος κι αγωνία για το αποτέλεσμα. Και η ανταμοιβή; Ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση του κάθε ηθοποιού τη στιγμή που πρωτακούει το κομμάτι του. Μαγική στιγμή. Και μετά φυσικά το κοινό. Το χαμόγελο, το ρίγος, η συγκίνηση του κάθε θεατή.

Πράγματα που κανείς και με κανέναν άλλο τρόπο δεν μπορεί να σε πληρώσει...

 

Χρύσα Φωτοπούλου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO