Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΑ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙΑ: ΚΑΛΛΙ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ξέρω πώς να φυτεύω μια ελιά, μια ντομάτα... Και ξέρω πώς γίνονται οι σταφίδες και πώς μαζεύονται.

 

Για την απλότητα της φράσης και μόνο "Ξέρω πώς να φυτεύω μια ελιά, μια ντομάτα... Και ξέρω πώς γίνονται οι σταφίδες και πώς μαζεύονται" θέλω να δώσω το μισό μου γούρι στην Κάλλι Μαυρομάτη. Χρόνια πολλά και για τα Χριστούγεννα και για τα γενέθλιά σου.

 

Ήταν 26 Δεκεμβρίου τότε που γεννήθηκα. Δώρο Χριστουγέννων ή Καλικαντζαράκι;
Οι απόψεις διίστανται. Από εκεί όμως και το Κάλλι. Έτσι λένε κάποιοι.

Μεγάλωσα στην Κρήτη. Εκεί στο χωριό με τους φίλους μου και μετά στο Ρέθυμνο, πιο μεγάλο χωριό, πήγα για να σπουδάσω φιλολογία. Και μετά ήρθα Αθήνα για να σπουδάσω κι εδώ. Το πρωί φοιτήτρια δραματικής σχολής, το βράδυ να δουλεύω σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια. Μια κακή “συνήθεια” που μου ‘μεινε. Από κει ζω.

Είμαι από αγροτική οικογένεια. Ξέρω πώς να φυτεύω μια ελιά, μια ντομάτα... Και ξέρω πώς γίνονται οι σταφίδες και πώς μαζεύονται. Εδώ ήρθα για να μάθω να παίζω θέατρο. Ήθελα να γίνω ηθοποιός. Κι αυτό ακριβώς προσπαθώ να γίνομαι. Θέλει κόπο, θέλει αφοσίωση, θέλει επιμονή. Ε και παιχνίδι θέλει. Τα τριγύρω απ’ αυτό άλλοτε με θυμώνουν κι άλλοτε δε με αφορούν.

Νομίζω είμαι απλός άνθρωπος. Αγαπώ το φαί, τον έρωτα, την αγκαλιά. Με θυμώνει η αδικία. Με τρομάζει η αρρώστια και ο θάνατος. Πολύ. Ό,τι πραγματεύεται δηλαδή και το θέατρο.

Με τους ηθοποιούς της ομάδας “ChameleoN” γνωρίστηκα στα σεμινάρια της Ελένης Σκότη. Μπορούμε να συνομιλήσουμε, μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν κοινά πράγματα. Έτσι ήρθε και η Kiska που έχει πρεμιέρα στις 2 Μαρτίου στο θέατρο Beton7. Το έργο αναφέρεται στην κοινωνική αδικία και θέτει το ερώτημα ποιος είναι ο εξουσιαστής και ποιος ο εξουσιαζόμενος.

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη σκηνοθετεί, που λέμε ότι είμαστε πρώτες ξαδέρφες λόγω συνωνυμίας και κοινής καταγωγής. Παίζει η Μαρία Γίτσα κι εγώ. Η απαραίτητη κινησιολόγος μας είναι η Φαίδρα Σούτου κι ο Παναγιώτης Μανούσης στο σχεδιασμό φώτων. Ο Γιώργος Καλόξυλος ο άνδρας της ομάδας είναι κοντά μας χωρίς να παίζει αυτήν τη φορά και τόσοι άλλοι που μας αγαπάνε, μας στηρίζουν και πιστεύουν σ’ εμάς.

Υπόσχεση για το 2015; Να γελάω περισσότερο.
Καλές γιορτές. Ευτυχισμένο το 2015.

Χρύσα Φωτοπούλου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO